Eerste bewegende beelden Trackmania DS (Wow!)


Zoals je misschien wel of niet weet is Trackmania een reeks racespellen die draait om grote sprongen, wilde stunts en het zelf bouwen van tracks. Eén van de spellen is zelfs gratis te downloaden. Legaal ook nog! Helaas krijg je de agressieve kopieerbeveiliging StarForce er ook gratis bij (nogal bizar voor een freeware spelletje, ik weet het) wat mij er altijd van heeft weerhouden om het zelf uit te proberen.

Wat is wél ga uitproberen is Trackmania voor de DS. Een paar dagen geleden verscheen de eerste officiële trailer en die ziet er veel beter uit dan verwacht. Het soort graphics waarvan je je onwillekeurig gaat afvragen of een F-Zero op de DS ook mogelijk zou zijn.

Je ziet wat ik bedoel. Iedereen die zelfs maar een klein beetje van racespellen houdt moet hier intens gelukkig van worden. Vooral van die track editor die er lekker simpel uitziet en je toch ingewikkelde banen laat maken vol loopings en verschillende routes. Tot ik deze trailer zag twijfelde ik nog, maar inmiddels staat Trackmania DS hoog op mijn verlanglijst van aankomende toppers voor de DS. (Dat zijn er trouwens opvallend veel!)

Het enige minpuntje is dat Firebrand Games een eigenwijze ontwikkelaar is. Eigenwijs op de verkeerde manier. Het viel je misschien al op dat er in de hele trailer niet wordt gesproken over friendcodes of zelf-ontworpen tracks die worden uitgewisseld via Wi-Fi. Dat komt omdat allebei die mogelijkheden niet in het spel zitten. Firebrand heeft het Nintendo-gevoel al stevig te pakken en zegt in interviews dat het spelers wil aanmoedigen om elkaar in het echt te ontmoeten voor échte multiplayer.

"Given the portable nature of the DS, we're encouraging fans of the game to meet, exchange tracks and race against each other directly. As great as online gaming can be, it never really matches the enjoyment of competition that comes when you and your friends are racing against each other in the same place!"

Dat is dan wel bijzonder jammer! Het eerste waar iedereen bij Trackmania aan denkt is online racen over zelfgemaakte banen en uitgerekend dat is op de DS niet mogelijk. Het is niet genoeg om mij ervan te weerhouden Trackmania DS uit te proberen, maar het blijft zonde.

Zie ook:
- Japanse Pokémon Platinum commercial
- Konami kruist Animal Crossing met Harry Potter

[games.blog forum]

Lees ook:Trackmania DS – Track Editor trailer
Lees ook:Kijk dit: nieuwe trailer TrackMania 2
Lees ook:Eerste trailer TrackMania Wii
Lees ook:Trailer: wel tien nieuwe banen in WipEout 2048
Lees ook:Trackmania ook naar de Wii, deze keer wel online

7 reacties op “Eerste bewegende beelden Trackmania DS (Wow!)

  1. alexander

    Eric als je graag je eigen racebanen wilt maken een goede racer wilt hebben die online kan en dat ook nog eens op de ds is DTM3: Create & Race misschien wat voor jou ;)

    ps: hier kijk ik ook heel erg naar uit!! :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jenne555

    beetje dom dat je online niet banen uit kan wisselen en online kunt spelen daar draait heel TM nations om :S

      /   Beantwoorden  / 
  3. PaulyWauly

    sow effe vage poep, blijven die makers effe lekker in het jaar 1999 hangen, hehe ;) maar verder ziet het er vet uit.

    Nou dan moet je het maar hebben van je eigen geniale creativiteit. dit doet me wel heel erg de tijden van stunt herleven. hehe oud pc spelletje, damn die heb ik nog ergens op diskette liggen ;) .

      /   Beantwoorden  / 
  4. Bartig

    Waarom zou je nog uitkijken naar F-Zero als je TrackMania in je vingers hebt? TrackMania is – al ligt dat ook aan het online gedeelte – met afstand het meest verslavende racespel dat ik de laatste jaren heb gespeeld. Constant je tijd verbeteren op soms onmogelijke tracks is subliem.

    En wat ziet het er goed uit! Ook de presentatie bevalt me alleszins. Dit is voor mij bij voorbaat een van de winnaars op de DS dit jaar.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Berend Jan

    ik heb me uren vermaakt met track mania sunrise. Geniaal spel en die gratis versies zijn ook leuk om te doen…

    Jammer dat de betaalde versie van sunrise weinig tot geen NL servers had om op te spelen, omdat niemand het spel hiet kende, hopenlijk wordt dat met de DS versie beter het ziet er heeel mooi uit op de DS best hip…

      /   Beantwoorden  / 
  6. anner

    haha geniaal, dit spel speelde wij vroeger op de basisschool!

      /   Beantwoorden  / 
  7. anner

    onee wacht dat was een ander spel!
    trackmania speelde ik 3 jaar terug!
    waauw dat was zooon vet spel, deze ga ik ZEKER kopen!!
    die gratis versie staat nog steeds op mn laptop geloof ik, vanmiddag eens even kijken

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.