Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 1

Nog 29 nachtjes slapen.

Op de laatste dag van deze maand verschijnt New Super Mario Bros voor de Nintendo DS in Nederland. Waarom dat zo lang moet duren, ik weet het niet. In de rest van de wereld is hij allang te koop. Tekst om te vertalen zit er bijna niet in. Nintendo heeft dus geen enkel excuus en dat doet pijn. Hebben ze dan echt zo’n grote hekel aan Europa?

Hoe dan ook, om het wachten nog wat ondraaglijker te maken heb ik besloten om tot en met 30 juni iedere dag iets over het spel te schrijven. Waarschijnlijk krijg ik daar over een paar dagen al spijt van. Ik heb eigenlijk geen flauw idee wat ik al die dagen moet gaan schrijven over een spel dat eigenlijk in drie woordjes valt samen te vatten. Maar dat zien we dan wel weer. In mijn ervaring presteer ik onder druk het beste, dus op een één of andere manier zal het me vast wel lukken om er dertig berichten over te schrijven. Hoop ik.
We beginnen bij het begin, en dat is het Nintendo-scherm. Sinds nog niet zo heel lang geleden is Nintendo begonnen aan een leuke nieuwe traditie waarbij veel van hun bekende spellen (helaas nog niet allemaal) beginnen met het Nintendo logo groot in beeld. En dan een kenmerkend geluidje van het betreffende spel. Bij Animal Crossing is het bijvoorbeeld een typisch hoog piepstemmetje dat “Nintendo” roept. Bij Mario Kart hoor je ronkende motoren, bij Nintendogs een blaffende hond en bij New Super Mario Bros is het… hoe kan het ook anders, het geluid van Mario die een muntje pakt. Precies zoals het 20 jaar geleden klonk in Super Mario Bros. Eén van de bekendste geluidjes ter wereld, meteen denk je, weet je, nee voel je dat het helemaal goed gaat komen met dit spel!

Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL
Lees ook:Amerikaanse New Super Mario Bros boxart
Lees ook:De laatste New Super Mario Bros scan uit Famitsu
Lees ook:New Super Mario Bros later in Japan als in Amerika?
Lees ook:Welja, nóg meer Super Paper Mario filmpjes

12 reacties op “Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 1

  1. Brent

    deze game wordt egt zo vet.
    ik ga hem ckers halen op 30 juni !!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Yoshi-Fan!

    Ik heb hem vandaag precies 2 weken en hij is nog geen een keer uit mijn DS Lite geweest.

    Over wat je 30 dagen lang moet gaan schrijven: je kunt bv iedere dag een wereld bespreken, hoe deze zijn opgebouwt enzo. Daarna iedere dag een item of een vijand. Dan moet je de 30 dagen wel halen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. mark

    erik ga jij de DS lite kopen??

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “Ik heb hem vandaag precies 2 weken en hij is nog geen een keer uit mijn DS Lite geweest.”

    Ik vind hem ook helemaal geweldig. :) Ik heb hem al twee keer snel uitgespeeld. :D Nu ga ik op mijn eerste save proberen alle levels en alle star coins te halen.

    “Over wat je 30 dagen lang moet gaan schrijven: je kunt bv iedere dag een wereld bespreken, hoe deze zijn opgebouwt enzo. Daarna iedere dag een item of een vijand. Dan moet je de 30 dagen wel halen.”

    Ja, ik bekijk het gewoon van dag tot dag. Ik ben bang dat alleen maar iedere dag een beschrijving van een wereld een beetje saai zal worden, maar we zullen zien. Dat soort dingen zullen in ieder geval wel op de één of andere manier aan bod komen. Ook al wil ik ook niet alles spoilen voor de mensen die het nog niet gespeeld hebben natuurlijk.

    “erik ga jij de DS lite kopen??”

    Nee, voorlopig nog niet denk ik. Er is een hele kleine kans dat ik er alsnog helemaal verliefd op wordt als ik hem voor de eerste keer in het echt zie… maar ik denk dat ik me wel kan beheersen. Zolang mijn oude DS het nog doet vind ik het eigenlijk zonde van het geld. Dan koop ik voor die 150 euro liever een paar spelletjes. :D

      /   Beantwoorden  / 
  5. meike

    agree is die.. DS lite.. niet 1 die gisteravond in het nieuws was? bij rtl 5 dacht ik. Daar lieten ze een stukje zien van “hoe oud zijn jou hersenen” of hoe dat spel mag heten :P Brain trainer ofzo lol en daar zag ik dat de presentators een witte nintendo vast hielden.. en om eerlijk te zijn hand ik zoiets van: WOW WAT .. LELIJK. maar das mijn mening -sorry voor mensen die m wel mooi vinden-

    Ik vind de vorm / kleur.. tjah.

    Hoe dan ook.. ben wel benieuwd naar ut spel :P

      /   Beantwoorden  / 
  6. Adam

    eej Yoshi-Fan als je de DS Lite opstart zie je dan een Lite logo of hetzelfdce als bij de oude ds

      /   Beantwoorden  / 
  7. Stuart

    ik heb hem al 2 weken hij is heel vet!

      /   Beantwoorden  / 
  8. idoru

    Ik koop pas een lite als mijn “retro-ds” (uch) stuk is, maar dan bedoel ik stuk vanaf 2009! Want ik heb mijn ds verzekerd.
    Toen ik mijn ds kocht had ik metteen al een dode pixel, gelukkig kon ik hem gewoon inruilen. (nee dit is geen reclame om je ds te verzkeren) (als ik hem niet verzekerd had zat ik nu nog met die dooie pixel!)
    nadeel is dat ik bij de ds lite alleen mag kijken… niet kopen…

      /   Beantwoorden  / 
  9. Niels de Rijk

    @idoru: nooit je DS verzekeren, daar verdient de winkel alleen maar geld aan! Nintendo ruilt DS’en met dode pixels ook zonder verzekering in.

    Overigens is de vertaling van de teksten in het spel niet het enige dat tijd vergt. Wat dachten jullie van het het ontwerpen en vertalen van de boekjes, de productie van de doosjes en cartridges, het opzetten van een speciale site en de distributie van alle spellen door heel Europa?

      /   Beantwoorden  / 
  10. Rub-Star

    Ik kijk er al lang naar uit en mijn
    beste vriend Wesley ook.
    De oudere spellen waren ook heel leuk
    die van de Nintendo 64.
    Ik ga hem meteen voor we op vakantie gaan
    kopen.

      /   Beantwoorden  / 
  11. erik

    “Wat dachten jullie van het het ontwerpen en vertalen van de boekjes, de productie van de doosjes en cartridges, het opzetten van een speciale site en de distributie van alle spellen door heel Europa?”

    Goede punten inderdaad. Maar ik blijf erbij, als Nintendo het echt had gewild, had het spel hier best op dezelfde dag als Amerika uit kunnen uitkomen. ;) Heel veel van die dingen hadden met een beetje goede planning en communicatie tussen NoE, NoA en NoJ stukken sneller gekund.

      /   Beantwoorden  / 
  12. SinnardoCode

    ey Niels! ik lees de [N] gamer!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.