Sony wil een Super Mario-animatiefilm maken


Dus het lijkt erop dat Sony Pictures in onderhandeling is met Nintendo over de rechten voor een Super Mario animatiefilm. Uit een gehackt email-bericht blijkt dat producent Avi Arad eerder dit jaar op bezoek was bij directeur Satoru Iwata en Mario-bedenker Shigeru Miyamoto, die het idee wel zagen zitten. De deal is nog niet rond (website Buzzfeed heeft hun artikel inmiddels geüpdatet met een reactie waarin Arad waarschuwt dat de échte onderhandelingen nog maar net zijn begonnen), maar het vooruitzicht maakt wel nieuwsgierig. Hoe zou zo’n speelfilm eruit zien?

Een mooie tekenfilm in de traditie van Wreck-it Ralph of The Lego Movie… ik zie het wel zitten. Het enige probleem lijkt mij dat Mario eigenlijk meer een icoon is dan een echt personage. Nintendo zet hem neer als een simpele ziel die nauwelijks meer kan zeggen dan “yippie” en “yahoo”. Dat past perfect bij zijn spellen, maar voor een interessante speelfilm zal de scriptschrijver het personage toch iets meer diepgang moeten geven. Misschien zelfs zonder de stem van Charles Martinet? Want anderhalf uur naar dat piepstemmetje luisteren kun je het bioscooppubliek eigenlijk niet aandoen.

Kijken op YouTube

Laten we hopen dat Sony zich in ieder geval niet laat inspireren door de (verschrikkelijk slechte) Super Mario Brothers-film uit 1993.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Hoe zou New Super Mario Bros. Wii eruitzien met retro-graphics?
Lees ook:Heel veel bewegend beeld van Super Mario 3D Land
Lees ook:Dit is wat ik noem een New Super Mario Bros filmpje
Lees ook:‘Super Guide’, of New Super Mario Bros. Wii op de automatische piloot
Lees ook:Super Mario Galaxy: “best-selling Mario title ever in its first week”

6 reacties op “Sony wil een Super Mario-animatiefilm maken

 1. G.Tom

  Je hebt schitterende films waarin de hoofdrolspeler stil is. Een paar “Oh oh!”, “Woopee!” etc terwijl Luigi of Peach de verteller is zou prima kunnen, toch?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Wouwter

  Ik zag het ook niet echt voor me, met een stille Mario, maar ik moest denken aan de kortfilm La Luna van Pixar. Daarin wordt eigenlijk ook niet gesproken (een beetje Italiaans-achtig gebrabbel). Op zich kan het wel, maar of dat interessant kan blijven in een volledige film, wie weet.

  Ik kan me trouwens geen animatiefilm bedenken van Sony, iemand anders wel?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Animatiefilms van Sony Pictures:

   - Open Seasn
   - Surf’s Up
   - Cloudy With A Chance Of Meatballs 1 & 2
   - The Smurfs 1 & 2

   Ik heb alleen de 1e Meatballs gezien en die vond ik best leuk. Als Mario dat niveau haalt ben ik tevreden. (Die smurfenfilm schijnt dan weer heel slecht te zijn, dus het blijft onvoorspelbaar).

   Een film waarin Mario niet praat klinkt wel heel experimenteel. Als Pixar hem maakte zou ik me er iets bij kunnen voorstellen, maar ik gok dat Sony gewoon een traditionele avonturenfilm wil maken.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Charlie

  Ik ben bang moet de film floppen, dat nintendo daar het gelach van zal betalen. Weet niet waar om ze na jaren een mario film willen maken. Moest het dreamworks of pixar studio’s zijn zou ik het begrijpen dat is hun domein maar Sony? Hoop van harte dat het luit maar blijf achterdochtig.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Piratus

  Ik hoop wel dat ze iemand van Nintendo bij laten betreken (Miyamoto?)

    /   Beantwoorden  / 
 5. G.Tom

  Avi Arad maakt overigens ook de Metal Gear Solid film samen met Hideo Kojima!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.