Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 3

Nog 27 nachtjes slapen.

Van alle leuke nieuwe dingen die New Super Mario Bros toevoegt aan de franchise, lijkt Nintendo zelf vooral trots te zijn op Mega Mario. In mijn ogen juist de minst interessante toevoeging. Al in de allereerste beelden die we van het spel zagen was Mega Mario prominent aanwezig. In Amerika siert hij zelfs de boxart van New Super Mario Bros.

Wat is Mega Mario? Als Mario in het spel een overdreven grote paddestoel aanraakt groeit hij uit tot een schermvullende versie van zichzelf. Niet alleen maakt dit Mario tijdelijk onkwetsbaar, het stelt hem ook in staat om dwars door muren heen te beuken en bijna alles dat in zijn weg staat omver te trappen.
Hoe meer verwoesting hoe beter. Bovenin beeld verschijnt zelfs een metertje dat langzaam vol loopt naarmate je meer dingen sloopt. Als de Mega Mushroom is uitgewerkt wordt je score op dat metertje uitbetaald in 1up’s. Als er niet genoeg dingen voorhanden zijn om kapot te maken kan Mega Mario zelfs een buttstomp uitvoeren op de grond. Het level gaat daar zo van trillen dat er een nieuwe lading vijanden uit de lucht komt vallen om overheen te lopen.

Ik kan niet ontkennen dat ik het de eerste paar keer leuk vond om mee te maken. Maar ik kan jullie ook verzekeren dat de lol er vrij snel vanaf gaat. De stukjes die je speelt als Mega Mario missen iedere vorm van diepgang of uitdaging. Niets is meer gevaarlijker, en het spel wordt er veel simpeler door dan nodig zou zijn. (En dan ben ik nog iemand die zichzelf redelijk wist te beheersen, ik lees ook vaak dat mensen de Mega Mushrooms bewaren om langs de moeilijke stukjes van het spel te komen. En dan achteraf klagen dat het zo snel is afgelopen).

Het wordt helemaal vreemd als je bedenkt dat de oude vertrouwde ster voor onkwetsbaarheid ook nog steeds in het spel zit (zelfs beter uitgevoerd dan ooit en iedere keer weer leuk om mee te maken). De toegevoegde waarde van de Mega Mario is op deze manier echt nihil. Gelukkig is het maar een bonus item, en ook niets meer dan dat. Het valt goed te negeren en verpest het spel zeker niet. Het voelt alleen nogal overbodig. Helaas heb ik in de eerste beelden van Super Paper Mario, het nieuwe Mario platformspel voor de Gamecube, ook al weer een schermvullende princess door het beeld zien lopen. Het lijkt erop dat we voorlopig nog niet van de Mega Mushroom af zijn.

Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 2
Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 1

Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL
Lees ook:Dit is de wereldkaart van New Super Mario Bros.
Lees ook:New Super Mario Bros later in Japan als in Amerika?
Lees ook:Drie gameplay filmpjes van New Super Mario Bros.
Lees ook:Amerikaanse New Super Mario Bros boxart

6 reacties op “Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 3

  1. mark

    erik hoe lang deed jij erover om NEW Super Maio Bros uit te spelen?

      /   Beantwoorden  / 
  2. mark

    en is het nog leuk daarna? (denk het wel!!)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Anne

    Hagelmix is vet lekker, al overtreft niets vlokken.
    Heb je de speciale editie van de Ruyter vlokken al in een limited edition metalen doosje? =D

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “erik hoe lang deed jij erover om NEW Super Maio Bros uit te spelen?”

    Drie dagen. Maar op de tweede dag had ik amper tijd en heb ik misschien een half uurtje gespeeld. Het moet ook makkelijk in 2 dagen kunnen.

    Als je het zo snel speelt sla je overigens wel HEEL VEEL levels over. :p 2 complete worlds zijn “verborgen”, en ieder van die worlds stikt ook weer van de bonuslevels en geheime velden.

    “en is het nog leuk daarna? (denk het wel!!)”

    Ja dus. :) Ik heb nog steeds niet alle levels gevonden. En Mario games blijven sowieso lang leuk. Zelfs als je ze eenmaal hebt uitgespeeld. Een paar maanden later begint het dan weer te kriebelen en begin je gewoon weer overnieuw. :D Althans, zo gaat het bij mij met alle andere Mario-games. Ik denk ook met deze.

    “Hagelmix is vet lekker, al overtreft niets vlokken.”

    Haha! ;)

    Sorry maar dat ben ik niet met je eens. Ik ben zelfs niet echt een fan van vlokken, hagelslag is veel lekkerder. :p

    “Heb je de speciale editie van de Ruyter vlokken al in een limited edition metalen doosje? =D”

    Nee? Hoe ziet dat er verder uit? Een soort nostalgische verpakking of wat?

      /   Beantwoorden  / 
  5. idoru

    Wat lekker is: een witte snee brood met koude boter uit de koelkast en ook de pure hagelslag uit den koelkast en als je dan een hap neemt:
    Dat kraakt het zo geweeeeeeldig….
    (rent naar beneden naar de keuken)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Quinn

    Alle werelden zijn uitgespeeld maar in de laatste wereld van level 8 loop ik rondjes komt geen eind aan deze level.
    Kan iemand mij vertellen hoe ik verder moet?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.