Niet meer tegelijk online om elkaars dorp te bezoeken (Animal Crossing)


Net als je denkt dat er alleen maar deprimerend nieuws te melden is over Animal Crossing: City Folk, komt Niels de Rijk van GMR onverwachts met een nieuwtje waar ik wel vrolijk van werd: Je hoeft niet meer tegelijk online te zijn, om elkaars dorp te bezoeken! Het lijkt een klein detail, maar als je erover nadenkt zet het de manier waarop je Animal Crossing speelt volledig op z'n kop.

Je kunt bijna stellen dat City Folk hiermee weer teruggrijpt op de GameCube-versie. Daar konden spelers elkaars dorpen alleen maar bezoeken als de ander afwezig was (via een ingewikkeld systeem van memorycards uitwisselen). Toen destijds de DS-versie werd aangekondigd met de mogelijkheid om 'live' bij andere spelers op bezoek te gaan, leek ons dat het beste nieuws ooit. Maar achteraf moesten we toch concluderen dat de multiplayer-via-een-omweg van de GameCube eigenlijk veel leuker was.

Mijn broer had in die tijd ook een GameCube met Animal Crossing, en ieder keer dat hij langskwam bracht hij zijn memorycard mee zodat we elkaars dorpje konden bezoeken. Op de dag zelf merkte ik daar nog weinig van, maar in de loop van zo'n week verrasten de dorpsbewoners me op de gekste momenten met brieven die ze van Herman hadden gekregen. Terwijl ik op mijn beurt de inwoners van zijn dorpje ook heel wat onbeschofte stopwoordjes heb geleerd. Mooie herinneringen. Ik zal ook nooit vergeten hoe ik hem eenmalig bezocht met een poppetje dat ik 'HRA' had genoemd. Het heeft weken geduurd geduurd voordat mijn broer eindelijk doorhad waarom de Happy Room Academy hem ineens zo'n negatieve brief had gestuurd over zijn interieur. >:)

Ja, zo leuk is het op de DS nooit meer geworden. Hoe gezellig het soms ook was met dagboeklezers die op bezoek kwamen.


Het punt is: al die mooie momenten komen weer terug in Animal Crossing: City Folk! Dit is het eerste bericht over het spel waardoor ik er weer écht zin in krijg. Rustig de tijd nemen om alle inwoners van een dorp brieven te sturen. Kadootjes begraven voor je vrienden en een spoor van schelpen achterlaten zodat ze het later weer kunnen vinden. Op verschillende tijden elkaars dorp bezoeken past gewoon veel beter bij Animal Crossing. En zo wordt die overbodige Wii Connect 24 functie ook eindelijk eens voor iets nuttigs gebruikt.

Nog een paar grappige details uit het GMR artikel die je misschien niet wist: volledige USB toetsenbord ondersteuning én t-shirts waarvoor je individueel de achterkant en mouwen kunt ontwerpen.

Zie ook:
- Officieel bevestigd: Day of Crisis op 24 oktober
- Twee korte filmpjes Animal Crossing: City Folk

[games.blog forum]

Lees ook:Ook Rover is terug in Animal Crossing: City Folk
Lees ook:Animal Crossing City Folk boxart
Lees ook:Whoa! Iets nieuws in Animal Crossing? Verstoppertje met de bewoners
Lees ook:Filmpje: naar het Animal Crossing veilinghuis
Lees ook:Rondleiding door Animal Crossing: City Folk met Charles Martinet

19 reacties op “Niet meer tegelijk online om elkaars dorp te bezoeken (Animal Crossing)

  1. Digibeast

    Nou weet ik zeker dat ik hem ga kopen, alleen vraag ik me af hoe het dan zit met het fruit (zou anders wel behoorlijk naai zijn, gewoon al je vrienden afgaan en al het fruit thuis (of daar) verkopen, kom je in je dorpje aan, is er geen fruit meer! (of zou het zo zijn dat je vrienden speciale permissie kan geven, een visit if i’m not home functie ofzo?) )

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mark

    Super tof! :)
    Vraagje:
    Als jij in iemands dorp zit he..
    En die andere gaat animal crossing spelen op het moment dat jij een beetje in zn dorp zit te spelen..
    Ziet hij je dan meteen ofzo:S Lijkt mij super gaaf als dat zo was :P

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mark

    Super tof! :)
    Vraagje:
    Als jij in iemands dorp zit he..
    En die andere gaat animal crossing spelen op het moment dat jij een beetje in zn dorp zit te spelen..
    Ziet hij je dan meteen ofzo:S Lijkt mij super gaaf als dat zo was :P

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mark

    Ummm tja sorry voor de 2dubbele post, :S

      /   Beantwoorden  / 
  5. G.Basioh

    maar je hebt toch ook momenten dat je niet wilt dat je dorp bezocht wordt?
    kan je de verbinding wel “sluiten”?

      /   Beantwoorden  / 
  6. G.Wouter

    Ik vind het geweldig dat je nu echt de moeite kunt doen om een mooi en uniek t-shirtje te maken, ik vond het altijd er jammer dat als je eenmaal de voorkant gemaakt had het overal op het shirtje te zien was! Mooie verbetering!

      /   Beantwoorden  / 
  7. G.Nick

    uhhh… dit was al bekend… (je hebt er geloof zelfs zelf wat over geschreven!) (ik ben te lui om op te zoeken waar:P)

      /   Beantwoorden  / 
  8. berend jan

    Ehh ik wil niet de negativeling uithangen hoor maar ehh dit was toch precies het voorbeeld dat nintendo noemde bij de introductie van de Wii en de introductie van de “wii 24 online service”.
    Ik zou me eerder genaait voelen als het er niet in zou zitten.

    Dat van het toetsenbord was ook al bekend daarom wil logitech ook dat hun USB draadloos Wii tobotje klaar is voor die tijd. En dat van die mouwen en rugpanden is ook niet echt heel nieuw meer.

    Ik neem echt aan dat je dorpje enigzins beveiligd wordt tegen misbruik, ik kan me voorstellen dat ik in AC:CF (die ik toch wel weer ga kopen weet ik nu al ookal mopper ik dat het niets toevoegd) de hele g. familie in mijn lijst heb staan (als ze geen beperkingen opleggen IIG) en dat er dan een mispunt tusenzit die in een dronken/melige bui al mijn bomen omhakt dan ben ik ook wel erg pissig namelijk.

    Ook een leuk iedee is bloemenplanten in toffe vormpjes (megaman bloemen enzo) moet je wel echt je best voor doen maar het is te doen…

    Al met al niets nieuws in dit berichtje maar wel leuk dat ook Erik ineens zin krijgt in AC:CF

      /   Beantwoorden  / 
  9. erik

    Wordt ik dan echt zo vergeetachtig? Haha, nou ja, het was vanmiddag nieuws voor mij. ;)

    “maar ehh dit was toch precies het voorbeeld dat nintendo noemde bij de introductie van de Wii en de introductie van de “wii 24 online service”.”

    Daar is sowieso weinig van terecht gekomen. Ik stoor me er nog steeds vreselijk aan dat hij voor iedere kleine handeling apart verbinding moet maken met het netwerk (en het daarna meteen automatisch weer verbreekt AAARGH!). En ook dat zo’n spel het dan nog een keer apart aan je vraagt. Je kiest in Mario Kart voor een online wedstrijd, en dan komt de waarschuwing in beeld dat hij daarvoor wel verbinding moet maken met het netwerk en of je dat wel zeker weet… waarom is dat toch?

    Ik ben dan ook heel benieuwd hoe Animal Crossing dit gaat aanpakken. Moet ik me voorstellen dat mijn Wii zichzelf automatisch inschakelt om wat in het Animal Crossing kanaal (komt ongetwijfeld) te rommelen? Of worden alle handelingen van bezoekers ‘ergens’ opgeslagen en pas naar mij verzonden als ik Animal Crossing de volgende keer opstart (‘er zijn nieuwe gegevens beschikbaar, wilt u ze downloaden? ja? Dan moet u wel eerst verbinding maken met het netwerk, wilt u toch doorgaan?’).

    En wat gebeurt er dan als twee bezoekers, onafhankelijk van elkaar, op precies dezelfde plek in mijn dorp een voorwerp begraven? Een piepkleine kans, maar hey; niet onmogelijk! :p

    Nogmaals: heel benieuwd hoe (goed) deze toepassing precies gaat werken.

      /   Beantwoorden  / 
  10. berend jan

    ik neem aan dat je Wii gewoon data uit je AC savegame wordt gebruikt, en na het gerommel van je vriendjes (alleen mensen uit je vriendenlijst kunnen komen natuurlijk anders komen er kinderlokkers binnen in je dorpje (zie habbo hotel)) wordt je savegame aangepast.

    Je zal wel niet met 2 personen tegelijk in een dorpje van een van je vrienden kunnen rondlopen…

      /   Beantwoorden  / 
  11. Niels de Rijk

    Leuk dat je het GMR-artikel hebt weten te vinden, Erik (en dat je ernaar hebt gelinkt, natuurlijk ;-) ).

    Dat je níet tegelijk online hoeft te zijn om elkaars dorp te bezoeken is inderdaad een belangrijk detail! Dat scheelt een hoop gedoe met afspreken, en je kunt rustig je tijd nemen om wat streken uit te halen. :-)

      /   Beantwoorden  / 
  12. thom

    hoe zit het nou eigelijk met je ds?
    dat je met je ds naar je dorpje kan gaan
    maar dat van dat t-shirt vind ik egt vet wand ik had alteid wel iets vets bedagt maar dan zog het er heen roor uit door die mouwen en die rug :S

      /   Beantwoorden  / 
  13. kiara

    wauw wat leuk! :D
    Nu kan ik rustig aandoen als ik de bewoners graag wil leren kennen want anders is het speel speel en snel snel! :p

      /   Beantwoorden  / 
  14. Digibeast

    ik denk gewoon dat je dorpje op een (dan wel niet beveiligde) server wordt gezet, en dat andere er met een “friend permission” in kunnen komen, wat dus inhoud dat je weldegelijk met meerdere tegelijk in iemands stad kan zijn terwijl die niet thuis is, ten minste, zo zou ik het doen…

      /   Beantwoorden  / 
  15. berend jan

    “Ik stoor me er nog steeds vreselijk aan dat hij voor iedere kleine handeling apart verbinding moet maken met het netwerk (en het daarna meteen automatisch weer verbreekt AAARGH!)”

    Ik ben dus niet de enige die altijd tegen zijn TV schreeuwd “WAAROM HEB IK DAN WIICONNECT 24 AAN STOM PIS APPARAAT.” als mijn Wii bij het nieuwskanaal de headlines moet ophalen (nieuwskanaal staat nu trouwens op de laatste pagina van mijn Wii menu). Maar bij het nintendo kanaal is het net zo, kunnen ze die data niet treamen als mijn Wii uitstaat gewoon een kleine routine “if “dataverkeer” = 0 then goto Download_content; spd=1024kB” download die data als mijn Wii uitstaat dan heb ik iets aan Wii connect 24 nu is het gewoon een IM machine voor mijn vrienden.

    @Digibeast

    Geniaal bedacht, downloaden naar een server en dan virtualseren geniaal geniaal geniaal. Zo zou je met een aantal mensen iemand zijn dorpje kapot kunnen maken veel effectiever. Ik zie de krantenkoppen alweer met koreanen die zichzelf voor de trein storten omdat hun dorpje gesloopt is alweer voor me…

    Hmmzzzz ik gok op een beveiligde omgeving van je dorp als je d’r niet bij bent en een vrije omgeving als je d’r wel bij bent.

      /   Beantwoorden  / 
  16. erik

    Ik stem voor een systeem van strafpunten. Voor iedere boom in Costanza die ongevraagd wordt omgehakt worden er automatisch 100 Wii Points van het account van de hakker naar mij overgemaakt. ;)

    Animal Crossing op de GameCube werd tijdens het spelen volledig in het RAM-geheugen van de GameCube geladen (echt waar, je kon het schijfje er gewoon uithalen en toch doorspelen. Pas tijdens het saven heeft hij hem weer nodig :p). Tijdelijk op een server uploaden moet dus ook wel te doen zijn… hopelijk. Het zou in ieder geval een erg fijne oplossing zijn. :)

    @Niels: de GMR-site bekijk ik regelmatig. Al die vluchtige impressies en anekdotes, het is een interessante manier om een ander soort gamesite te maken. Leuk om te zien wat iedereen op de redactie bezighoudt.

      /   Beantwoorden  / 
  17. kiara

    Maar ik weet nie hoe dat werkt op de gamecube en heb een vraagie ^^

    -Kan iemand dan spullen van mijn dorp pakken wanneer ze op bezoek komen wanneer ik off ben?

    want dan moet ik wel alles opschonen zodat ik iemand in mijn dorp toelaat ;)

      /   Beantwoorden  / 
  18. erik

    Dat weet nog niemand Kiara. Tot nu toe was het in Animal Crossing altijd zo dat bezoekers geen voorwerpen kunnen oprapen die je in je huis had gelegd, ik kan me voorstellen dat dat in City Folk weer hetzelfde werkt (en dat voorwerpen die gewoon ergens buiten op de grond liggen dus gewoon door iedereen meegenomen kunnen worden). Maar nogmaals dat is een pure gok. :p Ik heb Animal Crossing op de Wii nog niet gespeeld dus ik wacht geduldig af.

      /   Beantwoorden  / 
  19. Digibeast

    @ bertend jan: natuurlijk bedoelde ik het ook zo dat de gebruiker zelf bepaald wie zijn dorpje offline mag bezoeken (offline als in de zin van, jij bent er niet)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.