Siliconera speelt Jet Impulse / DS Air


Jet Impulse (Westerse titel: DS Air) was me al eerder opgevallen. Een door Nintendo zelf ontwikkelde arcade-flightsim die online gespeeld kan worden, dat moet haast wel interessant worden.

En dat is interessant geworden. Siliconera importeerde de Japanse versie en schreef er een lovend artikel over.

Een paar citaten uit hun eerste hands-on verslag:

Jet Impulse is het resultaat van zo’n zeldzaam moment dat Nintendo op de proppen komt met een hele nieuwe franchise. Daarom voelt het extreem gepolijst, is het geweldig leuk om te spelen en erg verslavend. Het is ook weer typisch zo’n spel dat speciaal is ontworpen voor op een handheld. Met zijn korte maar hectische levels en de totale afwezigheid van laadtijden is het perfect voor als je even 10 minuten niks te doen hebt in de bus.

Het spel, dat in essentie een 3D versie is van een ouderwetse shoot-em-up, heeft voor een DS titel opvallend traditionele controls.

Het is als je met je straaljager door een zware regenbui heen vliegt, en dan optrekt tot boven het wolkendek waar je plotseling terechtkomt in een serene rust die alleen wordt verstoord door twee vijandelijke bommenwerpers… op dat soort momenten besef je wat het is dat Jet Impulse zo speciaal maakt. Hetzelfde geldt ook voor de massale gevechten boven zee of de nachtelijke spionage-missies waarbij je moet proberen onopgemerkt moet blijven. Qua stijl is Jet Impulse onovertroffen.

En voor wat betreft de online onderdelen van Jet Impulse, dat ziet er ook behoorlijk indrukwekkend uit. Mensen met toegang tot de Nintendo Wi-Fi Connection kunnen exclusieve content voor het spel downloaden vanaf de Japanse officiële website. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om het via internet op te nemen tegen andere spelers.

Niet innovatief, niet wereldschokkend en grafisch niet echt indrukwekkend, Jet Impulse is alleen een goede toffe omdat het zo goed speelt.

Dat klinkt, eerlijk gezegd, als het spel dat Starfox Command had moeten zijn…

Bron: Siliconera

Zie ook:
- Jet Impulse, straaljager sim op je DS
- Housewife Superstar voor Nintendo DS

Lees ook:Jet Impulse, straaljager sim op je DS
Lees ook:Mii’s waren eerst gepland voor de DS
Lees ook:De USS Enterprise nabouwen in Minecraft? Waarom niet!
Lees ook:Beelden van speelbare Warhawk demo
Lees ook:Regionale verschillen in Animal Crossing: New Leaf

Eén reactie op “Siliconera speelt Jet Impulse / DS Air

  1. denise

    oeh dat klinkt best wel cool :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.