Captain Olimar en vijf Pikmin in Smash Bros. Brawl


Pikmin! Of beter gezegd (met een stem die klinkt als een kinderkoor dat helium heeft gesnoven): PIIIIIIIIIIIIIIIIIIKMIIIIIIIIIIIIIIIIN! Iedereen ging er min of meer vanuit dat Nintendo wel een nieuw Pikmin-spel zou maken voor de DS. Honderd kleine beestjes, een touchscreen om ze te besturen… het klonk zo perfect. Maar Pikmin DS is nooit verschenen. Daarna verwachtte iedereen dat Nintendo dan wel een nieuwe Pikmin zou maken voor de Wii (Miyamoto merkte ooit zelfs op dat de (toen nog niet onthulde) controller van de Wii bij uitstek geschikt zou zijn voor een spel als Pikmin), maar ook daar zitten we nu nog steeds op te wachten. De enige Pikmin waar we de komende maanden mee mogen spelen, zitten blijkbaar in Super Smash Bros. Brawl.

Spelers besturen Captain Olimar, die op zijn beurt Pikmin uit de grond kan trekken om hem te helpen bij het gevecht. Ik weet niet zeker of dat nu wel zo'n goed idee is voor de overzichtelijkheid van het spel (ik begin Smash Bros. Melee langzaam te waarderen, maar zo af en toe wordt het me toch een beetje té chaotisch), maar het doet me wel goed om nu toch wat Pikmin op de Wii te zien.

Ga allemaal even langs bij de Smash Bros. Dojo om de Pikmin-muziek te horen. Een deuntje dat mij eerlijk gezegd niet meer bekend voorkwam, maar het is dan ook al een paar jaar geleden dat ik Pikmin voor het laatst speelde.

Bron: Smash Bros. Dojo

Zie ook:
- Leon S. Kennedy in Smash Bros. Brawl?
- Nieuwe trailer Pro Evolution Soccer 2008 op de Wii

Lees ook:Laten we dankbaar zijn dat Masahiro Sakurai tijd had voor Brawl!
Lees ook:Mega Man doet niet mee aan Smash Bros. Brawl
Lees ook:Brawl-dag: 27 juni
Lees ook:Oude Melee levels ook speelbaar in Brawl
Lees ook:TMNT Smash Up screenshots – yay or nay?

3 reacties op “Captain Olimar en vijf Pikmin in Smash Bros. Brawl

  1. Yannick

    Boyaah!
    Ik mag leien dat Brawl aanleiding geeft tot
    een nieuw Kid Icarus en Pikmin spel!

      /   Beantwoorden  / 
  2. paulywauly

    hehe erik alas je melee nog meer speelt leer je ook die chaos te overzien :D hehehe, er zit zo een brilliante learning curve in dat spel he :D .

    speel ze makkert!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Auke

    Ik vind het gweldig dat ie erin zit, hoop dat hij zijn eigen stem nog heeft :D Zal mij benieuwen hoe die pikmin hem gaan helpen.. tegen diddy kong zien ze er niet erg strijdlustig uit !

    PS Het enige chaotische aan melee en brawl is met 4 spelers tegelijk .. vind ik zelf ook minder dan met twee :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.