Iwata praat (lang) over Brain Training

Jongens, ik heb er een slecht gevoel bij. Iwata’s keynote begint ongelooflijk saai. Volgens mij gaan we geen fantastische nieuwe onthullingen krijgen vanavond.

18.51: Zoals gewoonlijk begint Iwata bij de huidige situatie van Nintendo. Het succes van de DS, Nintentogs, etc. "Nieuwe software om nieuwe spelers te creeëren."

18.53: Nu heeft hij het over Brain Training. Zegt dat hij zal vertellen waar dat idee vandaan kwam. "Het idee is ontstaan op de plek waar alle goede ideeën ontstaan – de directie van Nintendo." (Het publiek lacht)
18.55: Iwata zegt dat hij speciaal een team had samengesteld om een spel te ontwikkelen dat iedereen zou aanspreken, van jong tot oud. Sommige mensen in dat team hadden nog practisch geen ervaring met spellen maken. Ze hebben uiteindelijk voor Brain Training gekozen omdat Dr. Kawashima’s boek op dat moment zo populair was in Japan. Winkeliers reageerden enorm negatief toen Nintendo ze voor het eerst over hun nieuwe spel vertelde.

18.58: Dr. Kawashima zag het eerst niet echt zitten om een spel van zijn boek te maken. Na aandringen gaat hij akkoord om voor één uur lang met Iwata af te spreken, op de dag dat de DS werd gelanceerd in Japan.

Later komen Jamil Moledina, Jeff Keeley, en Will Wright op het podium om Brain Training te spelen. Will Wright’s brein blijkt volgens het spel 41 jaar oud te zijn.

Zie ook:
- Bekijk hier het Zelda: Phantom Hourglass filmpje (direct feed)
- Eerste wazige beelden van Zelda DS
- ZELDA DS! The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
- Iwata over de Revolution
- Ook Megadrive en TurboGrafx spellen op Revolution
- Het volledige Nintendo persbericht.
- Iwata: ik weet wat Microsoft fout heeft gedaan

Lees ook:Eerste wazige beelden van Zelda DS
Lees ook:ZELDA DS! The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
Lees ook:Twee Japanse Phantom Hourglass commercials
Lees ook:Ook Megadrive en TurboGrafx spellen op Revolution
Lees ook:Iwata: ik weet wat Microsoft fout heeft gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.