Petit Computer brengt programmeertaal BASIC naar de 3DS en DSi


Onlangs kondigde uitgever Gamebridge aan dat zij het Japanse DSiWare-spelletje Petit Computer gaan uitbrengen in Amerika. Wat wij daar aan hebben? Helemaal niets (met dank aan Nintendo’s regioslot), maar de kans dat Petit Computer misschien ooit naar Europa komt is hiermee wel een klein beetje groter geworden.

Zoals de naam al suggereert verandert Petit Computer je DSi of 3DS in een miniatuur-pc die speciaal is ingericht om spelletjes op te maken. Dat klinkt ingewikkeld en, nou ja, dat is het ook. Het spel bevat weliswaar toegankelijke hulpprogramma’s om graphics, animaties en muziek te maken, maar het programmeren zelf doe je in de (echt bestaande) programmeertaal BASIC. Het onderste touchscreen verandert in een toetsenbord zodat je op het bovenste scherm je code kunt invoeren. Een stuk ingewikkelder dan Wario Ware: Do It Yourself dus, maar daar staat tegenover dat Petit Computer je uiteindelijk veel meer vrijheid geeft. De onderstaande trailer toont al een paar leuke voorbeeldspellen, maar op de YouTube-accounts van Japanse gebruikers wordt het pas echt indrukwekkend.

Platformspellen, shoot’em ups, ports van OutRun en After Burner en zelfs eenvoudige 3D spellenPetit Computer kan het allemaal. Het spreekt voor zich dat jij en ik (of nou ja, in ieder geval ik – misschien ben jij wel handig met BASIC) nooit zulke geavanceerde spellen zullen maken, maar het wordt wel geleverd met basisinstructies en vijf voorbeeldspellen om van te leren. Mocht een Europese uitgever besluiten om Petit Computer ook hier uit te brengen, dan weet ik nu al dat ik de verleiding niet zou kunnen weerstaan om het in ieder geval te proberen.

Het spel bevat trouwens ook een optie om al je creaties om te zetten in QR-codes zodat je ze eenvoudig kunt delen met de rest van de wereld. Handig!

http://youtu.be/4AYlEo3rJHs

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Super Smash Bros Brawl, Sakurai overweegt meer third party karakters
Lees ook:Hoe word ik een gamesjournalist? (In anderhalve minuut)
Lees ook:Suspend/Resume en configureerbare controllers morgen naar PS4
Lees ook:Tekenfilm-puzzelspel The Firefly Diary ook naar Europa
Lees ook:Je smartphone als controller voor Nitrome’s browserspelletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.