Starfox DS filmpje / speluitleg

Starfox DS belooft een opmerkelijk spel te worden. Op een interessante manier wordt de bekende Starfox actie van vroeger gecombineerd met elementen uit turnbased strategy games.
Elk missie begint met een kaartscherm waarop je met de stylus een route kunt uitzetten. Op het scherm zie je jouw Arwing, en een aantal vijandelijke schepen die je uit moet schakelen. Net zoals in bijvoorbeeld Kirby Canvas Curse heb je hiervoor een beperkte hoeveelheid "inkt". Je moet dus strategisch plannen hoe je je route uitstippelt om op alle vijandelijke schepen te kunnen bereiken. Dingen als asteroid fields duren langer om doorheen te vliegen, dus kost het ook meer inkt om je lijn daar doorheen te trekken.

Klinkt behoorlijk anders tot nu toe, niet? Teleurstellend genoeg wordt die route vervolgens automatisch op de kaart gevlogen. Je kunt dus niet je eigen "on rails" missies uitstippelen, wat volgens mij een nog beter idee was geweest. Maar het spel klinkt ook zonder dat nog steeds erg interessant.

Het eigenlijke vechten gebeurt pas als je bent aangekomen bij zo’n vijandelijk schip. Eén zo’n schip op het kaartscherm staat symbool voor een complete vijandelijke armada. En dit zijn dus uitgebreide free-roaming gevechten waarbij je iedereen uit moet schakelen.

De Arwing bestuur je hierbij met de stylus. Rechtshandige personen zoals ikzelf gebruiken de D-pad om wapens af te vuren, voor de rest heb je alleen de stylus nodig om zowel te richten als je schip te besturen. Volgens Gamespot voelt dat erg nauwkeurig en intuïtief aan. Ik ben benieuwd! Hopelijk weet dit spel eindelijk weer eens hetzelfde niveau te bereiken van de allereerste Starfox games.

Bron: gamespot

Zie ook:
- Starfox DS, Diddy Kong Racing DS, Yoshi’s Island 2
- Dit is wat ik noem een New Super Mario Bros filmpje

Lees ook:Starfox Command video review
Lees ook:Nieuwe Starfox Command beelden
Lees ook:Ook Starfox komt naar de Wii U
Lees ook:Bayonetta 2 heeft een verrassing voor Starfox-fans
Lees ook:Uitgebreid Starfox 2 filmpje

4 reacties op “Starfox DS filmpje / speluitleg

  1. Kikujiro

    In Europe vast en zeker “Lylat Wars DS”…

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Nee, dat probleem is inmiddels al opgelost. Er schijnt in europa een ander obscuur spelletje onder de naam starfox te bestaan, daarom mocht nintendo de naam niet gebruiken. Maar die licentie is inmiddels al weer een paar jaar verlopen. De laatste 2 spellen verschenen hier ook al gewoon onder de naam Starfox (Starfox Adventures, Starfox Assault).

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Helemaal vergeten! Inderdaad… gelukkig maar. Lylat Wars vond ik altijd zo vreemd klinken.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Prakash

    Hmm ziet eruit als een leuk spel. De eerste Starfox op de supernes was geweldig. Ik hoop dat dit een waardige opvolger wordt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.