Online met Pokémon: nog meer friend codes!


We mogen online van Nintendo, maar echt van harte gaat het nog steeds niet. Zonk de moed me al lichtelijk in de schoenen toen ik ontdekte dat de Wii opnieuw met de gewraakte friend codes zou werken, het leek er dan in ieder geval op dat iedere Wii-gebruiker één standaard friend code zou krijgen voor al zijn games. Nou, vergeet dat maar. IGN heeft een paar uur de Japanse versie van Pokémon Battle Revolution uit mogen testen, en hun bevindingen zijn ronduit ontmoedigend.

Ieder exemplaar van de nieuwe Pokémon game komt met zijn eigen unieke friend code, die uiteraard verschilt van je Wii friend code. Ik ben bang dat we de term friend code bij Nintendo zo letterlijk mogelijk moeten nemen: bedoeld als een manier om online te gamen met je vrienden. Bij toeval andere Pokémon trainers tegenkomen en nieuwe vriendschappen sluiten zit er simpelweg niet in. (Een chatfunctie is ook niet aanwezig in Battle Revolution! Wel werd IGN getracteerd op een paar seconden lag na iedere menu-selectie tijdens de gevechten).

Prachtig en nobel hoor, hoe Nintendo haar jongste fans wil beschermen tegen kwaadwillende figuren, maar ondertussen zitten we wel opgescheept met één van de meest omslachtige en minst gebruiksvriendelijke online-omgevingen die ooit is bedacht. En waarom dan niet op z’n minst één centrale friend code? Waar dient die Wii friend code überhaupt voor als iedere game nu ook weer z’n eigen friend code krijgt? Is die er echt alleen maar om Mii’s uit te wisselen?

Voor een bedrijf dat zo zwaar tilt aan gebruiksvriendelijkheid vind ik het een onbegrijpelijke gang van zaken. Misschien wordt het tijd dat Miyamoto en Iwata eens een weekendje online gaan op een Xbox360 om te zien hoe het ook kan.

Bron: IGN

Zie ook:
- Filmpjes van slechte Ubisoft games
- Europese releasedates Excitetruck en WarioWare
- Nintendo geeft op, roept 3,2 miljoen Wii polsbandjes terug
- Wing Island gameplay filmpjes
- Zwaai met de controller boven je hoofd
- Nieuwe Zelda al in ontwikkeling?
- Europese Virtual Console updates voor december

Lees ook:Wii Friend Code database
Lees ook:Universele Friend Codes op de 3DS
Lees ook:Gametrailers: Pokémon Battle Revolution niet kopen!
Lees ook:Pokemon Battle Revolution filmpjes
Lees ook:Wachten tot we van Nintendo online mogen

12 reacties op “Online met Pokémon: nog meer friend codes!

  1. micha

    gvd ik hoop dat dat niet voor alle games geld

      /   Beantwoorden  / 
  2. viktor

    maar xbox 360 is ook poep hoor:@ ik heb vandaag xbox live gold gekocht met een creditcard via de xbox 360 maar ik heb het nog steeds niet!!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ian

    OMG!!! Miyamoto is spel ontwerper geen software technicus.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Murf

    Luister eventjes, dit is alleen in Japan en er is ook nog geen Nintendo Netwerk. Oftwel, deze onlinemodus is gemaakt voor dit spel op zichzelf en moet dus wel eigen friendcodes gebruiken. Als het netwerk eenmaal de lucht in gaat en meerdere spellen online kunnen zul je gewoon met je Friendcode van de Wii online kunnen spelen….als het maar met servers werkt en niet alleen met je vrienden wat dat is F*CKING K*T (dan kan je maar met zo’n 3 a 4 mensen online gamen)

      /   Beantwoorden  / 
  5. !nsane

    waarschijnlijk kun je net als mario kart DS wel tegen andere spelen door gewoon in een soort wachtkamer te wachten tot er iemand is op komen dagen.

      /   Beantwoorden  / 
  6. midas

    ik ga denk ik een xbox 360 kopen en hem om laten bouwen zodat ik er wii spellen op kan spelen en ook online wii games kan dien :)

      /   Beantwoorden  / 
  7. denise

    hoe kan dat nou xD

      /   Beantwoorden  / 
  8. max

    Ik vind dit ronduit KUT. Dit is niet online gaming, dit is gewoon een andere versie van linken. Kom op Nintendo! Als Pokemon niet normaal online kan dan koop ik hem niet ook! En ik keek er nog zo naar uit :( .

      /   Beantwoorden  / 
  9. killer

    jaj ik heb gisteren ook mij wii gekocht XD

      /   Beantwoorden  / 
  10. MetroidPrime

    Ik denk dat dit komt doordat de software libraries voor online gaming misschien nog niet helemaal af waren toen Pokémon Gold Status bereikte. Third-parties krijgen deze libraries pas in januari, dus dat lijkt er op te duiden dat ze in momenteel nog niet helemaal af zijn. De volledige versie zou dan de Wii Codes kunnen ondersteunen in plaats van Friend Codes. Als dit klopt, dan kan de westerse versie van Pokémon hopelijk wel gebruik maken van de Wii Codes.

    Overigens is dit niet zo heel erg, dankzij de Wii codes is het een eitje geworden om Friend codes uit te wisselen met vrienden: je stuurt ze gewoon een berichtje vanaf het Wii hoofdmenu. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  11. Erwin

    Nee, dit gaat om de DS games die ook via deze game online kunnen. Je hebt dus Friend Codes nodig voor de DS (waarmee je dan weer kunt vechten via deze game, oid).

    Voor Wii vs Wii games gebruikt men gewoon het adresboek :)

    ‘Pokemon Battle Revolution connects to a DS Wifi game

    The other online connective title of the moment (map editing / screencap sending) uses your Wii address book’
    http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=134042

      /   Beantwoorden  / 
  12. erik

    Phew. Dat is geweldig nieuws Erwin! :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.