Final Fantasy XII geremastered voor PlayStation 4

Kijken op YouTube
Mijn theorie is dat Square-Enix binnenkort stopt met het ontwikkelen van nieuwe spellen. In plaats daarvan krijgen we dan alleen nog maar remakes van bestaande Dragon Quests en Final Fantasies. Als een soort moderne sprookjes, die steeds opnieuw verteld moeten worden.

Remakes van Final Fantasy VII (PS4) en Dragon Quest 7 en 8 (3DS) waren al eerder aangekondigd, en sinds vandaag weten we dat Square-Enix ook werkt aan een nieuwe versie van Final Fantasy XII. Voorlopig alleen voor de PS4 en alleen in Japan, maar ik ga ervan uit dat deze uiteindelijk ook onze kant op komt. Final Fantasy XII The Zodiac Age is geen volledige remake, maar een geremasterde HD-versie van het originele PS2-spel. Vandaar dat de trailer er nog steeds een beetje gedateerd uitziet, ook al zijn de personages veel gedetailleerder dan in 2006.

  • Dit is de enige Final Fantasy die ik helemaal heb uitgespeeld. Vooral de gevechten vond ik leuk. Via speciale ‘gambits’ kon je tot in detail bepalen hoe iedereen zich moest gedragen. Je programmeerde het spel min of meer om zichzelf te spelen, en als dat dan lukte (als mijn team een lastige vijand kon verslaan zonder dat ik hoefde in te grijpen) was dat op een vreemde manier erg bevredigend.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Square-Enix klassiekers in Japanse PlayStation Store
Lees ook:Twee Final Fantasy XII: Revenant Wings trailers
Lees ook:Mooie DS-screenshots: The Four Warriors of Light
Lees ook:Final Fantasy Anniversary Edition (PSP) filmpjes
Lees ook:Eerste screenshots Final Fantasy IV DS remake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.