Wat nieuwe Final Fantasy XII: Revenant Wings info


IGN las een interview met schrijver Motomu Toriyama en co-producent Eisuke Yokoyama, en kwam achter een paar nieuwe Final Fantasy XII: Revenant Wings details. Dit Nintendo DS spel is een officiële spin-off van de nieuwe PS2-titel Final Fantasy XII, en gebaseerd op deze nieuwe info kunnen we voorzichtig concluderen dat Revenant Wings een volwaardige RPG zal zijn, maar wel een klein beetje versimpeld en iets meer gericht op beginnende spelers.
- Het verhaal speelt zich af ná de gebeurtenissen in Final Fantasy XII. Mensen die ook dat spel hebben gespeeld kunnen op de DS zien hoe het verder gaat met alle belangrijke personages.

- Het was onmogelijk om de volledige spelwereld Ivalice op een DS-cartridge over te zetten, maar Yokoyama belooft dat alle belangrijke locaties erin zullen zitten.

- Omdat de DS een draagbare spelcomputer is wordt het spel verdeeld in korte hoofdstukken die spelers in één sessie kunnen doorlopen (fantastisch idee!). Het spelverloop zal vlot zijn, maar alle hoofdstukken gecombineerd zullen wel degelijk een episch verhaal van typische Final Fantasy proporties vertellen.

- Het battle systeem is niet hetzelfde als op de PS2, maar de controversiële Gambits maken wel een terugkeer. Met Gambits kun je de leden van je party nauwkeurig programmeren om zich tijdens gevechten automatisch zo te gedragen als jij wilt (aanvallend, verdedigend, etc). Veel Japanse spelers klaagden dat het spel op die manier bijna zichzelf speelde, maar een andere groep spelers vond het juist een verademing om niet meer iedere keer dezelfde commando’s te hoeven selecteren. Al het "werk" wordt door het spel zelf gedaan zodat de speler zich kan concentreren op de interessantere zaken.

- Toriyama denkt dat dat battle system uitermate geschikt is voor online multiplayer actie, maar zal de game alleen geschikt maken voor Nintendo’s Wi-Fi Connection als het team een manier kan vinden om lag uit te bannen.

Klinkt mij allemaal als muziek in de oren. Hopelijk schiet Square-Enix een beetje op zodat ook wij Europeanen ruimschoots de tijd hebben om Final Fantasy XII uit te spelen voordat we aan dit vervolg beginnen.

Bron: IGN

Zie ook:
- Contact definitief naar Europa
- Nintendo’s Gezond Verstand Training commercial
- Tom and Jerry, DS trailer
- Animal Crossing dagboek – dag 321

Lees ook:Final Fantasy XII spin-off komt naar de DS
Lees ook:Nieuwe trailers Final Fantasy XIII en Final Fantasy Versus XIII
Lees ook:Acht nieuwe Final Fantasy III screenshots
Lees ook:Final Fantasy XII geremastered voor PlayStation 4
Lees ook:Final Fantasy III boxart

3 reacties op “Wat nieuwe Final Fantasy XII: Revenant Wings info

  1. Niels de Rijk

    Square Enix heeft blijkbaar veel moeite om online battles (zonder lag) op de DS te krijgen. Bij Mario Slam Basketball werd de online-modus ook om ‘technische redenen’ geschrapt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. mensje

    Deze wil ook zo ongelofelijk graag hebben!

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    “Square Enix heeft blijkbaar veel moeite om online battles (zonder lag) op de DS te krijgen. Bij Mario Slam Basketball werd de online-modus ook om ‘technische redenen’ geschrapt.”

    Ik snap niet dat Nintendo dan niet zelf even te hulp schiet. Zij krijgen het duidelijk wel voor elkaar, en een online Final Fantasy game lijkt me alleen maar goed voor de DS.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.