Alles wat je altijd al wilde weten over Wi-Fi maar nooit durfde te vragen

Ondanks dat Nintendo bewust heeft geprobeerd om de Nintendo Wi-Fi Connection zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk te maken, zijn er toch nog meer dan genoeg mensen die tegen problemen aanlopen als ze online willen gaan met hun DS.

Er worden op deze site dan ook regelmatig vragen gesteld over het online gamen, waar ik helaas bijna nooit een antwoord op weet. Mijn technische kennis is minder groot dan je misschien zou denken. Gelukkig heeft onze trouwe bezoeker Paul Hu zich dit leed aangetrokken en het op zich genomen om een heuse tutorial te schrijven over het onderwerp. Waarvoor mijn grote dank!

**Een korte Tutorial voor de Nintendo DS + Wifi**

1. Het verschil tussen een Nintendo Wi-Fi USB Connector en een Access Point

Nintendo Wi-Fi USB Connector

Een Nintendo Wi-Fi USB Connector sluit je aan via de USB poort in je PC, hierdoor maakt je Nintendo DS via deze Nintendo Wi-Fi USB Connector verbinding met je PC die op zijn beurt weer is verbonden met het Internet. Een groot nadeel is wel dat je je PC aan moet laten staan wil je draadloos kunnen internetten.Als je hem zo aansluit dan ziet configuratie van je netwerk er zo uit:

ISP – Modem – PC – Nintendo Wi-Fi USB Connector – Nintendo DS

Access Point

Een Access Point (ook wel draadloze router genoemd) sluit je via een netwerk kabel direct aan op je modem, hierdoor staat de Access Point direct in verbinding met het Internet, dus hoeft je PC NIET aan te staan als je draadloos wilt internetten. Een Access Point kost gemiddeld 60 euro. Een nadeel van een Access Point is dat sommige Access Point’s de DS niet goed ondersteunen. Kijk op nintendowifi.nl of jouw Access Point de DS wel goed ondersteunt. In de meeste Access Points zit ook een ingebouwde router voor waarmee je dus via een netwerk kabel gewoon bedraad kunt blijven internetten.

Je configuratie ziet er als volgt uit als je een Access Point toevoegt aan je netwerk:

ISP – Modem – Access Point – PC/Nintendo DS

2. Heel leuk, maar wat kost het en waar kan ik hem halen?

Nintendo Wi-Fi USB Connector

Een Nintendo Wi-Fi USB Connector kost ongeveer 40 euro.

Je kunt hem halen bij bijvoorbeeld: Intertoys, Bart Smit, Dixons etc.

(Een linkje naar de USB stick naar Dixons).

Access Point (draadloze router)

Een Acces Point kost ongeveer 60 tot 80 euro, dit hangt natuurlijk ook af van het merk en de kwaliteit. Je kunt hem kopen bij onder andere: MediaMarkt, Paradigit, Dynabyte, Dixons etc.

Let WEL OP dat je Acces Point goed samenwerkt met je Nintendo DS! (Controleer het op Nintendo’s site), anders kan de verbinding slecht zijn of kan je DS hem zelfs niet vinden.

(Een linkje naar een Access Point te koop bij Paradigit. Zoek eventueel naar Wireless Router of Wireless Broadband Router).

3. Problemen met je Access Point

Zorg ervoor dat je aan de volgende eisen voldoet:

- Schakel WPA uit, neem WEP encryptie (dit moet je doen omdat de DS alleen WEP ondersteunt.

- Kijk op nintendowifi.nl of je Accesa Point goed met je DS samen kan werken.

- Je Access Point moet het signaal B en G kunnen verzenden.

4. Problemen met je Nintendo Wi-Fi USB Connector

- Zorg dat je Beheerders rechten hebt bij het installeren van je Nintendo Wi-Fi USB Connector.

- Zorg dat je Windows XP draait.

- Zorg ervoor dat de Firewall je Nintendo Wi-fi USB Connector niet blokkeert. Als je Firewall vraagt of de Nintendo Wi-fi USB Connector verbinding mag maken met het internet, klik dan op Allow + remember this setting. Zo voorkom je dat je Firewall steeds opnieuw moet vragen of de Nintendo WiFi USB Stick op het internet mag.

5. Wi-Fi instellingen van een oude DS overzetten naar een nieuwe DS Lite
(Games.blog benadrukt nogmaals dat op geen enkele manier noodzakelijk is om over te schakelen naar een DS Lite! De oude DS kan nu en in de toekomst voor precies dezelfde dingen gebruikt worden als de DS Lite. Deze uitleg is er enkel voor die mensen die een DS Lite gekocht hebben omdat ze dat mooier vinden).

- Je Nintendo Wi-Fi Connection instellingen + je vriend Codes verplaatsen van je ”ouwe” DS naar je DS Lite.

1. Stop een game die Nintendo Wi-Fi Connection ondersteunt in je oude DS en zet deze aan.

2. Ga naar het scherm *Nintendo WFC Setup*, tik op *Options*, tik op *Transfer Nintendo WFC Configuration*, tik op *OK* en tik nogmaals op *OK*.

3. Zet je DS Lite aan (zonder dat er games inzitten) en tik op *DS Download Play*.

4. Selecteer *Nintendo WFC Configuration Transfer* op je DS Lite en tik op *Yes*’ wanneer daar om gevraagd wordt.

5. Op je oude DS tik je op *OK* om te bevestigen dat je je WFC ID wilt verplaatsen naar je DS Lite.

6. Als er op je DS Lite al instellingen bestaan dan zul je op *OK* moeten tikken om de bestaande instellingen met die van je oude DS te overschrijven.

7. Als de instellingen verplaatst zijn, tik dan op *OK* om ze op te slaan en zet vervolgens beide DS systemen uit.

Klaar is Kees! Alle vriendencodes die je op je oude DS had opgeslagen zijn nu actief op je DS Lite en de games die je op je DS Lite speelt dragen bij aan je online statistieken.

Let op: de vriendencodes en WFC ID die je verplaatst hebt zijn nu ook niet langer bewaard op je oude DS, dus als je daarmee nog steeds online wilt spelen zul je een nieuwe WFC ID moeten beginnen. Dat kun je doen door simpelweg opnieuw verbinding te maken met Nintendo Wi-Fi Connection.

6. FAQ
(denk er wel aan dat deze FAQ nog niet compleet is. Dit komt omdat er altijd wel nieuwe vragen gesteld worden, maar ik probeer hem te updaten;))

V: Ik heb USB 1.X, kan ik de NintendoWi-fi USB Connector wel gebruiken?

A: Ja, het is mogelijk om de Nintendo Wi-Fi USB Connector gewoon te gebruiken.

V: wat is het verschil tussen een Draadloze Router (Access Point) en een Nintendo Wi-Fi USB Connector?

A: Lees de Tutorial nog een keertje door.

V: Kan ik de DS gewoon niet aansluiten door hem met een kabeltje op de PC/Router/Modem aan te sluiten en zo te internetten?

A: Nee, dit is niet mogelijk omdat de DS daar geen aansluiting voor heeft.

V: Kost de Nintendo Wi-Fi Connection dienst geld?

A: Nee, de Nintendo Wifi Connection is GRATIS, je moet alleen wel draadloos Internet hebben om er gebruik van te kunnen maken.

V: Ik heb een slecht signaal terwijl mijn Access Point wel goed wordt ondersteund.

A: Schakel tijdelijk je beveiling UIT, en kijk dan of je signaal sterker is geworden, VERGEET NIET om je beveiliging weer aan te zetten als je klaar bent met Online DS-en!

V: Hoe weet ik of een DS Online gespeeld kan worden?

A: Door het Nintendo Wi-Fi logo op de verpakking.

V: Ik wil wel Wi-Fi voor mijn DS maar ben bang voor virussen.

A: Je kan GEEN virussen krijgen als je Nintendo Wi-Fi gewoon gebruikt zoals Nintendo het bedoeld heeft. Het kan wel misgaan als je er illegale troep opzet via een SD card (bijvoorbeeld een ROM Loader).

V: Kan ik muziek (MP3 formaat) en Films (in MPEG4 formaat) afspelen op mijn Nintendo DS?

A: Ja dat kan. Je moet dan alleen wel een Play-Yan kopen (dat is de Japanse naam). De Play-Yan is een door Nintendo zelf gemaakte uitbreiding van de DS. Het is alleen nog niet duidelijk waarneer deze in Europa verschijnt.

V: Ik heb GEEN draadloos internet, en heb geen geld voor een Acces Point of Nintendo Wi-Fi USB Dongle, is er een alternatief om online te kunnen DS-en?

A: Ja dat kan, want Nintendo heeft een deal gemaakt met T-Mobile, en gelukkig voor ons hebben de meeste Mac Donalds restaurants Wi-Fi van T-Mobile.Dus je kan GRATIS online DS-en bij de meeste Mac Donalds restaurants.

V: Wat is een Foutcode?

A: Een Foutcode krijg je wanneer er technische problemen zijn ontstaan.

V: HELP ik heb een Foutcode gekregen! (Error message bijvoorbeeld: Error Code 823781)

A: Ga naar Nintendo’s Wi-Fi site. Je ziet rechtsboven een leeg balkje/veldje staan met daar boven de volgende tekst: Krijg je een foutcode? Vul dan in het lege balkje/veldje je foutcode in en druk op de 3 kleine pijltjes ernaast.

V: Wat is een Stylus?

A: Het pennetje waar je de Touch screen mee aantikt.

V: Mijn Acces Point word door Nintendo geondersteund, mijn toch is mijn signaal slecht. Ik heb al geprobeerd mijn WEP uit teschakelen maar mijn signaal blijft zwak.

A: Verander het kanaal van je signaal, hoe je dit moet doen kun je lezen in het handleiding van je acces point. Kijk ook of er andere apparaten in je huis staan die je signaal kunnen storen (DEC telefoons) en verplaats indien mogelijk je acces point naar een locatie.

V: Wat is een dode pixel?

A: De schermpjes van je DS zijn opgebouwd uit allemaal kleine lampjes die we pixels noemen. Eén van die lampjes kan defect zijn (geeft bijvoorbeeld de hele tijd rood licht, zodat je altijd een rood puntje op het scherm ziet), of hij kan ook helemaal kapot zijn. Dan geeft hij helemaal geen licht meer (zwart puntje op je scherm) en spreken we over een dode pixel.

V: HELP!! mijn DS (lite) heeft een dode pixel!

A: Ruil hem om voor een nieuw exemplaar bij de winkel waar je hem gekocht hebt. Soms zullen de verkopers proberen om je naar Nintendo zelf te verwijzen, maar feitelijk MOETEN zij de DS zelf vervangen als er binnen 1 jaar na aanschaf van je DS een dode pixel optreedt, dit staat ook in de Nintendo Pixel Policy.

V: Wat is een DS Lite?

A: Een DS Lite is kleiner, lichter en heeft een helderder scherm dan een gewone DS

V: Hoe kan ik mijn Wi-Fi signaal versterken?

A: Het goedkoopste manier is om een andere antenne te kopen en die te verwisselen met de standaard antenne van je draadloze router. Bijvoorbeeld deze op Dynabyte (klik op extra info rechts onder voor uitleg).

Lees ook:Au mijn arme duim.
Lees ook:Nintendo komt met officiële (glanzend witte) wireless router
Lees ook:DS Lite “binnenkort” in Frankrijk
Lees ook:Nintendo Japan stopt met productie oude model DS
Lees ook:Internetproblemen

148 reacties op “Alles wat je altijd al wilde weten over Wi-Fi maar nooit durfde te vragen

 1. remkje

  Handig dat er nu wat antwoorden zijn :)
  Ik moet waarscheinlijk een wifi stick kopen… :(

    /   Beantwoorden  / 
 2. Eline

  Ik wil opzich ook wel online gaan .. want ik wil zeker een kapsalon!!!! maar gewoonb even een vraagje ..

  als iemand met ene Nintendo dS en ook acww naast mij zit op de bank (whatevah, kan overal zijn;)) mar goed,, we zitten dus naast elkaar. . we setten hem aan .. en kan je dan ook in elkaars dorpje komen?? zodat iemand dan toch wat bij TOm Nook kan kopen, ik mijn kapsalon krijg?? (want ik heb gehoord dat er iemand iets bij Tom Nook moet kopen voordat je kapsalon krijgt),, alvast bedabkt ;)

  kusssjee

    /   Beantwoorden  / 
 3. Paul Hu

  ”als iemand met ene Nintendo dS en ook acww naast mij zit op de bank (whatevah, kan overal zijn;)) mar goed,, we zitten dus naast elkaar. . we setten hem aan .. en kan je dan ook in elkaars dorpje komen?? zodat iemand dan toch wat bij TOm Nook kan kopen, ik mijn kapsalon krijg?? (want ik heb gehoord dat er iemand iets bij Tom Nook moet kopen voordat je kapsalon krijgt),, alvast bedabkt ;)

  kusssjee”

  ik heb zelf geen idee, heb namelijk het spel zelf niet (schaam:S) misschien weet iemand anders het wel;)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Bas.

  Jup dat moet lukken

    /   Beantwoorden  / 
 5. Eline

  m0oiz..

  alleen nu nog iemand vinden die het spel ook heeft :P
  ken heeel veel mensen met NDS, maar niemand heeft acww :P .. iederene wil het wel gaan kopen, maar ja … 8-)

    /   Beantwoorden  / 
 6. Wisse

  tegenwoordig zijn er veel mensen met een Linksys WRT54GC (werkt namelijk goed)
  maar om die te laten werken met je Nintendo DS is niet simpel.

  Je moet allereerst geen wachtwoord (WEP) ingeschakeld hebben.

  En je moet in de administratie van je router (typ je ip in in je browser, 192.168.1.1 is het standaard) ga naar wireless> advanced wireless settings en zet Transmission Rate op 54m

  dat werkte bij mij.
  Wisse.

    /   Beantwoorden  / 
 7. remkje

  Voor de kapssalon hoef IK niet online te gaan want mijn ds-vriend wil acww ook kopen :)
  Dus kan ik bij hem op bezoek en andersom en kan hij dus iets bij me kopen zodat ik een kapper krijg :D

    /   Beantwoorden  / 
 8. erik

  “we zitten dus naast elkaar. . we setten hem aan .. en kan je dan ook in elkaars dorpje komen?? zodat iemand dan toch wat bij TOm Nook kan kopen, ik mijn kapsalon krijg??”

  Ja, je kan 100% zeker weten in elkaars dorpje komen op die manier, dat staat zelfs beschreven in de handleiding van het spel. :)

  Of je op die manier ook de vierde winkel van Tom Nook kan unlocken weet ik _bijna_ 100% zeker. Ik kan me vaag herinneren dat één bezoeker hier ook weleens had verteld dat het op die manier was gelukt. En ik zou ook geen reden weten waarom het niet zou moeten lukken. Laten we zeggen dat ik dat voor 99% zeker weet.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Rubdstar

  leuk over da WiFi..is heel vet.

  maar waarom is dit las, omdat ik een bericht wou plaatsen over de tekening die je gemaakt hebt, dit vind ik een van de mooiste tekening vd site, ik doe het je nie na.
  ( maar ik ben al bezig met strips maken en scannen en weggeven ).ga zo door met tekeningen maken :D

    /   Beantwoorden  / 
 10. erik

  Dit is eigenlijk al een hele oude tekening. Hij is oorspronkelijk gemaakt voor dag 31 van het dagboek, maar ik vond hem hier ook wel weer toepasselijk.

    /   Beantwoorden  / 
 11. eim

  Aha, vandaar! Nou heb ik dus na veel getreuzel een wireless router gekocht en WPA ingesteld, doet mijn DS het dus daarom niet…….

  Waarom ondersteunt de DS nou geen WPA? Ik heb er echt de ballen verstand van, maar van wat ik heb gelezen is WEP zeer makkelijk te kraken. Ik ga me toch maar even meer inlezen over de risico’s van WEP, voordat ik mijn draadloze internet voor iedereen in de buurt opengooi!

    /   Beantwoorden  / 
 12. erik

  “Waarom ondersteunt de DS nou geen WPA? Ik heb er echt de ballen verstand van, maar van wat ik heb gelezen is WEP zeer makkelijk te kraken.”

  Dat heb ik dus ook gelezen, op het forum waar ik rondhang (met veel technisch onderbouwde mensen) is dat altijd een grote bron van frustratie. Er is geen enkele goede reden waarom Nintendo geen WPA zou ondersteunen, het heeft alleen maar voordelen en geen nadelen… maar toch zijn ze weer eigenwijs.

  Met de USB Connector schijn je wel een redelijk veilige draadloze verbinding te hebben, maar dat kost dan nog eens 40 euro. :(

  Overigens morgen is het zover, dan wordt hier een nieuw draadloos modem geïnstalleerd, gaat het nieuwe abbonement bij de nieuwe provider van start en zou ik ook online moeten kunnen gaan. :D

  Als alles goed gaat kunnen er dus morgenavond al mensen op bezoek komen in Costanza! En als het vreselijk fout gaat kan ik helemaal geen verbinding meer maken en wordt het een paar dagen stil op de blog. ;)

    /   Beantwoorden  / 
 13. Paul Hu

  ”Aha, vandaar! Nou heb ik dus na veel getreuzel een wireless router gekocht en WPA ingesteld, doet mijn DS het dus daarom niet…….

  Waarom ondersteunt de DS nou geen WPA? Ik heb er echt de ballen verstand van, maar van wat ik heb gelezen is WEP zeer makkelijk te kraken. Ik ga me toch maar even meer inlezen over de risico’s van WEP, voordat ik mijn draadloze internet voor iedereen in de buurt opengooi!”

  ten 1e fijn dat mijn tutorial mensen helpt!!:P en dat het wordt gebruikt:D

  ten 2e WEP is misschien wel makkelijker te kraken dan WPA, maar het lijkt me stug dat er gevorderde hackers in jouw omgeving zijn die ff je WEP encryptie kraken;)

    /   Beantwoorden  / 
 14. denise

  erik ! cool dan kom ik vanavond zeker weten langs als dat mag natuurlijk ..

    /   Beantwoorden  / 
 15. Rens

  Ik ook, tenminste als het mag he!
  Ik neem dan wat geld mee en koop iets in je winkeltje!

    /   Beantwoorden  / 
 16. Paul Hu

  tijd voor een updateje;) Erik check je mailbox;P

    /   Beantwoorden  / 
 17. Arne

  gelukzak,ik had zon wifi ding maar hij vond me ip adres nie.Iemand hulp?

    /   Beantwoorden  / 
 18. WouterV

  Ik wil wel een wireless router kopen, maar bij welke winkel kan ik zo’n ding het best(lees: goedkoopst) kopen?
  En kan ik zon ding gewoon met een cat5/ crossover kabel aan mijn router aansluiten? of vervangt hij mijn huidige router?

    /   Beantwoorden  / 
 19. erik

  Deze pagina is gisteren trouwens stilletjes ge-update! Nieuwe vragen in de FAQ en nu ook informatie voor iedereen die onlangs een DS Lite heeft aangeschaft. :) Uiteraard weer allemaal geschreven door Paul Hu, waarvoor mijn hartelijke dank.

    /   Beantwoorden  / 
 20. Paul Hu

  @ wouter V

  hoe ziet je huidige situatie eruit?

  zo? ISP—-> Modem —> router —> PC

  of zo? ISP —-> Modem —-> PC

  in de 1e situatie kan je je router verwijderen, en sluit dan je Acces Point.

  sluit hem aan met de kabel die je erbij krijgt;)

  ISP —-> Modem —-> Acces Point —-> PC/Nintendo DS.

  waar je op moet letten is dat je wel een Acces Point koopt die goed met je DS (lite) samenwerkt. kijk hiervoor op http://www.nintendowifi.nl/customersupport/supportedRouters.do

  de goedkoopste acces points die ik ken kosten 60 euries

  @ Arne

  geef eens meer info.

  - wat voor een acces Point heb je?
  - wat voor een beveiligings encryptie heeft u?

  @ Erik

  graag gedaan;)

    /   Beantwoorden  / 
 21. WouterV

  Mijn huidige situatie is als volgt ISP—-> Modem/router in één —> meerdere PC’s.

  Via mijn router krijgen dus meerdere pc’s hun internet, ik vraag me dus af of ik een acces Point kan aansluiten op mijn router?
  Anders krijg ik problemen met andere mensen die geen internet meer kunnen krijgen, en ik heb ook geen zin om weer vanalles te moeten instellen met een nieuwe router enzo.
  Als dit niet kan koop ik gewoon zo’n wifi stick van Nintendo, maar ik heb liever dat ik mijn pc niet steeds aan hoef te zetten als ik online wil DS-en

    /   Beantwoorden  / 
 22. Paul Hu

  Ja dat kan… je situatie zal er dan zo uit zien

  ISP —> Modem —> Router —> Acces Point/PC —–> Nintendo DS

    /   Beantwoorden  / 
 23. WouterV

  =) dat is heel gunstig, Ik ga gelijk kijken of ik een acces point voor een leuk prijsje kan vinden.
  bedankt voor je hulp=)

    /   Beantwoorden  / 
 24. Arne

  @ paul hu

  het was een wifi stick :D

    /   Beantwoorden  / 
 25. Paul Hu

  @ arne

  kom je wel laat mee:P

  maar ga naar start —> configuratie scherm —> klassieke weergave —> systeem beheer —> computer beheer –> apparaat beheer.

  zie je daar gele vraagtekens staan? en zoja waar over gaan die vraag tekens over. post je antwoord;)

    /   Beantwoorden  / 
 26. Arne

  nee geen vraagtekens help me aub!

  ligt het aan me norton?

    /   Beantwoorden  / 
 27. Wisse

  Arne, als je windows XP hebt, moet je bij start> rechter muisknop op deze computer> eigenschappen>Hardware>apparaatbeheer.

  Als je dan even alles afgaat (vergeet de [+] niet), zie je dan een geel vraagteken voor iets staan? en zoja, waar?

    /   Beantwoorden  / 
 28. arne

  nergens een geel vraagteken :(

    /   Beantwoorden  / 
 29. Wisse

  ok… Zelf heb ik geen WiFi connector dus ik kan je niet goed helpen… Heb je al de hele handleiding gelezen en op nintendowifi.nl gekeken? je kan ook de klantenservice bellen.

    /   Beantwoorden  / 
 30. arne

  ke :’(

    /   Beantwoorden  / 
 31. Paul Hu

  @ Arne

  blokt je firewall je WiFi connector niet?

    /   Beantwoorden  / 
 32. arne

  ik geef het op,wifi is denk ik niet weggelegd voor mij:’(

    /   Beantwoorden  / 
 33. Annen!

  Ik heb ook een vraagje (A)
  wij hebben nl een ‘onzichtbare router’ dus ik dacht dan zet ik wel gewoon alle codes die je nodig hebt in in mn DS..
  maar wij hebben nu ook nog eens wba (ofzo) ipv wep beveiliging, en ik las dat je voor nds verbinding wep beveiling moet hebben..? maar ik weet niet of het echt een betrouwbare site was. moet ik dit nu echt verandere of maakt het niet uit?
  en hoe kom ik achter alle benodigde codes? of kan ik die gewoon in de router vinden..? (moet ik nog wel het ip adres vinden, hmm :S )

    /   Beantwoorden  / 
 34. Annen!

  sorry mijn vraag over de wep beveiling zie ik nu net staan(A) dus die ik al beantwoord.. maar ik mag het niet veranderen van mn pa:( mmm, maar een x stiekem dan?:P

    /   Beantwoorden  / 
 35. Paul Hu

  whaha:P gewoon je vader lief aankijken;)

    /   Beantwoorden  / 
 36. erik

  “maar ik mag het niet veranderen van mn pa:( mmm, maar een x stiekem dan?:P”

  Ik kan me wel een béétje voorstellen van je vader. Hij denkt ook: “Waarom zou ik zo’n risico nemen voor alleen een stom computerspelletje?” Maar hij weet natuurlijk niet hoe leuk Animal Crossing is.

  WEP-beveiliging schijnt wel eenvoudiger te kraken te zijn dan een WPA-beveiliging. Maar de kans dat er ook echt een hacker bij jullie in de buurt woont die dat zou willen is natuurlijk niet zo heel erg groot.

  Maar goed, niks aan te doen dan. Als je vader het echt niet wilt houdt het op. :( Balen!

    /   Beantwoorden  / 
 37. Paul Hu

  hey Erik heb je mijn mail wel gekregen? stond een update in voor de FAQ?

    /   Beantwoorden  / 
 38. Leonie

  Ik had nog een vraagje…

  Kan een Nintendo Wi-Fi USB Connector bij elke computer aangesloten worden?

    /   Beantwoorden  / 
 39. Paul Hu

  jah, maar je hebt wel een vrije USB poort, Windows XP en internet nodig

    /   Beantwoorden  / 
 40. Meike

  ik dacht eerst dat de wep code en de wba code het zelfde waren. Zo niet.. dan hoef je al dit onderstaande niet te lezen -.-

  als je je code wil weten… moet je in menu van de router. anders zou je de wep ook niet kunnen veranderen. mocht je toch nog eens die vinden, (konden wij eerst ook niet maar het is wel te doen, vraag anders de fabrikant of maker van derouter hoe je in dat menu kunt komen. Terug naar mijn verhaal. Mocht je erin komen volg dan deze stappen:

  Zoek naar config(uratie) en vind in dat menu’tje dan weer:Encryption. daar kun je dan kiezen uit: manual of automatic. Dan staat daar waarschijnlijk de manual aangevinkt. Dan vink je een de automatic aan. Dan (als het goed is) verschijnen de WEP codes 1 t/m 4. waar je anders alleen sterretjes had zien staan. Dan kopieer je die cijfers even. (schrijf op papier) en voer je ze in je DS in. voila. Je hebt de code! (hoera)

  Als jou gezin een computer heeft en een router… hebben ze bij jullie dan misschien ook een lap top? Want op die laptop staan dan waarschijnlijk je router gegevens. zo niet kan de wep code OOK nog op de router of modem staan. (het apparaat zelf)

  Lukt het nu nog niet… (en dat zal wel het geval zijn want mijn verhaal is niet te snappen, =p dan moet je Nintendo bellen. De nintendo wifi service. moet je even kijken op hun site ;)

  Nou het is niet geweldig duidelijk maar ik hoop dat het een heeeel klein beetje geholpen heeft. =)

    /   Beantwoorden  / 
 41. Meike

  bij de wifi USB heb je ook de code nodig. (wep) nouja ik in iedergeval wel dus dan zit je met hetzelfde verhaal.
  ( ik in ieder geval XD )

  vraag me niet hoe het me dna toch is gelukt. Ik ben de hele computer ingedoken >.

    /   Beantwoorden  / 
 42. Paul Hu

  @ Meike

  je hebt alleen een code nodig als je een code heb ingesteld;)

    /   Beantwoorden  / 
 43. Meike

  heeft ze dat niet? -slaakt zucht- mooi xD dat ook weer klaar XD

  -psssht paul hu… laat me nou ff slim voelen na zon computer nerd verhaal XD -

    /   Beantwoorden  / 
 44. Paul Hu

  jah dat had ze ook maar ze heeft WPA en de DS ondersteunt dat niet;) dus dan heeft het al geen zin:P

    /   Beantwoorden  / 
 45. Meike

  nee maar dan moet je de wpa ook even verandern in WEP dat kun je ook doen maar dat moet je even op die site checken. doh! xD ik ben de draad kwijt xD

    /   Beantwoorden  / 
 46. Paul Hu

  maar ze mag van haar vader dat niet veranderen;)

    /   Beantwoorden  / 
 47. Meike

  weetje wat ik moet veranderen?… mn hersentjes -.- BETER LEZEN HERSENS!!! -.-

    /   Beantwoorden  / 
 48. Annen!

  haha ik heb het aan mn vader gevraagd (ondertussen al de zoveelste keer dat ik er bij hem om zeur;) ) en ik mag het niet veranderen omdat het voor zn werk zo is ingesteld ofzo (smoesjjeess) maar mn vader weet er niks van, dus hij gaat naar zn werk om alle dinge te vragen haha! wel lastig, als ik in de router kon komen kon ik het zelf doen, maar hij weet ip adres niet eens! (en het is niet het standaard ip adres)
  maarja, mocht het veranderd worden, horen jullie meer:P

    /   Beantwoorden  / 
 49. Leonie

  Maar als je een Nintendo WiFi connector koopt kan ik dan problemen krijgen? Want ik snap niks van dat WEP en WPA…
  Ik heb wel USB poort, internet en Windows XP.

  Als je trouwens online bent en iemand verwoest je dorpje, kan je dan iets doen zodat het ongedaan is?

    /   Beantwoorden  / 
 50. Leonie

  Want ik ben bang dat iemand straks mijn dorpje komt slopen…

    /   Beantwoorden  / 
 51. Paul Hu

  WEP en WPA zijn methodes om je Draadloze signaal te beveiligen.
  Bij WEP gebeurd dat door een zelf ingestelde code binnen bepaalde karakters.

  of er een AUTORESTORE of whatever in ACWW zit dat weet ik niet, want heb hem zelf niet;).

  Mijn zus heeft ACWW btw wel, maar vind het geen reet aan (HET KAN DUS:P) daarom wilt ze hem verkopen voor 25,- plus boekje en hoesje en natuurlijk de game;). In Huissen omgeving Arnhem;) geintereseerd? mail me:P

    /   Beantwoorden  / 
 52. Leonie

  Okee ik heb de Nintendo WiFi USB connector geinstalleerd en het zit erin, mar hij verbind niet! Het icoontje dat de sterkte van de verbinding aangeeft blijft op 0… Hoe dicht ik er ook bij zit..

    /   Beantwoorden  / 
 53. Leonie

  Volgens mij ligt het aan dat WEP. Waar kan je dat wachtwoord vinden?

    /   Beantwoorden  / 
 54. mark

  wij hebben wpa en hij geeft aan dat hij ”connected” is naar het acces point maar niet naar de server,

  en kan het dat ik gwn helemaal geen wep op mijn pc heb en alleen maar wpa??

    /   Beantwoorden  / 
 55. Paul Hu

  @mark

  WEP heb je zowiezo, het is gewoon een kwestie van alles goed instellen, deactiveer WPA en stel WEP in, je zou dan ook je PC op WEP moeten configureren, welke acces point heeft u?

    /   Beantwoorden  / 
 56. mark

  in help en ondersteuning staat dat ik geen verbinding kan maken met wi-fi omdat er een update van WPA is geinstalleerd, als k dat probleem niet wil moet ik het updaten naar 1.2.0.56 of ik moet windows xp hotfix (sp2) Q815485 eraf gooien. maar ik wou dat erafgooien en toen kwam ik erachter dat we windows xp hotfix (sp2) Q815485 nog niet us hadden

    /   Beantwoorden  / 
 57. Paul Hu

  vraagje…

  is het je PC die je niet kan connecten of je Nintendo DS?

    /   Beantwoorden  / 
 58. mark

  access point -> kpn experia box (die is verkeerd verzonden we zouden eigenlijk een ander acces point krijgen maar dat licht weer aan kpn)

    /   Beantwoorden  / 
 59. Paul Hu

  ke, ik stel het vraag anders;)

  kan je met je DS niet op wifi, of met je PC?
  Probeer anders WPA uitteschakelen, daar je PC met een kabel te verbinden aan je acces point en dan naar de hoofdpagina van acces point te gaan, lukt het dan wel met connecten als WPA uitstaat, zet WEP dan aan en probeer weer te connecten

    /   Beantwoorden  / 
 60. mark

  hoe zet ik wpa/wep aan of uit

  ps heb jij msn?

    /   Beantwoorden  / 
 61. Paul Hu

  ”hoe zet ik wpa/wep aan of uit”

  pak je handleiding van je acces point, zoek het IP adres van je acces point en tik die in, in je internet browser

  (ff een voorbeeld, jouw IP adres kan anders zijn dan die van het voorbeeld)

  http://i7.photobucket.com/albums/y275/huutje/fggf.jpg

  indien nodig tik een wachtwoord en gebruikersnaam in, zoek dan naar basic settings, of advanced (ligt eraan wat voor een acces point je hebt)

  Kies vervolgens WEP en maak omdat dit een test is een simpel wachtwoord (zoals 0000000112)

  http://i7.photobucket.com/albums/y275/huutje/hfgdgd.jpg

  sla het op, en herstart je acces point,

  en ja ik heb MSN;)

    /   Beantwoorden  / 
 62. Paul Hu

  ik heb ff een nieuwe msn aangemaakt voor de Wifi hulp, want mijn andere msn is vol^.^

  [email protected]

  iedereen die hulp over Wifi wilt hebben, en het lukt niet met de tutorial, voeg me maar toe!

  [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 63. remkje

  Ik ga dus zo’n wifi stick kopen maar even een vraagje:
  Je pc moet dus aanstaan als je online wilt met zo’n stick maar moet je hem gewoon aandoen en dan kun je online…
  Of moet je ook iets opstarten? :-s

    /   Beantwoorden  / 
 64. Paul Hu

  Volgens mij worden er automatisch drivers mee geladen, althans als alles goed geinstalleerd word/is.

    /   Beantwoorden  / 
 65. tom nook

  wfc zou het bij mij moeten doen maar als ik
  de verbinding test staat er een foutmelding
  (51300) weet iemand wat ik moet doen?

    /   Beantwoorden  / 
 66. Paul Hu

  Foutcode 51300 is dat je de WEP code verkeerd intoets, voer gewoon de juiste WEP code in.

    /   Beantwoorden  / 
 67. deenaa

  waar moet ik de wep code vandaan halen ?
  groetjes Dena

    /   Beantwoorden  / 
 68. Paul Hu

  De WEPcode moet je zelf instellen, tenzij dat al is ingestel, heb je een WiFi USB stick of een accces Point?

  [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 69. erik

  “waar moet ik de wep code vandaan halen ?
  groetjes Dena”

  Een WEP code is niets meer dan een wachtwoord dat je inderdaad zelf in kunt stellen. Net als wanneer je bijvoorbeeld een hotmail-adres opent, dan moet je ook een wachtwoord verzinnen.

  Je moet het dus even vragen aan degene die bij jullie in huis het draadloze netwerk heeft geïnstalleerd. Of misschien heeft een monteur dat wel gedaan, maar die moet het dan ook aan iemand verteld hebben. Het is vast een getal dat voor jullie makkelijk te onthouden is. Iemand’s geboortedatum, een telefoonnummer… zoiets.

  Succes! :)

    /   Beantwoorden  / 
 70. deenaa

  ik heb vanmiddag een Nintendo Wi-Fi USB Connector

    /   Beantwoorden  / 
 71. erik

  “Geplaatst door deenaa [ Antwoord ]
  11/07/2006, 11:09

  ik heb vanmiddag een Nintendo Wi-Fi USB Connector”

  Gefeliciteerd! Dan is het helemaal makkelijk, totaal geen gedoe meer met codes.

  Blijft zo’n USB Connector eigenlijk functioneren als je PC in de standby-stand springt? Niet zeker? Ik zit erover te denken om ook via de USB Connector te spelen (omdat verbinding zo vaak wegvalt als ik bezoekers in Costanza heb), maar dan zal ik eerst de PC in moeten stellen dat hij niet al na 20 minuten standby gaat. ;)

    /   Beantwoorden  / 
 72. deenaa

  oke erik goed zo maar als je zo Nintendo Wi-Fi USB Connector” koopt kan je dan gewoon spelen en dan is er niks aan de hand ? dan kan je hm gewoon in 1 keer opstarten en waar moet je die Nintendo Wi-Fi USB Connector” eigenlijk instoppen ? en hoe duur is die ik weet wel zeker dat ik genoeg hb want ik hb 146,- dus dat is wel genoeg maar weet jij het antwoord op die andere vragen ?

    /   Beantwoorden  / 
 73. Paul Hu

  Eerst moet je de bestuuringsprogramma’s installeren (die je met een cd erbij krijgt) dan stop je de USB wifi connector gewoon in een USB poort, kheb z’n ding zelf niet (heb een acces point;)), maar wat ik wel weet is dat je Beheerders rechten nodig heb om de betuuringsprogramma teinstalleren en Windows XP, een USB wifi connector kost 40,- bij de betere elecktronica zaken (dixons) en bij de speelgoed zaken (intertoys, barts smid etc.)

  [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 74. erik

  “maar als je zo Nintendo Wi-Fi USB Connector” koopt kan je dan gewoon spelen en dan is er niks aan de hand ?”

  Ja, in principe wel. Je krijgt er een CD-ROM bij, die moet je eerst één keertje installeren (heel makkelijk, je hoeft alleen maar een paar keer op OK te klikken), en daarna is het gewoon een kwestie van de USB Connector in je PC klikken.

  Maar hebben jullie thuis nu wel of geen draadloos netwerk? Want een paar posts geleden klonk het alsof je alleen nog maar de WEP-code hoeft te weten en dan kun je online. :-o Kun je daar echt niet achter komen dan? Het zou zonde van het geld zijn (40 euro!) om een USB Connector te kopen als je ook via jullie eigen draadloze modem kunt spelen.

  “en waar moet je die Nintendo Wi-Fi USB Connector” eigenlijk instoppen ? “

  In een USB-poort op je PC. Dat zijn zo’n beetje de standaard openingen van een PC waar heel veel verschillende apparatuur op aangesloten kan worden. Als jullie een scanner of een printer hebben zit die waarschijnlijk ook aan een USB-poort gekoppeld. Een USB-stekker ziet er zo uit:

  Dus je moet kijken of je ergens een opening aan de voor of achterkant van je computer ziet die daar geschikt voor is. De meeste PC’s hebben er tegenwoordig wel een paar extra, dus dat zou geen probleem moeten zijn.

  “en hoe duur is die ik weet wel zeker dat ik genoeg hb want ik hb 146,- dus dat is wel genoeg”

  Hij kost dus 40 euro. Maar ik zou hem nogmaals alleen kopen als je echt 100% zeker weet dat je niet met jullie draadloze verbinding thuis online kan!! Je vader of je moeder moet die WEP-code toch wel weten? Of probeer anders een keer om gewoon jullie telefoonnummer (net-code + 6cijferig telefoonnummer) in te voeren als de DS om die code vraagt. (Ik weet toevallig dat als monteurs een draadloos netwerk installeren ze vaak standaard het telefoonnummer van de klant als wachtwoord gebruiken. Nogal onveilig maar allé, als zo iemand dat bij jullie toevallig gedaan heeft zou het jou nu wel goed uitkomen).

  40 euro is een hoop geld. Als het online gaan ook op een andere manier kan kun je daar beter een extra spelletje van kopen.

  Maar als het om wat voor reden dan ook niet mogelijk is via jullie eigen draadloze modem dan is het wel een goede en makkelijke oplossing om zo’n USB Connector te gebruiken.

    /   Beantwoorden  / 
 75. erik

  Oeps, sorry Paul, ik wilde je niet voor de voeten lopen. :) Maar belangrijkste is dat Deenaa nu even geholpen wordt zullen we maar zeggen.

    /   Beantwoorden  / 
 76. deenaa

  oke ja wij hebben draadloos netwerk maar moet ik nu dan juist wel of geen Nintendo Wi-Fi USB Connector kopen ??

    /   Beantwoorden  / 
 77. Paul Hu

  @erik maak niet uit;)

  @ deenaa, probeer dan eerst of je de WEP-code kan krijgen van je bestaande netwerk, dat scheelt je alweer 40,- euro. Je kan altijd nog een Nintendo Wifi USB stick halen;)

    /   Beantwoorden  / 
 78. erik

  “oke ja wij hebben draadloos netwerk maar moet ik nu dan juist wel of geen Nintendo Wi-Fi USB Connector kopen ??”

  Als het goed is heb je dan GEEN Wi-Fi USB Connector nodig! Dat is juist een hulpmiddeltje dat Nintendo op de markt heeft gebracht voor mensen die zelf geen draadloos netwerk hebben. Maar als jij het wel hebt, dan is het een veel betere oplossing om je DS daar rechtstreeks op aan te sluiten. :)

  Het klinkt alsof je daarvoor alleen nog maar de WEP-code nodig hebt. Want als je DS je vraagt om een WEP-code, dan betekent dat in ieder geval dat hij jullie netwerk wel gevonden heeft. Je bent er dus bijna! Ik hoop dat iemand (bijvoorbeeld je vader of moeder) zo slim is geweest om die code ergens op te schrijven.

    /   Beantwoorden  / 
 79. Paul Hu

  @Deenaa

  Als jullie de code niet weten, dan zal ik wel stap voor stap uitleggen hoe je die kan veranderen;)

    /   Beantwoorden  / 
 80. deenaa

  hoi ik heb nu een Nintendo Wi-Fi USB Connector gekocht is er iemand want ik weet nu niet wat ik moet doen !!

    /   Beantwoorden  / 
 81. Ronald

  hallo ik heb net een wifi connector in huis gehaald allen nu is er een probleem. ik druk op connect to your nintendo wi-fi usb connector dan zegt ie the system will now initiate a connection test. maar nadat ik op ok heb gedrukt en nadat de ds heeft getest geeft ie een error code 52203(connected to access point but unable to connect to the server) aan ik ben al op de website geweest en heb de code al ingetoetst alleen ik zou egt niet weten wat ik moet doen. waar kan ik de confrim connection settings and internet availability vinden of aanpassen?

    /   Beantwoorden  / 
 82. Paul Hu

  dus als ik het goed snap heb je de Nintendo USB wifi connector gekocht? maar je kan geen verbinding maken met het Nintendo Wifi connection. controlleer eens of je virusscanner of je firewall hem blockt

  [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 83. Ronald nog ff

  ja jij zegt nu wel kijk of je virusschanner of firewall hem blockt maar waar kan ik dat doen.. ik zit namelijk niet zo vaak 8ter de pc wij hebben norman personal firewall console. ik weet niet of je daar wat an hebt

    /   Beantwoorden  / 
 84. Ronald nog ff

  nee laat maar ik heb de engine uitgeschakelt ik weet niet of dit goed is maar hij wou nu wel connecten.
  nog heel erg bedankt voor de hulp en is er ook iemand die animald crossing online speelt ik ken namelijk niemand ik weet niet of iemand zn friend code will geven maar bedankt voor alles

    /   Beantwoorden  / 
 85. remkje

  Wat is WPA en hoe schakel je het uit?

    /   Beantwoorden  / 
 86. Paul Hu

  @remkje

  WPA is een methode om je draadloze signaal te beveiligen, net als WEP, alleen de DS ondersteunt alleen WEP, daarom moet je WPA uitzetten, hoe je dit doet?

  ga naar de IP van je Acces point, kijk naar advanced settings of security settings, en verander WPA naar WEP, verzin zelf een WEP code, sla de wijzingen op en herstart de acces point

  [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 87. remkje

  Bedankt :)
  Mijn vader is nu aan het werk dus we kunnen het niet doen….
  Mijn vader heeft ook een firewall en zegt dat je die niet uit kan doen…
  Is dat een probleem?

    /   Beantwoorden  / 
 88. WouterV

  Ik heb na heel wat zoeken naar een acces point, besloten om toch maar een nintendo wifi stok te kopen.
  Maar ik vraag me nu af hoever ik van dat ding af kan zitten? Kan ik BV beneden/buiten ook online als de PC op de 1e verdieping staat?

    /   Beantwoorden  / 
 89. paul hu

  @ remkje, een firewall kan je altijd uitzetten;) voeg me maar toe op MSN als het niet lukt;)

  [email protected]

  @wouterV

  een Nintendo USB wifi stick heeft volgens mij ”maar” 10/20 meter bereik, correct me if im wrong:P

    /   Beantwoorden  / 
 90. Antylopix

  30 meter

    /   Beantwoorden  / 
 91. remkje

  Ehh…. :-s
  Mijn msn doet het niet…
  Ik had de nieuwe geinstaleerd maar die deed het niet dus wou ik hem verwijderen maar daarvoor moet je aangemeld zijn en dat wil nou juist niet :(
  Dus ik kan je niet toevoegen mijn vader gaat er binnenkort mee bezig ;)

  Maar het kan dus door die firewall komen dat ik niet online kan?
  Hoe zet je hem dan uit?

    /   Beantwoorden  / 
 92. Adam

  naar configuratie scherm en dan naar beveligings instellingen en dan op firewall klikken en hem uitschakelen

    /   Beantwoorden  / 
 93. paul hu

  @adam

  dat werkt alleen als je de standaart windows xp service pack 2 firewall gebruikt en of remkje dat gebruikt weet je nog niet;)

  @remkje

  wat voor een firewall heb je?

  [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 94. remkje

  Eh…
  Gesprek tussen mijn vader en mij:
  Ik: Papa? wat voor firewall hebben wij?
  Hij: Geen dat zit ingebouwd dat kun je niet uitschakelen volgens mij….

  ?

    /   Beantwoorden  / 
 95. Paul Hu

  geen? ingebouwd zou wel kunnen, maar dan zou je ook programma’s toegang moeten geven anders zou je bijvoorbeeld niet kunnen internetten. hebben jullie een virusscanners ofzo? surf anders naar de acces point, dit doe je door de IP-adres van de acces point in je web browser te tikken, kijk daar of je een controle paneel vind

    /   Beantwoorden  / 
 96. Silvana

  Hee Paul Hu,
  Ik ben 12 en heb GEEN verstand van acces-instellingen- whatever. Weet jij een goeie site waar ze het MAKKELIJK uitleggen? Ik lees alleen maar; Kijk dan naar je router en verbind de huppeldepup met die, en dan…dat is toch neit te doen voor een anti-technicus?!!

    /   Beantwoorden  / 
 97. Paul Hu

  @silvana, ik verwacht dat mensen zelf ook een beetje in het tutorial moeten verdiepen wil je het GOED willen begrijpen, het is volgens mij gewoon een kwestie van goed lezen, ik ben zelf 14 dus voor mij is het ook niet altijd even duidelijk, maar als ik het gewoon een paar keer door lees dan word het al wat duidelijker, mischien een tip voor jouw?

  en btw, volgens mij is dit het simpelste tutorial van wat je kan krijgen, althans ik probeer het zo simpel MOGELIJK te maken.

    /   Beantwoorden  / 
 98. Silvana

  Haha, okee is goed ^^.
  Wat weet jij VEEL van PC’stuff enzoo dan!
  WOO. En dan weet ik nog net ongeveer een kwart van inwoner-AC plaatjes te vinden…

    /   Beantwoorden  / 
 99. mark

  ik wou mijn friend code op die eene link van daarboven ergens neerzetten maar er stond nergens post reply of zo dus ik zet hem hier maar neer.

  Friend Code: 3780-3196-7365
  Naam : Mark
  Stad : Weert

    /   Beantwoorden  / 
 100. mark

  ow ja zeg ff als je mij hept toegevoegt en geef je Friend Code, dan zet ik die er ook bij

  sorry als ik deze mailtjes niet op deze pagina mocht neerzetten

    /   Beantwoorden  / 
 101. jaap aap

  ik heb een WEP code op me draadloos netwerk, ben ik verplicht die er af te halen om online te kunnen met mijn ds ? en kan iemand mij vertellen hoe ik bij die wifi settings in de ds kom ?

    /   Beantwoorden  / 
 102. Paul Hu

  je bent NIET verplicht om WEP uitschakelen, wel WPA, hoe je in de Wifi settings komt verschilt per game. welke game heeft u?

  [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 103. killer

  ik snap er echt niks meer van ik heb goeie internet verbinding ik heb goeie router 5 ster volgens nintendo ik heb wep en hij is nog niet goed hij maakt wel verbinding maar snel daarna valt ik weer uit

    /   Beantwoorden  / 
 104. Jelle

  Ik heb foutcode 52100… heb alles al gereset etc.

    /   Beantwoorden  / 
 105. stefanie

  ik heb heb draadloos internet kep wel niks gekocht zoals een usb ofzo maar normaal als je draadloos internet hebt gaat het toch zonder wil iemand me helpen ?

    /   Beantwoorden  / 
 106. Paul Hu

  (srry dak nu pas reageer, maar kheb het druk gehad!)

  @killer

  zet WEP uit, kijk dan of je langer inverbinding blijft met de Accespoint

  @jelle
  Volgens de Nintendo pagina, kan je DS niet verbinden met het acces point omdat de acces point geen toegang heeft tot internet, je zei dat je alles al hebt gereset? en weet je zeker of het apparaat wel internet heeft?, reset onder dan ook je Modem

  @stefanie
  jah dat kan, en dat is allemaal uitgelegt in het tutorial…. lezen dan maar?;):P

    /   Beantwoorden  / 
 107. Suzanne

  Heej wil der iemand linken?

    /   Beantwoorden  / 
 108. SinnardoCode

  Echt zeer handig dit topic!

    /   Beantwoorden  / 
 109. Tina

  Haai haai!

  ik heb wifi, en ik wil vrienden!! :)

  Wie wil der vrienden worden?
  ik heb een code!

  doeg! 33

    /   Beantwoorden  / 
 110. Glenn

  waarom staat hier geen waarschuwing bij over het overbelasten van usb poorten?

    /   Beantwoorden  / 
 111. isa

  hoe krijg je dan een frendcode als je wi-fi connecion hebt??

    /   Beantwoorden  / 
 112. micha

  die vraag je aan bij die rechter hond bij je poort en dan kan je hem altijd terug vinden omder het hartje in je menu

    /   Beantwoorden  / 
 113. Denzel

  yo
  kzen ne peet van belgie en ier in belgie is da ook te koop e
  ma kweet nie goed waar in belgie als iemand onder jullie toevallig ook belg is of een nederlander uit belgie (ge weet mar nooit)
  dus alsdet weet stuur dan een berichtjen nar mij [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 114. kiki

  ik krijg steeds de foutmelding “fout met gedeelde internetverbinding.(5)” wat moet ik doen???

  eerst gaf hij deze fout niet aan, maar toen kon ik ook al niet op wifi.

  ik heb geen draadloos internet maar wel een usb conector!!!
  HELP!!!

    /   Beantwoorden  / 
 115. Starscreamer

  Ik heb ook WPA maar die schakel ik gewoon ff uit. Dan ga ik op mijn DS spelen en als ik uitgespeeld ben zet ik hem weer aan.
  Zo makkelijk als de weg na Rome.

    /   Beantwoorden  / 
 116. S I l\/l O l/l

  ik ga ook een DS kopen, maar ik heb geen draadloos internet, want we hebben hier (jammer genoeg) geen kabel… 8(
  hoe moet ik dan online met de DS…??
  Reageer ff.. PLZ… 8(

    /   Beantwoorden  / 
 117. shana

  Hallo, hoe kan ik het wachtwoord van de Nintendo DS resetten? Ik heb het spel tweedehands gekocht en wist niet dat er een nog een wachtwoord op zat.

    /   Beantwoorden  / 
 118. Lex

  Kan iemand mij helpen?

  Heb een DS ligth met Mario DS

  De draadloze router is een NetGear met WEP.
  Alleen onze 3 pc’s en de DS kunnen op de router. Door vastleggen van MAC-adressen in router.

  Ik heb een goede verbinding met het internet via de DS!.

  Echter als de DS op zoek gaat naar spelers, wordt niets gevonden.
  Niet op friends, rivals, continental, of global.

  De verbining is goed en ik krijg geen fout-code.
  Deze mario gameserver is alke keer actief als ik het probeer, met vaak meer dan 10.000 spelers.

  Suggesties??

    /   Beantwoorden  / 
 119. Paul Hu

  @ Lex Heb je een geimporteerde spel?

  @ S I l\/l O l/l

  Als je geen kabel hebt, hoe heb je dan internet op je pc?

    /   Beantwoorden  / 
 120. reni

  toen ik mijn ds en een spel kocht dt mijn wi fi het nog.nu doet hij het niet meer.
  nu kan ik niet meer online

    /   Beantwoorden  / 
 121. Ricky Stehouwer

  HEJ echt bedankt had erg veel aan jouw bericht.. heb dus ook deze router en vindt hem by the way HEEL erg fijn… ik internet, psp, ps2 en ds er allemaal tegelijk mee op full speed dus.. ECHT TOPPIE:P

  Zeker een AANRADER

    /   Beantwoorden  / 
 122. Paul Hu

  ”toen ik mijn ds en een spel kocht dt mijn wi fi het nog.nu doet hij het niet meer.
  nu kan ik niet meer online”

  wat heb je? Access Point of een Nintendo WiFi USB adapter? Check zowiezo met ander apparatuur of je een draadloze verbinding hebt

    /   Beantwoorden  / 
 123. Saskia

  Weet iemand wat het bereik van een wifi usb connector is?

    /   Beantwoorden  / 
 124. Paul Hu

  20 tot 30 meter.

    /   Beantwoorden  / 
 125. Armando

  Ik heb ook steeds een fout met gedeelde internetverbinding (6) en er staat ook dat je XP moet hebben maar er is nu toch ook een update naar Vista en die heb ik gedownload eerst werkte dat prima maar toen kreeg ik steeds een foutcode en wou ik hem opnieuw instaleren wat vervolgens niet wou

    /   Beantwoorden  / 
 126. Luna

  Hallo,

  Handig, deze site. Heb zelf een DS Lite, een vaste pc en een laptop van m’n werk. Ook de draadloze verbinding gevonden met m’n DS, tot zover ging alles goed. *blij*.
  Maar toen ging m’n laptop niet meer online. Gelukkig kwam ik erachter dat dat dus door die WEP code kwam, dus heb met veel gepruts terug kunnen zetten.

  Goed, om een lang verhaal kort te maken, moet je op al je draadloze apparaten WPA veranderen in WEP om daarmee nog online te kunnen? Niet echt heel handig, vind ik. Hoe veilig is dat WEP t.o.v. WPA?

    /   Beantwoorden  / 
 127. erik

  Ik ben geen expert, maar ik heb me laten vertellen dat WEP minder veilig is dan WPA. Mensen die wel experts zijn vinden het ook allemaal een krankzinnig besluit om de DS geen WPA te laten ondersteunen, en Nintendo heeft later besloten om de Wii wél WPA-ondersteuning te geven.

  Maar ja, inderdaad. Je zult dus al je draadloze apparaten over moeten schakelen op WEP als je online wilt met de DS. In de praktijk zijn de risico’s vast niet zo groot, maar het blijft raar.

    /   Beantwoorden  / 
 128. Luna

  Dank je voor je snelle reactie!

    /   Beantwoorden  / 
 129. jef

  als ik de IP in mijn internet broser in vul moet ik een gebruikers naam en wachtwoord in vullen maar hoe kom ik die dingen te weten?

    /   Beantwoorden  / 
 130. Paul Hu

  Handleiding van je router;)

  Maar standaard is het meestal
  Begruikersnaam: admin
  en wachtwoord: admin

    /   Beantwoorden  / 
 131. Arjan

  Hey,

  ik wil met mijn DS op internet.
  Maar ik USB ding dan probeer ik te connecten dan komt er Error Code : 52103

  als ik dan gewoon gelijk wil connecten (dus zonder USB) dan krijg ik error code: 51300.
  Duss wat moet ik nu doen?

  Alvast bedankt Arjan

    /   Beantwoorden  / 
 132. Arjan

  Hey,

  ik wil met mijn DS op internet.
  Maar ik USB ding dan probeer ik te connecten dan komt er Error Code : 52103

  als ik dan gewoon gelijk wil connecten (dus zonder USB) dan krijg ik error code: 51300.
  Duss wat moet ik nu doen?

  Alvast bedankt Arjan

    /   Beantwoorden  / 
 133. PINHEAD

  ”ga naar de IP van je Acces point, kijk naar advanced settings of security settings, en verander WPA naar WEP, verzin zelf een WEP code, sla de wijzingen op en herstart de acces point”

  Hoe doe je dit en waar op de DS of op de PC

    /   Beantwoorden  / 
 134. PINHEAD

  Waarom kun je niet gewoon die USB connestor erin steken en spelen…

    /   Beantwoorden  / 
 135. erik

  “Hoe doe je dit en waar op de DS of op de PC”

  De meeste routers waren volgens mij te benaderen door 192.168.1.1 in de adresbalk van je browser te typen. Ik heb het één keer gedaan, lang geleden, en ik weet niet meer precies hoe het ging. In de handleiding van je router staat misschien iets, en anders is er op internet ook genoeg te vinden.

  “Waarom kun je niet gewoon die USB connestor erin steken en spelen…”

  Bij de meeste mensen werkt het ook echt zo makkelijk. Maar er zullen er altijd een paar computers zijn die er niet goed mee overweg kunnen. Mij is het nooit gelukt om die stomme USB connector aan de praat te krijgen. Heb uiteindelijk gewoon een draadloze router gekocht.

    /   Beantwoorden  / 
 136. PINHEAD

  Ik had dat ding beter niet kunnen kopen want ik snap er toch niks meer van dat WEP gedoe

  Echt handig joh moet je ook kopen…

    /   Beantwoorden  / 
 137. jesper

  hoi
  ik ben jesper van lijssel
  ik heb ook wifi op mijn computer totdat hij flipte en het niet meer deed verder heb ik er nooit last van gehad. ik het dat programma toen verwijdert en daarna wou ik het er weer opzetten alleen toen stond er
  “fout bij gedeelde internet verbinding.(6)”
  wat moet ik daarop doen please stuur me een email met de oplossing want ik ben ten einde raad
  gr jesper

    /   Beantwoorden  / 
 138. tonnie

  als ik mijn wifi usb connecter in de usb poort steek meld die hem niet aan (het licht brandt niet???)

    /   Beantwoorden  / 
 139. wouter

  hoe kan ik mijn wpa veranderen in wep

    /   Beantwoorden  / 
 140. tim

  mijn wfc stick wordt ge blokkeerd door mijn firewall. maar er wordt nooit gevraagd of ik hem wil toelaten
  ik heb windows XP

    /   Beantwoorden  / 
 141. Esmee

  Er staan de hele tijd links naar een nintendo wifi site, maar als ik daarop klik krijg ik een foutmelding, is er niet een andere site?

    /   Beantwoorden  / 
 142. Nickname

  Ik heb een Nintendo Wi-Fi USB Connector en Windows Vista. Hij werkte altijd prima nadat ik een update had gedownload, maar als ik nu probeer in te loggen, geeft hij eerst 3 streepjes aan en daarna valt de verbinding weg. Ik probeer nu de nieuwste update te installeren, maar ik krijg iedere x dezelfde foutmelding: Fout met gedeelde internetverbinding (6). Hoe is dit op te lossen? Ik heb al van alles geprobeerd en ik ben radeloos. Voorheen had ik hier nooit last van.
  Bvd

    /   Beantwoorden  / 
 143. kay

  ik heb een usb connector,
  als de firewall UIT is doet hij het gewoon,
  als de firewall AAN is doet hij het niet,
  weet iemand een oplossing,

  mvg, kay

    /   Beantwoorden  / 
 144. Anaïs

  Ik probeer wi-fi via een usb connector te installeren.
  Ik steek de CD in de portable en na een poosje vraagt die om de USB stick in te pluggen.
  Nadat ik dat gedaan heb, krijg ik een betje later de foutmelding “fout met gedeelde internetverbinding.(5)”
  Wat moet ik doen???
  Ik werk met ADSL van Belgacom en de verbinding komt binnen via een kabel met een “Speedtouch 330 systeem”van Thomson Telecom.
  Zou het daaraan kunnen liggen?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.