Square-Enix overweegt nog meer Final Fantasy remakes


Gamesradar had een boeiend interview met Hiromichi Tanaka van Square-Enix over de DS remake van hun oude spel Final Fantasy III. Mede door de afgewogen mix van nieuwe toevoegingen en oude elementen om de oorspronkelijke sfeer te behouden is de game in Japan al een enorm succes, en ook voor Amerika heeft Tanaka hoge verwachtingen. Niet vreemd dat Square-Enix nu ook overweegt om andere Final Fantasy delen de remake-treatment te geven. Dat roept een aantal interessante vragen op…
Dit is de eerste keer dat we dit spel (FF III) in Amerika kunnen spelen. In combinatie met de geplande releases van FF V en FF VI betekent dat dat we binnenkort nieuwe versies hebben van alle klassieke Final Fantasy spellen. Wat is dan de volgende stap?

FF IV, V en VI zijn geport naar de GBA, en zoals je hebt gezien is FF III geen rechtstreekse port maar een complete remake. Voor de toekomst, aangezien FF III zo goed ontvangen is, overwegen we om ook remakes uit te brengen van andere Final Fantasy spellen.

Interessant nietwaar? En aangezien deel I en II ook al naar de GBA zijn geport onder de titel Dawn of Souls, zijn alle bij Nintendo verschenen Final Fantasy’s in principe opgebruikt. Tenzij Square Enix van plan is om remakes uit te brengen van games die ze een paar maanden eerder al naar de GBA gebracht hebben, kun je bijna geen andere conclusie trekken dan dat hij het heeft over de modernere Playstation en Playstation 2 afleveringen. Niemand heeft de zwaarbeladen woorden Final Fantasy VII remake naar DS al daadwerkelijk in de mond genomen, maar we kunnen waarschijnlijk veilig stellen dat héél véél mensen het al gedacht hebben… maakt Square

Bron: gamesradar

Zie ook:
- Square Enix ondersteunt Playstation 3 een beetje
- Bekijk hier de Final Fantasy XIII trailer
- FFXII Revenant Wings (DS) trailer
- Kojima en Nomura ondersteunen PS3, ondanks kritiek
- Uitgebreide Final Fantasy III gameplay video

Lees ook:Acht nieuwe Final Fantasy III screenshots
Lees ook:Eerste screenshots Final Fantasy IV DS remake
Lees ook:Final Fantasy Anniversary Edition (PSP) filmpjes
Lees ook:Final Fantasy XII geremastered voor PlayStation 4
Lees ook:Final Fantasy IV DS remake trailer

3 reacties op “Square-Enix overweegt nog meer Final Fantasy remakes

  1. Brian

    COOL!

      /   Beantwoorden  / 
  2. mensje

    Ik zou eigenlijk liever een nieuwe FF zien.
    Hoewel FF X wel mooi zou zijn op de ds.

      /   Beantwoorden  / 
  3. TheDutchman

    Naja ik hoop eigenlijk het meeste op een FFIX remake.. En de PSVita komt eraan en daar zou ik m toch wel heel graag op willen zien;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.