Weer een Mega Man-achtig spel van regisseur Keiji Inafune


Uitgever Capcom mag hun oude hitserie Mega Man dan vergeten zijn, bedenker Keiji Inafune houdt de droom nog steeds levend. Helaas niet met nieuwe Mega Man-spellen (die licentie is nog steeds in handen van Capcom), maar wel met games die daar heel veel op lijken. We wisten al dat hij bezig was met het op Kickstarter gefinancierde actiespel Mighty No. 9 en nu heeft Inafune ook Azure Striker Gunvolt aangekondigd voor de Nintendo 3DS. Weer een tweedimensionaal actiespel in de stijl van Mega Man, maar deze zelfs nóg ouderwetser: met platte pixel art.

Azure Striker Gunvolt is net als Mighty No. 9 het resultaat van een samenwerking tussen Inafune en de Japanse ontwikkelstudio Inti Creates. Het verschil: M#9 is echt Inafune’s kindje terwijl deze trailer de indruk wekt dat ASG in de eerste plaats is bedacht en ontworpen door de mensen van Inti Creates. Dat verklaart misschien ook waarom het zoveel lijkt op Inti’s Mega Man Zero-reeks op de Game Boy Advance. Net als in die spellen ligt er veel nadruk op het verhaal (waar ik trouwens geen snars van begrijp) en de relaties tussen de verschillende personages. Het wordt volgend jaar interessant om te zien welk spel de essentie van Mega Man het beste weet te vangen.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Mighty No. 9 + Azure Striker Gunvolt = Mighty Gunvolt
Lees ook:Inti Creates maakt Blaster Master Zero voor 3DS
Lees ook:Mega Man 2, Woodman Stage, Chiptune remix
Lees ook:Dus dit heeft Mega Man zoal uitgespookt op de GBA
Lees ook:Inafune’s Mighty No. 9 komt naar alle spelcomputers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.