Computerprogramma breekt wereldrecord Ms. Pac-Man

Kijken op YouTube
De beste Ms. Pac-Man-speler ter wereld is een computerprogramma. In dit filmpje legt een van de programmeurs uit hoe Maluuba het wereldrecord verbrak in de Atari 2600-versie van Ms. Pac-Man. De technische details zijn een beetje ingewikkeld, maar het is wel fascinerend om te zien. Het programma heeft 163 “ogen” die alle onderdelen op het speelveld (de stippen, de spoken, en de power pellets) voortdurend in de gaten houden. Ieder oog bepaalt voor zijn onderwerp de optimale actie, en Maluuba beslist tientallen keren per seconde welke van de 163 adviezen ze het beste kan opvolgen. De grote doorbraak is in dit geval dat niemand Maluuba heeft geleerd om Ms. Pac-Man te spelen. Als zelflerende AI heeft ze helemaal zelf tactieken verzonnen om zo lang mogelijk te overleven.

Een programma dat goed is in computerspelletjes is natuurlijk niet heel erg interessant (of winstgevend), maar het onderzoek is wel nuttig voor andere toepassingen. Denk aan robots of zelfrijdende auto’s, die ook razendsnel beslissingen moeten nemen in onvoorspelbare omgevingen.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Rapper Charles Hamilton maakt conceptalbum over Sonic The Hedgehog
Lees ook:De PlayStation Vita kan gezichtjes op je foto’s plakken
Lees ook:GameMaker Studio tijdelijk gratis verkrijgbaar
Lees ook:FF XII : Revenant Wings screenshots
Lees ook:Unirally

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.