Kijk dit: officiële trailer Monster Tale


Eindelijk! De eerste officiële trailer van Monster Tale, het nieuwe DS-spel van Team Hatsworth. Ik heb hier al vaker over geschreven, maar voor wie dat op één of andere manier heeft gemist nog één keer de samenvatting: op het bovenste scherm een grote aaneengesloten wereld – Metroidvania-stijl – en op het onderste scherm een Tamagotchi-achtige minigame om je monster op te voeden. Hoe beter je hem traint, hoe beter hij je te hulp kan schieten op het bovenste scherm.

Maar de echte reden dat je je hier op moet verheugen is natuurlijk dat Henry Hatsworth en het Puzzelavontuur, het vorige spel van deze studio (toen nog werkzaam bij EA), één van de beste spellen is op de Nintendo DS. Niet eens vanwege de puzzelspel-op-het-onderste-scherm-gimmick, maar gewoon omdat Henry zo zeldzaam goed bestuurde. Hij had precies de juiste animaties en geluidseffecten om zijn aanvallen net dat beetje gewicht te geven wat andere spellen vaak missen. Anders gezegd: deze studio is heel goed in het maken van platformspellen, en nu maken ze er weer één. Hoera!

Het lijkt er bovendien op dat Monster Tale eindelijk een uitgever heeft gevonden en een voorlopige releasedatum van maart 2011. Een beter afscheidsfeestje kan de DS zich nauwelijks wensen.

[g.forum]

Lees ook:Nieuw spel van Team Hatsworth heet Monster Tale, komt in december
Lees ook:Kijk dit: filmpjes van Monster Tale (nieuwe project Team Hatsworth)
Lees ook:Monster Tale uit in Amerika, launch trailer
Lees ook:Screenshot: Epic Mickey op de 3DS wordt een ouderwets platformspel
Lees ook:Project Monster, nieuw spel van het Henry Hatsworth-team

Eén reactie op “Kijk dit: officiële trailer Monster Tale

  1. Shitbull55

    Zo…aan de screenshot te zien kan je monster best groot worden…
    Ben benieuwd!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.