Gradius ReBirth in het Winkelkanaal


Eigenlijk zit ik hier nog steeds niet heel erg op te wachten (aan de ene kant is het toch Gradius, aan de andere kant komt deze remix van oude levels wel héél erg bekend voor), maar toch: vanaf vandaag is Gradius ReBirth eindelijk te downloaden in Europa. Voor 600 Wii Points kun je je er nauwelijks een buil aan vallen, maar de echte Konami-watchers houden natuurlijk vooral hun adem in om te zien of Contra ReBirth nu ook onze kant op komt.

Shoot’em up fans doen er overigens goed aan om hun Wii Points nog even te bewaren, het Hanabi Festival is namelijk weer begonnen…

Het Hanabi Festival, waarbij Nintendo of Europe vier weken lang spellen aan het WinkelKanaal toevoegt die vroeger nooit in Europa zijn uitgebracht, is ieder jaar goed voor een paar zeldzame shoot’em ups. Dit jaar is gelukkig geen uitzondering.


Detana!! Twin Bee (PC Engine) Tweede deel van de shooter-serie die altijd weer een glimlach op mijn gezicht weet te toveren. Is al naar talloze platforms geport maar op één of andere manier toch nog nooit in Europa uitgebracht.


M.U.S.H.A. (Mega Drive) Legendarische shoot’em up uit 1990. Tot op de dag van vandaag één van de populairste spellen op het systeem. Wisselt op eBay alleen voor heel veel geld van eigenaar vanwege de legendarische muziek, de opvallend goede graphics en de willekeurig gegenereerde vijanden die ervoor zorgen dat ieder potje net iets anders speelt.


Kirby’s Dreamland 3 (Super NES) Niet bepaald een shoot’em up, maar wel een Kirby-platformspel dat Europa wegens omstandigheden nooit heeft bereikt. Dit was het laatste SNES-spel dat Nintendo ooit heeft geproduceerd. Het zwarte poppetje heet Gooey en kan eventueel ook door een tweede speler worden bestuurd.


Pulseman (Mega Drive) De drie spellen hierboven verschijnen allemaal in de komende weken, maar Pulseman is nu al beschikbaar. Staat bekend als één van de mooiste spellen op de Mega Drive, al ziet de spelwereld er in dit filmpje wel een beetje leeg uit. Opvallend: Pulseman is gemaakt door Game Freak, het bedrijf dat zich later ontpopte tot Nintendo’s Pokémon-fabriek.

[games.blog forum]

Lees ook:Nieuw Hanabi Festival, Castlevania Rondo of Blood naar Europa
Lees ook:Hanabi Festival! Japanse spellen in PAL winkelkanaal
Lees ook:Mega Man 9: speelbare Proto Man als DLC
Lees ook:‘Volledige’ versie Mega Man 9 kost achttien euro (1800 Wii Points)
Lees ook:Gehackte super moeilijke Super Mario World

2 reacties op “Gradius ReBirth in het Winkelkanaal

  1. Gulzt

    Leuke filmpjes

      /   Beantwoorden  / 
  2. David

    Nou, ik las net dat Contra Rebirth in Augustus naar Europa komt!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.