Animal Crossing dagboek – dag 393

ac393aVroeger dacht ik dat burgemeesters gratis in een ambtsvilla mochten wonen. Je weet wel. Een luxe huis met een tuinman, een privé-kok en een butler die Jeeves of Alfred heet. Echt iets voor mij dus, maar helaas hielp mijn secretaresse Isabelle me vandaag uit die droom; als burgemeester van Seinfeld moet ik gewoon voor mijn eigen onderdak zorgen. Ze stuurde me naar de winkelstraat want daar zat volgens haar een goede makelaar.

Je voelt hem al aankomen: de makelaar bleek niemand minder dan Tom Nook. Die gluiperd was zijn beste klant zeker achterna gereisd om me voor de derde keer een duur huis aan te smeren. Ik was benieuwd wat voor tochtige schuur hij deze keer in de aanbieding had, maar Tom had iets nieuws bedacht: hij ging mijn nieuwe huis van de grond af opbouwen. Het leuke daarvan was dat ik zelf de plek mocht aanwijzen waar ik het liefst wilde wonen. Ik koos een stuk grond aan de rand van het dorp. Naast een indrukwekkende waterval en bovenop een klif die uitkijkt over de oceaan. Als dit huis eenmaal af is lijkt het net een Bob Ross-schilderij.

Het nadeel van Nook’s nieuwe methode is dat de bouw van mijn huis pas begint als ik een aanbetaling heb gedaan van 10.000 Bells. Tot die tijd slaap ik noodgedwongen in een piepklein tentje. Ik vrees dat ik die butler voorlopig dus wel op mijn buik kan schrijven.

Archief | [g.forum]

Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 205
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 63
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 426
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 381
Lees ook:Nieuwe winkels in Animal Crossing voor de 3DS

8 reacties op “Animal Crossing dagboek – dag 393

  1. berend jan

    Het is opvallend hoe veel dit overeenkomt met mijn ervaringen in Wit-Lof. Ook daar was een Tom Nook die mij na het aanbetalen van een in mijn ogen belachelijke som geld een veel te kleine woonruimte aanbood.
    .
    Ik ben nu bezig dit kleine stulpje af te betalen aan deze uitzuiger.
    .
    In zijn winkel/bouwmarkt kun je ook leuke vormgevings elementen voor je huis kopen. Ik heb al een peperkoekhuisje deur gekocht.Dat was eingelijk perongeluk maar als je eenmaal “ja” hebt gezegd is er geen ontkomen meer aan, dan gata Tom hem monteren ook zelfs als je achteraf denkt “toch maar niet”. Ik zal de consumentenbond er eens op naslaan of dat wel mag.
    .
    Kom eens kijken in Wit-Lof via de trein is dat prima te bereiken.
    .
    We hebben appelbomen voor iedereen die een appel wil, er er groeien ook kersen en sinaasappelen. Dus het is een waar paradijs voor de fruitliefhebbers onder ons.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ik moet nog eens kijken hoe dat station precies werkt. Kan ik gewoon op bezoek bij iedereen in mijn friend list die op dat moment toevallig ook AC speelt, of moet ik die persoon dan ook eerst nog in het spel toevoegen aan de BEST friends-lijst?
      .
      En ja die overeenkomsten zul je nog wel vaker zien vrees ik. ;) Tom Nook heeft overal vestigingen.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Kiara

    Hier in mijn dorpje gaat het afbetalen ook al goed! Heb eindelijk mijn eerste afbetaling voltooid ^^ Ben zelfs al bij anderen mensen hun dorpje binnen geweest :D

      /   Beantwoorden  / 
  3. Reinier

    Briljante tekening weer.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jordy

    Hey, leuk dat je weer een dagboek begint!

    Vandaag heb ik anderhalf miljoen verdient door mijn turnips te verkopen :D

      /   Beantwoorden  / 
  5. G.Tom

    Ha Erik, ze houden er nu zelfs bij Nintendo rekening mee met je! Ik kreeg vandaag een mail met een enquete over New Leaf, en zie hier:
    “Waar heb je de informatie over het spel vandaan gehaald voordat je Animal Crossing: New Leaf in huis haalde?”

    Een van de opties is:
    “Online dagboek van iemand die het spel speelt”

    Dat vond ik wel komisch. Overigens heb ik zojuist mijn bovenverdieping laten bouwen! EN vandaag een coelacanth gevangen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ha! Cool. Al is dit nu ook weer niet het enige dagboek. (Hier bijvoorbeeld een engelstalige die 26 dagen over New Leaf heeft geschreven… al lijkt hij inmiddels alweer gestopt). Maar we kunnen altijd hopen dat ze bij Nintendo inderdaad aan mij dachten toen ze dat schreven. ;)
      .
      Ik speel voorlopig in een rustig tempo, dus ik heb Tom Nook nog helemaal niks betaald. Uiteindelijk heb ik natuurlijk toch geld nodig en dan ga ik ook wel een boomgaard planten of zoiets, maar voorlopig geniet ik nog een paar dagen van de sfeer.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.