Zo ziet Spore eruit op de Nintendo DS


Gisteren kondigde Will Wright aan dat Spore op 7 september verschijnt voor PC, MAC, Nintendo DS en Mobiele telefoons. Die laatste twee versies zijn anders dan de grote PC-versie (het mobiele telefoon spelletje is alleen maar een Snake-achtige minigame), maar toch ziet het DS-spel er ook redelijk interessant uit.

In plaats van de hele ervaring op de DS te proppen heeft Maxis ervoor gekozen om zich te concentreren op één fase van Spore: het "Creature" gedeelte. In het grote spel is dat de fase waarin je zelfgebouwde wezen uit de zee kruipt en zijn planeet begint te verkennen. Je begint op Nintendo's handheld niet als een eencellig organisme en je wezens zullen ook nooit zo ver evolueren dat ze het hele heelal kunnen verkennen, zoals in "grote" Spore.

Lucy Bradshaw, executive producer van Spore: "Op de Nintendo DS begin je als het kleinste wezen op de planeet. Bij iedere andere diersoort die je tegenkomt kun je ervoor kiezen om ze op te eten, er vriendschap mee te sluiten of er oorlog mee te voeren. Onderweg verzamel je 'DNA points', net als op de PC-versie, die je in de creature editor kunt gebruiken om je eigen diersoort verder te evolueren."

Eén van de pijlers waarop de PC-versie is gebouwd is het delen van creatures met andere spelers. Zelfs al is Spore een singleplayer game, alle buitenaardse wezens, voertuigen en gebouwen die je onderweg tegenkomt zijn ontworpen door andere spelers. Die mogelijkheid zit ook in de DS-versie, maar uiteraard een stuk beperkter. Creaties worden niet automatisch gedeeld met de rest van de wereld, je zult specifiek pakketjes informatie moeten uitwisselen met vrienden (na het uitwisselen van Friend Codes ongetwijfeld).

Jammer, al heeft het ongetwijfeld meer te maken met Nintendo's online-beleid dan met een beslissing van Will Wright. Maar evengoed, spelers die vaak ruilen kunnen op de DS nog steeds meemaken dat ze wezens tegenkomen die zijn ontworpen door vrienden van vrienden van vrienden van hun vrienden. Het concept blijft leuk, zelfs in beperkte vorm.

De creature editor ziet er heerlijk eenvoudig uit. Een simpele 2D interface laat je lichaamsdelen uit een menu slepen en plakken totdat je tevreden bent met je monster. In het spel zelf zien de wezens er vervolgens toch 3D uit… erg tof gedaan. Het eigenlijke verkennen van de planeet gebeurt met een soort real-time strategy Lite gameplay. Ja, Spore DS is een RTS, maar Maxis heeft alles expres zo simpel en toegankelijk gehouden dat ook casual gamers er mee uit de voeten kunnen.

Dat klinkt als iets… dat ik ook best leuk zou vinden. Al blijf ik toch hopen dat de console-versies (Wii is al bevestigd, PS3 en Xbox 360 zitten er dik in) ook de overige fases van Spore meekrijgen. Anders moet ik in September toch eens kijken of mijn PC sterk genoeg is voor Spore.

Bron: Game|Life

Zie ook:
- Een weekje Reken Training – dag 3
- Video Space Invaders Extreme (ik wil dit spel!)

Lees ook:Spore: trailers en interviews
Lees ook:EA bevestigt Spore voor Nintendo DS
Lees ook:Spongebob Squarepants: Creature From The Krusty Krab boxart
Lees ook:Kijk dit: nieuwe levensvormen ontwerpen in indiegame Incredipede
Lees ook:EA: wij worden grootste third party op Wii en DS

5 reacties op “Zo ziet Spore eruit op de Nintendo DS

  1. Siebe

    wat een teleursteling… jammer

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roland

    zit al een tijdje te wachten op deze game, nu is er tenminste duidelijkheid.. ook al heb ik ook een Wii, koop ik deze game sowieso voor de PC.. kan ie wel aan..

    vraag me af of er nog protesten komen uit godsdienstige kringen.. in de vorm van: “dit spel leert kinderen dingen die niet kloppen”

      /   Beantwoorden  / 
  3. Keffe

    OMG..
    Serieus ik vind dit er SPUUGLELIJK uit zien.. o.o
    Ik had zo veel meer verwacht .. maar ja het is ook op de ds

    Ik hoop dat de Wii de volledige versie gaat bevatten..
    Anders ga ik me heel erg zielig voelen nadat ik meer dan 3 jaar erop heb zitten wachten.
    Want me pc kan dit niet aan..

    mijn laatste hoop gaat naar de wii..

      /   Beantwoorden  / 
  4. Anne

    Dit ziet er echt niet uit ik had veel beter verwacht van de ds.

      /   Beantwoorden  / 
  5. nynke

    jammer dat het niet zoals op de pc is,
    maar dat was wel te verwachten.
    ik vind het toch wel een leuk spel
    (ik heb hem gedownload op een nds5 kaartje) het is wel een schattig spel maar je kan hem beter kopen op de pc

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.