Nintendo koopt PrFILE2 en PrUSB/Host


Ik ga niet net doen alsof ik weet wat in hemelsnaam een PrFILE2 FAT file system en een PrUSB/Host USB host stack zijn, maar Nintendo heeft ze wel allebei gekocht van het Japanse bedrijf eSol. Dit is wat die aankoop betekent voor ons, gamers, volgens 4colorrebellion:

Wat betekent dat voor ons? Een FAT file system is wat je harde schijf gebruikt om informatie te lezen, schrijven en te organiseren. Een USB host stack is de software die ervoor zorgt dat een apparaat kan communiceren met andere USB apparaten. Het lijkt ons vrij duidelijk dat Nintendo met deze twee programma’s van plan is de Wii geschikt te maken voor een externe harde schijf. De grote vraag is nu: zullen we iedere willekeurige harde schijf met een USB-poort kunnen gebruiken of gaat Nintendo er zelf één op de markt brengen?

Of om het nog simpeler te zeggen: meer geheugen voor de Wii! En dat is goed nieuws als Nintendo ooit nog van plan is om demo’s van nieuwe Wii-spellen en meer van dat soort moois aan te bieden.

Bron: Cubed3

Zie ook:
- Wii vanaf 25 mei online
- Een nieuwe dag, nieuwe Super Paper Mario filmpjes

Lees ook:PlayStation 4 gaat externe harde schijven ondersteunen
Lees ook:Help! Waar sla ik mijn games nu op?
Lees ook:Dus Nintendo overwoog toch om een harde schijf voor de Wii uit te brengen
Lees ook:Reggie: Wii’s geheugen-oplossing ‘beter dan harde schijf’
Lees ook:Nintendo werkt aan ‘usb apparatuur’

5 reacties op “Nintendo koopt PrFILE2 en PrUSB/Host

  1. Ruben

    jeb bedoelt dat ik zo’n kabel moet kopen van nintendo…zoiets heb ik volgens mij al…(*pakt het*)..dat is hetzelfde als ik heb maar dan zwart…:?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Lottie

    Jaa, meer geheugen ^^

      /   Beantwoorden  / 
  3. MetroidPrime

    Veel te veel mensen trekken de verkeerde conclusies uit dit bericht. Je hebt ten eerste een FAT filesystem driver nodig om SD kaarten te gebruiken. Om van de USB poorten gebruik te maken heb je USB host controller driver nodig.

    Het al sinds de launch mogelijk is om SD kaarten te gebruiken en het ook sinds de launch mogelijk is om een USB-ethernet adapter voor de Wii te gebruiken, dus de Wii maakt al minstens sinds de launch gebruik van zowel PrFILE2 FAT als PrUSB/Host. Dit staat zelfs op pagina 126 van de handleiding van de Wii! eSol heeft zich waarschijnlijk aan een NDA moeten houden die nu pas verlopen is.

    Dit heeft dus waarschijnlijk helemaal niets met een externe harde schijf te maken.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Wisse

    Als er externe harde schijven op de wii aangesloten kunnen worden, doe mij dan maar een ‘seagate barracuda 320 GB’ :P

      /   Beantwoorden  / 
  5. Tom

    Fat wordt ook gebruikt voor SD kaartjes, en USB sticks e.d. Harde Schijven echter, gebruiken echter best vaak NTFS, zoals waarschijnlijk jullie Windows PC’s.

    Ik weet alleen niet zeker of de Wii al een host controller heeft, als hij een USB-Lan adapter aankan… Maar ik weet WEl zeker dat er een usb-controller op het moederbord v/d Wii zit, en volgensmij kan je dan via een Firmware upgrade gewoon de to-device drivers instaleren. weet het niet zeker hoor, maar volgensmij heeft die aankoop niet heel veel nut (voor ons), maar mischien wel voor Nintendo…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.