Het Enchanted Folk dagboek – alle begin is moeilijk

Na de deceptie van Animal Crossing: Déjà Vu (ook wel bekend als Animal Crossing: Let’s Go To The City), is het tijd om te kijken of Konami dat beter kan. Hun Enchanted Folk voor de Nintendo DS lijkt sprekend op Animal Crossing, maar is het net zo charmant en verslavend?


Het is het eerste lesuur van van mijn eerste schooldag. Samen met drie andere tovenaarsleerlingen zit ik in een klein houten klaslokaal. Zo eentje waar de vloer kraakt en je door het openstaande raam de vogeltjes hoort fluiten. Zie je het voor je? De meester vertelt net over de vele mogelijkheden van onze toverstaf (blijkbaar kunnen we met één druk op de knop een gieter, een vishengel, een schep of een insectennet tevoorschijn toveren – dat zijn dus vier voorwerpen die geen ruimte op het menuscherm innemen), als iemand een propje tegen mijn hoofd gooit. Zomaar. Vanuit het niets. En als ik me omdraai kijkt iedereen natuurlijk alweer strak voor zich uit. De lafaards. “Wil je het briefje lezen?” vraagt het spel. O, het was dus een briefje? Dat verandert de zaak. Nieuwsgierig klik ik op ‘ja’. Zou ik nu al een stille aanbidster hebben?

“ERIK ROGGEVEEN,” buldert de meester, “zit jij soms briefjes te lezen onder mijn les?” Ik denk even na over minst nadelige antwoord, maar met het bewijs nog in handen lijkt dit me geen goed moment om smoesjes te verzinnen. Berouwvol laat ik daarom mijn hoofd hangen en fluister dat het me spijt. De meester lijkt niet onder de indruk. ‘Hmpf!’ snuift hij. “Met zo’n houding word je natuurlijk nooit een goede tovenaar. Ik ga jou dit jaar scherp in de gaten houden!” Beteuterd staar ik naar het bureaublad. Op al mijn andere scholen was ik altijd het braafste jongetje van de klas, en nu sta ik al na een paar minuten bekend als probleemgeval. Als ik die propjesgooier ooit te pakken krijg dan zwaait er wat!

games.blog forum

Lees ook:Het Enchanted Folk dagboek – metal basin
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 25
Lees ook:Japanse sterrencatalogus krijgt een Animal Crossing-kaartspel
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 342
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 353

18 reacties op “Het Enchanted Folk dagboek – alle begin is moeilijk

  1. MonkeyCrossing

    je hebt me nu al overtuigd ik ga dit spel echt kopen :D misschien wacht ik eerst tot ik het spel kan lenen of misschien een demo… maar je verteld het zo leuk :D

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mark

    ja als je het zo verteld klinkt het inderdaad geweldig !

    vraag me alleen af..
    is het zo leuk als je het verteld erik?
    want als het echt zo leuk is als et klinkt koop ik um samen met de dsi :D

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Animal Crossing is wel leuker. Voor nieuwkomers blijft Wild World een veel betere keus. Maar voor iedereen die Animal Crossing – zoals ik bijvoorbeeld – al maandenlang iedere dag heeft gespeeld is Enchanted Folk best een leuk alternatief. Eindelijk weer eens wat nieuwe ideeën en verrassingen. :)
      .
      Al is het zeker geen perfect spel. De besturing werkt niet echt lekker, de vertaling uit het Japans is ook niet zo goed gelukt (er van uitgaand dat het Japanse spel wél goed geschreven teksten had, anders is er gewoon een slechte tekstschrijver aan het werk geweest), en zo zijn er nog wel meer problemen. Ik zal proberen de komende tijd ook uit te leggen wat me allemaal dwarszit, dan kan iedereen voor zich bepalen of ie de gok wil wagen.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Allan

    Cool, een nieuw dagboek!
    Klinkt wel leuk.
    Wat is er gebeurt met het vorige dagboek

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Kort antwoord: Let’s Go To The City lijkt teveel op Wild World. Al na een paar dagen kostte het me weer heel veel moeite om er iets over te vertellen wat ik nog nooit eerder over Animal Crossing had verteld. Niet leuk om een dagboek over te maken en eigenlijk ook niet echt leuk meer om te spelen. :( Het was gewoon weer hetzelfde spel. Nog steeds een topspel, maar dus niet als je Wild World ook al had gespeeld.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Kiara

    Oh dit klinkt echt leuk als ik je dagboek lees Eric! :D
    Ik wil dat spel zo graag komen (ik heb zelfs genoeg geld bij me) maar dat spel bestaat nu nog altijd niet in de winkels van België! :(
    Ik kan niet wachten op het vervolg! :D

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ik heb hem online besteld (bij consoleshop.nl, ik weet niet of ze ook naar België versturen). Hier heb ik hem ook nog nergens in de winkels zien liggen.
      .
      (Misschien had Konami ‘m beter Enchanted Folkz kunnen noemen. ;) Al die spellen die op een -z eindigen liggen wel rijendik in alle speelgoedwinkels).

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        Nou… daar zeg je zo wat… ik stond afgelopen weekend ook weer eens voor het Wii schap bij de Bart Smit en tsjongejonge wat een shovelware wordt er voor de Wii uitgebracht. Toch minstens 80 tot 90% van de titels is inspiratieloze bagger. En het erg is dat al die titels die met een Z eindigen (damn you Ubisoft!) nog goed verkopen ook!

          /   Beantwoorden  / 
  5. Afello

    Hmmmm,

    misschien als je dit dagboek even volhoudt krijg je me weer net zo enthousiast als met Animal Crossing DS. Alleen is het dan hopen dat ik het spel niet na een week uit het raam gooi :P

      /   Beantwoorden  / 
  6. Jeffrey

    Leuk! Een nieuw dagboek!

    Ik heb al van dit spel gehoord, maar wist niet eens dat het al uit was. Ga hem nu zeker wel kopen!

      /   Beantwoorden  / 
  7. MonkeyCrossing

    wacht eens even ik heb het spel van iemand geleend en het even gespeeld maar daar kwam helemaal niks invoor met een briefje je moet gewoon in de klas zitten en jij moet altijd de vraag beantwoorden

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jeffrey

      Klopt..
      Zal erik de boel beduvelen?

        /   Beantwoorden  / 
    2. Erik

      Als je nog een paar lessen volgt zul je merken dat er soms wel propjes gegooid worden. ;) Bij mij meteen al de eerste keer, en de twee lessen daarna niet meer.
      .
      Als de les wordt verstoord door een propje stelt hij ook geen vraag meer op het einde.

        /   Beantwoorden  / 
  8. Jesper

    Ik heb er in ieder geval vertrouwen in dat Konami beter kan ;) .

    ([url=http://www.gamerss.nl]GameRSS.nl[/url])

      /   Beantwoorden  / 
  9. Linkster/G.Tom

    interessant.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Inge

    Wordt dit nog vervolgd?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Sterker nog, het IS al vervolgd. ;) Het tweede deel heb ik eergisteren online gezet en het derde verhaaltje komt vanavond of morgen.

        /   Beantwoorden  / 
  11. Jeremy

    Leuk je dagboek over Enchanted folk.
    Zelf ben ik een pagina aan het opzetten met info over het spel waar men terecht kan als men er niet meer uit komt bij bv. verschillende mysterie’s of tips die men wilt delen op het forum.

    neem een kijkje op http://www.enchanted-folk.nl nog niet veel te zien maar dagelijks wordt er aan gewerkt

    Grt

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.