First person shooter voor Wii Ware, Onslaught nu in het winkelkanaal

Oh wow, toen ik twee weken geleden schreef over Hudson´s Wii Ware spel Onslaught ging ik er vanuit dat de first person shooter eerst in Japan zou uitkomen, een paar weken later in Amerika en daarna misschien, als we geluk hadden, ook nog in Europa. Niet dus. Onslaught staat gewoon vandaag al in ons winkelkanaal. Inclusief een volledige Nederlandse vertaling. Hudson, ik ben onder de indruk. Wie neemt nu de gok en probeert voor 1000 Wii Points uit of het de moeite waard is? In beweging ziet het er eerlijk gezegd een beetje suf uit (zie hieronder), maar die mening komt van iemand die helemaal niets heeft met first person shooters. Wie weet lezen er fans van het genre mee die zich wel aangesproken voelen?

Update: Hoezee! Berend Jan heeft zich opgeofferd en Onslaught gedownload. Zijn impressies waren zo enthousiast dat ze zelfs mij nieuwsgierig hebben gemaakt naar dit eerste persoons schietspel en dat zegt wat. In combinatie met het filmpje hierboven moet een ieder nu wel kunnen inschatten of Onslaught iets voor hem is.

Ik heb wat megadrive spellen uit mijn koelkast gedonderd (DAG DAG Streets of Rage) en onslaught gedownload.

Ik moet zeggen. BRILJANT SPEL, Ja okay het ziet er niet zo koel uit als Killzone 2 en de tegenstanders zijn allemaal hetzelfde (insecten slakken en wat andere grote schorpioendingen enz.) MAAR het voelt heel redelijk aan. Ik was bang voor een sloppy besturing en een rare (japanse) controller keuze maar nee het speelt vanaf het begin af aan lekker losjes weg het loopt heel redelijk op ik dacht 30 FPS ofzo het is kaal nouja dat zal me een worst zijn. Ik ben toch de horizon aan het afspeuren naar groene blobjes waar ik mijn geweer op kan leeg poffen. Het verhaal is droevig maar dat is heel makkelijk te skippen met de + knop :) .

De opbouw is best koel voor een shooter in mijn ogen, eerst een loop door de beesten veld, daarna een verdedig het fort veld, en dan een tactisch sneak em up veld. Daarna pas missie 2, ik geloof best dat het na een tijdje saai wordt maar dan is er nog de coop mode (hell yeah) en een score mode waarbij je zoveel mogelijk beesten in 15 minuten moet kapotraggen heel verslavend allemaal.

Als je houd van starship troopers dan vind je dit spel ook wel koel. Het is precies zoals ik mij een starship troopers spel had voorgesteld insecten schieten en alleen dat. Ik ben een fan van shooters en vooral van het soort “bek houden en maaien” en ik vind dit spel hetzelfde aanvoelen als Serious Sam op mijn PC 10 jaar geleden. Voor de goede orde Serious Sam 1 speel ik nog regelmatig.

Er zitten wat foutjes in en het zal niet zo briljant besturen als Metroid prime 3 of the Conduit maar het is voor 10 euro een heel vermakelijke shooter…

Zo nu ben ik er klaar mee, waar is mijn controller :) ik moet insecten kapot knallen…

Zie ook:
- Hudson maakt first person shooter voor Wii Ware
- Another Side Story? Voor Metroid?

[games.blog forum]

Lees ook:Hudson maakt first person shooter voor Wii Ware
Lees ook:Eerste trailer WiiWare-shooter Water Warfare
Lees ook:Nieuwe trailer The Conduit (Wii first person shooter)
Lees ook:Alweer een first person Wii Ware shooter van Hudson
Lees ook:Onslaught is de eerste online co-op first person shooter voor de Wii, maar is het ook leuk?

13 reacties op “First person shooter voor Wii Ware, Onslaught nu in het winkelkanaal

  1. Kikujiro

    Nou, hier wordt ik niet echt enthousiast van. Vooral die Nederlandse teksten komen vreemd op mij over, maar goed, dat komt misschien omdat je gewend bent al jaren alle games in het Engels te spelen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wormpaul

    Respect voor de dappere poging van ze maar `t oogt allemaal wat makkelijk & Simpel (leeg & kaal)

    Ga hier denk ik geen geld aan uitgeven, als je jonge kinderen hebt die normale shooters te complex vinden (en dat zijn ze vaak wel) dan is dit wel iets moois om mee te beginnen!

    Daarnaast storen die NL teksten me niet maar ik ben gister aan DE BLOB begonnen en kies dan toch automatisch voor ENG als taal, is vertrouwder en vaak blijven de grappen dan beter in tact.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Een dappere poging is inderdaad precies het goede woord. Ik bewonder Hudson’s ambities, maar met zulke vijanden en kale levels is het meer een shooting gallery.
    .
    Hoe is De Blob? Ook een spel waar ik benieuwd naar was maar nog steeds niet heb geprobeerd.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Berend Jan

    ik start juist mijn PC op om te onderzoeken of dit spel het kopen waard is :) , er was wel een coop mode en ja het ziet er suf en leeg uit met insecten en robots maar het is ook maar 40MB als de gameplay leuk is en je kan er tegen (wow 4 player DM dat is net zoveel als in doom 1 :) ) en met (4 spelers coop dat is net zoveel als in left 4 dead) elkaar spelen. Mischien is het een spel van gameplay over graphics… ik bedoel Turok 2 op mijn N64 ziet er ook zo mooi uit als dit spel… Ik ben nog niet overtuigd maar ik neig wel naar kopen en proberen…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Erik

    Over een week zal Eurogamer hun review wel klaar hebben. Daar worden we misschien iets wijzer van. Maar als je het voor die tijd probeert, hou ons dan vooral op de hoogte Berend Jan. :)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Berend Jan

    De blob is heel leuk krijgt hoge scores over heel het internet, ik wilde net onslaught kopen. maar had niet genoeg plaats in mijn koelkast, ik ga nu eerst wel even naar de AH en dan bedenk ik in de AH wel of ik het zinvol vind een van mijn andere retro spellen van mijn Wii ga afdoen. Omwille van een spel wat er in mijn ogen niet echt heel slecht uitziet, okay het is wat kaal en de vertaling is tenenkrommend (waarom wel de intro teksten en niet de reaload in herladen veranderen snap ik niets van).
    .
    ik had het trouwens fout er is geen Deadmach maar alleen een soort wie knalt de meeste beesten naar een ander wereld.
    .
    even wat reacties van mensen die het al wel gekocht hebben vanaf wiiware world.
    .
    “I’ve just played the first 4 levels of Onslaught, and I’d say it’s looking like a 7/10 at least. The controls aren’t as good MP3, MOH:H2 or COD:WAW, but they’re better than Red Steel at least. There are some interesting ideas here, such as different formations for your squad mates, and controls activated by a flick of the nunchuk, including throwing grenades, a laser whip and wiping bug guts off your visor! The environments are quite wide open and filled with enemies, and the frame rate keeps up at nearly 60fps. There are upgrades to be found for your weapons and bosses to fight too. Like I say it looks like a 7 because it’s an impressive effort (did anyone SERIOUSLY expect to see an FPS on WiiWare?) but shows that there is potential for something even better. (Oh, and there’s obviously Wi-Fi stuff too, though I’ve yet to try it)”
    .
    “The controls seem fine, only sometimes I mix up left shake (wipe blood away) and right shake (reload gun). Turning seems to be the right speed for the kind of game it is (well, I set the speed to D in the options, I suppose that’s highest).

    The weapon selection doesn’t lend itself well to PvP play: SMG, shotgun, assault rifle, homing missile launcher. None of these are reasonably dodgeable and the game’s environments are fairly open so cover is not an option either. There’s no jumping, ducking or accuracy penalties from running either. Even if Deathmatch were to be added it would need special maps and the game is already at the size limit. I guess they could cut down on the singleplayer maps but that would hurt the game more IMO because I don’t think a good DM mode can be implemented with the way Onslaught is designed.

    One annoyance to rank players would be that the highscore table appears agonizingly slow (one entry per second or so) and when you exit it the whole animation plays in reverse before you can select anything else.

    I couldn’t get an online game going yet but that’s hardly surprising considering it’s 9 in the morning.

    If you’re worried about the time limit, the limits I’ve seen so far were 30 minutes for a mission that realistically takes around 5. Well, okay, 6 minutes in a “hold the fort” mission where running out of time meant victory, not loss.

    The story seems like forgettable standard fare so far. Not that it matters, it’s a game about shooting everything that moves to get a highscore.

    Oh and instead of headshots you can shoot glowy bits on enemies, pretty much the same principle except it’s usually somewhere on the torso.
    .
    Een behoorlijk middelmatige shooter dus ik ga even kijken of ik een vriend kan mobiliseren om het coop te spelen :) ik hoop dat er een moeilijkheidsgraad verander knopje inzit :)

      /   Beantwoorden  / 
  7. Berend Jan

    zo daar ben ik dan weer :-)
    .
    Ik heb wat megadrive spellen uit mijn koelkast gedonderd (DAG DAG Streets of Rage) en onslaught gedownload.
    .
    Ik moet zeggen. BRILJANT SPEL, Ja okay het ziet er niet zo koel uit als Killzone 2 en de tegenstanders zijn allemaal hetzelfde (insecten slakken en wat andere grote schorpioendingen enz.) MAAR het voelt heel redelijk aan. Ik was bang voor een sloppy besturing en een rare (japanse) controller keuze maar nee het speelt vanaf het begin af aan lekker losjes weg het loopt heel redelijk op ik dacht 30 FPS ofzo het is kaal nouja dat zal me een worst zijn. Ik ben toch de horizon aan het afspeuren naar groene blobjes waar ik mijn geweer opkanleegpoffen. Het verhaal is droevig maardat is heel makkelijk te skippen met de + knop :) .
    .
    De opbouw is best koel voor een shooter in mijn ogen, eerst een loop door de beesten veld, daarna een verdedig het fort veld, en dan een tactisch sneak em up veld. Daarna pas missie 2, ik geloof best dat het na een tijdje saai wordt maar dan is er nog de coop mode (hell yeah) en een score mode waarbij je zoveel mogelijk beesten in 15 minuten moet kapotraggen heel verslavend allemaal.
    .
    Als je houd van starship troopers dan vind je dit spel ook wel koel. Het is precies zoals ik mij een starship troopers spel had voorgesteld insecten schieten en alleen dat. Ik ben een fan van shooters en vooral van het soort “bek houden en maaien” en ik vind dit spel hetzelfde aanvoelen als Serious Sam op mijn PC 10 jaar geleden. Voor de goede orde Serious Sam 1 speel ik nog regelmatig.
    .
    Er zitten wat foutjes inen het zal niet zo briljant besturen als Metroid prime 3 of the Conduit maar het is voor 10 euro een heel vermakelijke shooter…
    .
    Zo nu ben ik er klaar mee, waar is mijn controller :) ik moet insecten kapot knallen…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Je klinkt net als ik… wanneer ik over shoot ‘em ups praat. :p Als je heel erg van een genre houdt kun je je zelfs met een matig spel prima vermaken. In sommige gevallen zelfs nog meer dan met de dure gepolijste producties omdat low budget spellen soms heel erg ‘tot de kern’ kunnen komen.
      .
      (Die supereenvoudige shoot’em ups in flash zijn soms dan ook echt briljant ;) )
      .
      Dus gefeliciteerd, je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar een spel waar ik eigenlijk amper belangstelling voor had. Vooral deze zin sprak me aan: “insecten schieten en alleen dat.” Dat klinkt als het soort spel waar ik me in kan vinden.
      .
      Ik heb eigenlijk nog maar twee vragen.
      .
      1. Ik heb het filmpje nog eens aandachtig bekeken en zag tijdens de instructies staan dat je de controlstick 2x naar voren moet tikken om te rennen. Werkt dat echt zo? En is dat dan niet heel erg irritant? Ik zou liever een knop ingedrukt houden geloof ik.
      .
      2. Raakt je ammo uiteindelijk op, of blijven je pistolen zich eeuwig herladen als je met de controller schudt? Ik moet zeggen dat ik altijd wel een voorstander ben van het eindeloze ammo principe. Mezelf inhouden omdat de kogels op kunnen raken stoort me altijd enigszins. In shoot ‘em ups hou ik de vuurknop min of meer constant ingedrukt en in racespellen heb ik een hekel aan remmen… ik denk dat ik me gewoon niet graag inhoud tijdens het gamen. ;)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Erik

        Trouwens, ik heb je reactie hierboven ook geplakt. Hope you don’t mind. Het leken me nuttige impressies voor iedereen die twijfelt of hij de 1000 Wii Points wel of niet zal uitgeven.

          /   Beantwoorden  / 
      2. Berend Jan

        dubbel drukken zorgt voor een klein sprongtje naae die kan. ik heb het nog niet veel gebruikt. zo spring je ook links en rechts en de 1e baas maakt daar gelijk gebruik van.

        ik speel op normaal en het is al best lastig er is ook nog hard en unlockable extra hard en ultra… daar moet je jezelf waarschijnlijk door hordes en hordes beesten ploegen.

        ammo kan op, maar is mij nog bijna niet gebeurd…

        granaten gooien is wel lastig…

          /   Beantwoorden  / 
      3. Berend Jan

        zie ‘t forum voor een “review”…

          /   Beantwoorden  / 
  8. Niels

    De Blob lijkt me wel wat voor jou Erik.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Mij eigenlijk ook. Ik weet niet meer welke, maar er was toen De Blob uitkwam een ander spel waar ik helemaal inzat. Daardoor ben ik er nu nog steeds niet aan toegekomen, maar ik ben wel nieuwsgierig. Vond het er altijd erg leuk uitzien.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.