Samus’ bikini door de jaren heen


De bikini van Samus is één van Metroid’s vreemdste tradities. Aan de ene kant was Samus het eerste positieve vrouwelijke rolmodel in videogames – een stoere heldin die geen man nodig heeft om haar te redden – aan de andere kant voert ze een striptease op voor iedereen die haar spel snel genoeg uitspeelt. Iets waar je Mario of Link nooit op zult betrappen. Het voelt een beetje tegenstrijdig, een spel dat zowel feministisch als sexistisch wil zijn. Nintendo kan het ook al niet afdoen als een onschuldig jaren ’80 grapje, want ze gingen ermee door tot in 2004. In de Metroid Prime-spellen hield Samus vervolgens haar kleren aan, maar Other M is deze week pas het eerste semi-2D avontuur waarin Samus niks uittrekt. Opvallend dat uitgerekend de ontwikkelaar van Dead Or Alive: Paradise nodig was om met deze traditie te breken. GamesRadar zette alle bikini’s, topjes en hotpants op een rij waarin Samus door de jaren heen heeft geposeerd. De minst verhullende zie je al meteen boven deze tekst en komt uit de allereerste Metroid (1986, NES). Dat bovenstukje is maar 8 pixels groot! Ook opvallend: Samus had in die tijd nog rood haar.


In Metroid II: Return of Samus (1991, GameBoy) maakte Nintendo haar portret schermvullend waardoor Samus er al wat vrouwelijker uitzag.


Voor Super Metroid (1994, SNES) heeft Samus niet alleen een catsuit aangetrokken, maar ook haar haren geblondeerd en knalrode lippenstift opgesmeerd.


In Metroid Fusion (2002, GBA) was het portret zo groot dat Samus niet eens meer op het Gameboy-schermpje paste. Je moest scrollen om haar helemaal te zien, waardoor de speler zich nog meer voelde als Al Bundy die zijn ogen over een centerfold liet glijden.


Metroid Zero Mission (2004, GBA), het eerste spel waarin Samus niet meer nadrukkelijk poseert, maar gewoon bellend over straat loopt en een drankje bestelt terwijl ze toevallig alleen een topje en hotpants draagt. Dit zijn voorlopig de laatste ondeugende portretten van Samus, tenzij Metroid: Other M een geheim einde bevat dat nog niemand heeft ontdekt.


Het Zero Suit (zo genoemd omdat het voor het eerst voorkwam in Metroid Zero Mission) zit overigens wel in Other M. Een bikini is het niet, maar het ding zit zo strak dat Team Ninja er toch hun beroemde jiggle physics op los kon laten.

[g.forum]

Lees ook:Lange nieuwe trailer Metroid: Samus Returns
Lees ook:Metroid Prime 4 aangekondigd
Lees ook:Special edition Metroid: Samus Returns klinkt uitgebreid
Lees ook:Nieuwe screenshots Metroid Prime 3: Corruption
Lees ook:Samus Aran bouwplaat

14 reacties op “Samus’ bikini door de jaren heen

  1. Kikujiro

    “Dat bovenstukje is maar 8 pixels groot!”
    .
    Je gaat met toch niet vertellen dat je alle pixels geteld hebt, hè? Viespeuk! ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Research he. ;) En alleen bij het eerste plaatje, anders was ik over drie weken nog bezig geweest.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Wormpaul

    Eerlijk is eerlijk, `t Zero Suit (die naam alleen al) staat haar echt heel goed! Weinig vrouwen in `t echte leven die dit zouden kunnen aantrekken zonder er dik uit te komen zien.

    In smash Bros. Brawl was ze ook mijn favo character, aangenaam om naar te kijken en fijn spelend!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    “Weinig vrouwen in `t echte leven die dit zouden kunnen aantrekken zonder er dik uit te komen zien.”
    .
    Ik heb cosplay foto’s gezien die het tegendeel beweren. ;) Maar dan nog blijft het een vreemd element in een serie die verder zo serieus is opgezet. Geen enkele andere Nintendo-serie besteedt zoveel aandacht aan de continuïteit en stopt zoveel diepgang in het personage. Dat Zero Suit ziet er gewoon niet echt uit als comfortabele vrijetijdskleding.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Oscar

      Die cosplays zo allemaal heel erg gephotoshopped. :P
      Op YouTube heb ik daar filmpjes van gezien, er staat gewoon een ander persoon aan het eind.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Shitbull55

    Net het echte leven. Als je vrouwen net leert kennen lopen ze in zo weinig mogelijk kleren. Ken je ze wat langer, dan trekken ze hun kleren nooit meer uit en dragen ze corrigerende kleding! Zucht…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Kiara

    ja maar als we altijd zo gaan lopen gaan alle mensen denken dat we erhm ik zeg het woord maar niet xD een vrouw zijn die in een bordeel werken, zulke dingen kan ik dan wel aandoen moest ik bv met men vriend in een kamertje zitten…
    en
    “Weinig vrouwen in `t echte leven die dit zouden kunnen aantrekken zonder er dik uit te komen zien.”

    Ik weet anders wel een aantal vrouwen die er goed in gaan zien ;p

    En héé mannen jullie praten hier alsof samus een echt rl personage is xD!

      /   Beantwoorden  / 
  6. G.Tom

    Stelletje perverts hier xD

      /   Beantwoorden  / 
  7. dave500

    samus is echt!
    ze is een game godin…….!
    perverts zijn die japaners met hun hentai schit!
    en g.tom natuurlijk ook ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Piratus

      Is hij nou de de game godin pervert?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Piratus

        ik bedoel natuurlijk: is hij nou de game godin of de pervert?

          /   Beantwoorden  / 
  8. Erik

    “Zucht…”
    .
    Haha, shitbull heeft het maar weer zwaar. ;) Het Zero Suit als corrigerende kleding vind ik dan wel weer een originele invalshoek. Dat zijn van die geheimen waar je zelfs in Other M (waarin ongeveer iedere gedachte die door Samus’ hoofd schiet hardop wordt uitgesproken) niet achterkomt.
    .
    “ja maar als we altijd zo gaan lopen gaan alle mensen denken dat we erhm ik zeg het woord maar niet xD”
    .
    Daarom is het ook zo vreemd dat Nintendo hun Samus wel zo aankleedt. Of zou het gewoon de mode van de toekomst zijn? Weer eens wat anders dan die vormeloze Star Trek kostuums.
    .
    “Stelletje perverts hier xD”
    .
    Het is anders wel het bestbezochte games.blog-artikel van vandaag. ;) Blijkbaar zit het internet vol perverse mensen! Wie had dat gedacht! (Leuke google ads krijg ik ook opeens).

      /   Beantwoorden  / 
  9. dave500

    hij is de pervert (G.tom)
    samus is de game godin! <3

      /   Beantwoorden  / 
  10. The Dude

    Hee Erik, dacht je “waarom reageert er nou niemand op m’n ‘gametrailers-bespreekt-other-m’ artikel? Even testen… samus… bikini… 13 reacties!”

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.