Uitgebreid Starfox 2 filmpje


Het is één van de grote vragen van onze tijd: waarom brengt Nintendo Starfox 2 niet uit op de Virtual Console? Het spel was destijds zo goed als af en ziet er (kijk naar dit nieuwe filmpje!) fantastisch uit. Nu begrijpen we Dylan Cuthbert’s opmerking ook wat beter dat Shigeru Miyamoto het spel destijds heeft gecancelled om de Nintendo64 niet teveel wind uit de zeilen te nemen. Klinkt belachelijk, maar kijkend naar dit filmpje is het dat niet. Voor een Super Nintendo spel is de 3D ronduit ongelooflijk. Beter dan alle andere Super FX games. Misschien had dit spel Mario64 inderdaad wel een stuk minder revolutionair doen aanvoelen.

Maar dat was toen, en nu is het 2007 en is Nintendo slapend rijk aan het worden door al haar oude games opnieuw uit te brengen in het winkelkanaal. Wat houdt ze in hemelsnaam nu nog tegen om wat van de ontwikkelkosten terug te verdienen en het spel klaar te stomen voor de Virtual Console?

Gevraagd of er een kans bestaat dat het ooit zal gebeuren wist Takaya Imamura – één van de ontwerpers – onlanga alleen maar te zeggen: “Probably not“, dus ik ben niet erg hoopvol.

Om heel erg eerlijk te zijn wil ik Starfox 2 eigenlijk vooral spelen uit nieuwsgierigheid. Ik verwacht niet dat ik het vervolgens ook echt leuk zal vinden. Een goede Starfox-game is wat mij betreft helemaal lineair en dat is Starfox 2 zeker niet. Maar indrukwekkend is het zeker, ik ben vast niet de enige die hier graag 800 Wii Points voor over zou hebben.

Bron: gonintendo

Zie ook:
- Final Fantasy XII: Revenant Wings trailer
- Dragon Quest Monsters: Joker – video preview

Lees ook:Gametrailers Mario Paint terugblik
Lees ook:Het eerste spel in de Virtual Console met online multiplayer
Lees ook:Nieuwe Starfox Command beelden
Lees ook:Starfox Command video review
Lees ook:Uniek: bewegend beeld van Mario Land voor Virtual Boy

11 reacties op “Uitgebreid Starfox 2 filmpje

  1. Kikujiro

    Wow… ziet er leuk uit. Bizar dat ze inderdaad niet “even” de moeite nemen Starfox 2 toch nog uit te brengen. Waarom zou je het niet doen?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Niels de Rijk

    Omdat Virtual Console-spellen identiek zijn aan de oorspronkelijke code. En die was, in het geval van Starfox 2, nog niet af.

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    “Omdat Virtual Console-spellen identiek zijn aan de oorspronkelijke code. En die was, in het geval van Starfox 2, nog niet af.”

    De N64-spellen zijn volgens mij niet identiek de originele code. Ze zouden Starfox 2 gewoon moeten behandelen als een N64-project. Code hier en daar een beetje aanpassen, bugs eruit halen, zorgen dat alles soepel draait en dan… uitbrengen. Het klinkt zo simpel. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Cailin Coilleach

    OMG een R-Wing walker! Wat een ongelooflijk schattig en tegelijk cool idee!

      /   Beantwoorden  / 
  5. ErikdB

    ik heb em al gespeeld :D
    je kan em volgens mij gwoon downloaden als ROM.

      /   Beantwoorden  / 
  6. xtoc

    hij bestaat idd als rom versie, maar zei miyamoto een tijd geleden is niet dat hij deze wou uitbrengen naar gba of ds? (port met graphics update)

      /   Beantwoorden  / 
  7. bas

    StarFox 2! Hey Erik, lees je wel eens Retro Gamer, een blad in UK wat in Nederland door AKO wordt geimporteerd in NL? Een paar maanden geleden hebben we een vrij extensief interview gehouden met de makers van StarFox 2: Argonaut. Een hele interessante titel en inderdaad overschaduwd door de komst van N64. Het was een bijzondere link met de 3dFX chip die oorspronkelijk bedoeld was als opvolger van de geflopte CD-i. Zoals je in de link ziet, een format waar we ons nogal zoet mee houden ;)

      /   Beantwoorden  / 
  8. Linkster

    ik heb alleen starfox assault voor gamecube… doe ik nu alleen multiplayer.
    de single player stand is een week of zo leuk maar als je het al een paar keer hebt uitgespeeld is de lol er van af. maar de multiplayer stand is helemaal top! ik ga in zo’n vliegtuig zitten en ik sjees net boven speler 2′s hoofd! echt zo grappig!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Linkster

    ziet er trouwens maar moeilijk uit….

      /   Beantwoorden  / 
  10. Linkster

    ziet er trouwens maar moeilijk uit….

      /   Beantwoorden  / 
  11. erik

    “StarFox 2! Hey Erik, lees je wel eens Retro Gamer, een blad in UK wat in Nederland door AKO wordt geimporteerd in NL?”

    Nee, nog nooit gelezen. Zelfs nog nooit in de winkel zien liggen! Maar ik zal er eens op letten de volgende keer bij de AKO. :)

    “Het was een bijzondere link met de 3dFX chip die oorspronkelijk bedoeld was als opvolger van de geflopte CD-i.”

    Zou Starfox 2 een andere FX-chip gebruikt hebben dan de andere FX-titels? Of begrijp ik je nu verkeerd? De CD-i herinner ik me nog wel ja. Philips maakte daar echt merkwaardige advertenties en folders voor waaruit nooit helemaal duidelijk werd wat het nu precies voor apparaat was. Mijn vader wilde er ooit bijna één voor me kopen omdat het op hem overkwam als een soort PC die je op de televisie kon aansluiten. Een verkoper in de winkel moest ons uitleggen dat dat toch niet helemaal klopte.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.