Magical Vacation 2 begin volgend jaar naar Europa

In wat gerust een opvallende ontwikkeling genoemd mag worden heeft het officiële Engelse Nintendo Magezine vandaag op haar website bekend gemaakt dat het spel Magical Vacation: When the 5 Stars Line Up voor de Nintendo DS in januari 2007 uit gaat komen.

Opvallend omdat het eerste Magical Vacation spel voor de GBA nooit buiten Japan is uitgebracht. Waarom deze sequel nu wel vertaald wordt is mij een raadsel, maar ik zal het zeker met open armen ontvangen. Het wordt ontwikkeld door Browny Brown, een studio die grotendeels bestaat uit ex-Square medewerkers die destijds verantwoordelijk waren voor het SNES spel The Secret of Mana. In de prachtige handgetekende graphics van Magical Vacation 2 is dat verleden nog steeds goed terug te zien.
Het spel draait om een groepje tovenaarsleerlingen die door het "Taro Taro zonnestelsel" reizen. Waarom weet nog niemand, maar dat zal ongetwijfeld duidelijker worden naarmate er meer over het spel bekend wordt. Tot die tijd dromen we weg bij de mooie plaatjes:



Bron: Official Nintendo Magazine

Zie ook:
- Nintendo’s nieuwe New Super Mario Bros filmpje
- Geïllustreerd Animal Crossing dagboek
- Wario platformgame gaat online op de DS

Lees ook:Nieuwe screenshots Magical Vacation 2
Lees ook:Harvest Moon: Magical Melody nu ook naar Wii
Lees ook:Japanse Magical Vacation 2 commercial
Lees ook:Magical World is de Disney-versie van Animal Crossing
Lees ook:No Man’s Sky dagboek – dag 27

2 reacties op “Magical Vacation 2 begin volgend jaar naar Europa

  1. Niels de Rijk

    Zeker een interressante ontwikkeling, die vertaling van Japanse RPG’s die (al nemen ze daar wel ruim de tijd voor, zeg!). Ik hoop nog steeds dat Mother 3 (GBA) vertaald wordt, maar dat zal wel niet gebeuren…

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Ik hou Mother 3 ook al een hele tijd in de gaten… ik heb de hoop nog niet helemaal opgegeven. ;) Vooral omdat er sinds de DS toch al zo weinig Gameboy titels uitkomen. Ik kan me voorstellen dat Nintendo daarom eerder geneigd zal zijn een spel als Mother 3 in het westen uit te brengen. Al die Gameboy Micro kopers willen toch ook weleens een nieuwe titel hebben. En Mother 3 is al af… ze hoeven het alleen nog maar te vertalen.

    (Grotendeels wishful thinking van mijn kant. Maar Mother 3 is nog niet zo heel lang op de markt, ik denk dat het nog aangekondig zou *kunnen* worden. Pas als er ook tijdens de E3 niks bekend gemaakt wordt geef ik officieel de hoop op.)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.