Iwata lijkt zich bewust van gebrek aan opslagruimte Wii


Vraag 6: Ik beleef veel plezier aan Wii Ware en de Virtual Console, maar ik heb het gevoel dat het interne flash-geheugen van de Wii wat aan de kleine kant is. Het is irritant om telkens een SD geheugenkaart te moeten gebruiken. Gaat die situatie verbeterd worden?

Iwata: Statistisch gezien is het maar een kleine groep spelers die het flash-geheugen te klein vindt, terwijl de grootste groep spelers nog ruimte genoeg heeft. Maar, omdat die kleine groep mensen in de praktijk bestaat uit onze fanatiekste spelers, zijn we ons ervan bewust dat we op zoek moeten naar de beste oplossing voor hun ongemak.

Ah! Nintendo is zich eindelijk bewust van het probleem! Geen flauwe koelkast- of iPod-vergelijkingen meer. Als dit nieuwe bewustzijn nu ook nog leidt tot een echte oplossing ben ik een gelukkig mens. De vraag werd gesteld tijdens een bijeenkomst waar Satoru Iwata samen met de investeerders Nintendo's jaarcijfers doornam. Er werden nog veel meer vragen gesteld en alle antwoorden zijn online gezet. Het is een Japanse site maar geschreven in het Engels.

Het is interessanter dan je denkt omdat die investeerders met precies dezelfde vragen komen die jij en ik ook zouden stellen. Kunnen we in de nabije toekomst een prijsdaling verwachten? (Nee). En waarom maken zo weinig third party ontwikkelaars gebruik van Mii's (Iwata vergelijkt het licenseren van een Mii met het licenseren van Mario. Als Nintendo iedereen zou toestaan om Mii's te gebruiken zou dat hun imago geen goed doen).

Vraag 8: Het viel mij op dat Nintendo niet zoveel titels heeft aangekondigd voor de tweede helft van het jaar. Kunnen we tijdens de E3 nog nieuwe aankondigingen verwachten? In vergelijking met vorig jaar is de line-up voor dit jaar volgens mij niet sterk genoeg.

Iwata: Natuurlijk zijn we ook dit jaar weer bezig met veel verschillende software. We hebben alleen de indruk dat de snelheid waarmee informatie zich verspreid hoger is dan ooit. Als ik me probeer te verplaatsen in onze klant en ik zou al heel lang van tevoren nieuwe informatie krijgen, dan kan ik me voorstellen dat ik dat nieuwe spel eigenlijk al zat ben tegen de tijd dat het uitkomt. Dat is één van de redenen dat we nieuwtjes tegenwoordig liever wat langer geheimhouden.
Maar wees gerust dat Nintendo genoeg dingen gepland heeft voor de tweede helft van dit jaar en het begin van volgend jaar.

Zie ook:
- Raving Rabbids komen naar het Balance Board
- En dat allemaal dankzij Artoon

[games.blog forum]

Lees ook:Nintendo lost opslagproblemen Wii op – toch SD kaartjes
Lees ook:Strong Bad profiteert direct van Nintendo’s SD-oplossing
Lees ook:Satoru Iwata: niet genoeg goede Wii-spellen in 2009
Lees ook:Nintendo’s nieuwe smash ‘em up voor de Wii: FlingSmash
Lees ook:Mii’s waren eerst gepland voor de DS

6 reacties op “Iwata lijkt zich bewust van gebrek aan opslagruimte Wii

  1. Teun gc

    “terwijl de grootste groep spelers nog ruimte genoeg heeft”

    Jah, logisch als je geen downloadable content, mogelijkheid om muziek en foto’s op te slaan aanbiedt. Dat het meerendeel zijn Wii niet op internet heeft aangesloten ligt meer aan Nintendo dan aan de spelers.

    En “het licenseren van een Mii met het licenseren van Mario” is ook zeker niet correct. De Mii’s zijn een onderdeel van de Wii, geen onderdeel van een game. Een concurrerend bedrijf kan niet zomaar alternative Mii’s maken en daarmee een kanaal krijgen op de Wii. Ik zou liever zien dat je Mii’s je digitale identiteit in alle games én online zijn, zoals je gamertag, gamerscore en acchievements dat zijn op de Xbox 360.

    Als Microsoft dit op de PC zou doen zouden ze de europeesche commissie achter zich aankrijgen.

    B.T.W., wie heeft er al een tijd neergezet in de Mario Kart competitie? mijn tijd is 1:53,4. Die jappennars halen gewoon 1:33, de gekken!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Oscar Mopperkont

    Goed idee van Nintendo om langer te wachten met aankondigen games. Niet omdat mensen dan ongeïnteresseerd raken, maar omdat Nintendo er een handje van heeft games uit te stellen. Hoe later je ermee naar buitenkomt, hoe beter je voorspelling kan zijn wanneer het spel echt komt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mark

    Ja net als bij MKWII zijden ze het ook niet super vroeg, en daardoor duurde het wchten niet zo lang :)
    En ACWII kom!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Niels

    Ik had ook wel meer willen downloaden, maar de USB-connector van Nintendo wordt niet ondersteund door mijn Mac -__-

    @Teun gc…
    Mijn beste tijd was 1.56.2. Na verdere pogingen kwamen die blauwe schilden steeds…

      /   Beantwoorden  / 
  5. altasia

    Opzich een goeie techniek dat van pas iets laten horen als de game bijna af is ala Mariokart Wii.

    Al die info vooraf is leuk maar ik wil gewoon een nieuw spel en zie als het uit is wel of het goed is. Niet dat je 2 a 3 jaar lekker word gemaakt en het dan uiteidelijk tegenvalt.

      /   Beantwoorden  / 
  6. oscar (qwrty)

    nu kunnen ze misschien ook geen DLC paks (guitar hero download songs) voor de wii uitgeven :(

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.