Google wil spelletjes verkopen via de Chrome Web Store


Bekijk hieronder een demonstratie van de Chrome Web Store*, Google’s antwoord op de App Store: al je favoriete applicaties als icoontjes op één pagina. Spoel door naar ongeveer 7:30 om te zien hoe de presentator schermvullende versies van Plants Vs. Zombies en een Lego Star Wars-spel lanceert vanuit een internetbrowser. Is dit de toekomst van web-based spelletjes? Het rare is dat er eigenlijk helemaal niet zoveel verandert. De spelletjes (en de andere Apps) staan nog steeds ergens op een website, het enige dat de Chrome Web Store toevoegt is een online bureaublad om ze met één muisklik te activeren. Het ziet er erg slick uit. Een andere feature waar jij en ik niet meteen bij staan te juichen maar waar spelletjesmakers wel oren naar zullen hebben, is de mogelijkheid om geld te vragen voor Chrome Apps. Als het Google lukt om hiermee een standaard neer te zetten betekent dat misschien wel het einde van donatieknoppen, omslachtige PayPal-constructies en irritante advertenties. Op de iPhone zijn mensen graag bereid om een klein bedrag te betalen voor simpele spelletjes**, kan Google pc-gebruikers ook zo ver krijgen?

* De Chrome Web Store werkt ondanks die naam ook met andere browsers dan Google’s eigen Chrome.

** Natuurlijk zijn gratis Apps ook gewoon mogelijk. Het is maar net waar de maker voor kiest. Meer informatie hier.

[g.forum]

Lees ook:1 April: Pokémon verstopt in Google Maps
Lees ook:Google’s 1 April-grap: Google Maps als NES-spelletje
Lees ook:Speel Tomb Raider in je browser
Lees ook:Google kondigt een soort spelcomputer aan
Lees ook:Speel ‘The Last Guy’ op elke website die je wilt

3 reacties op “Google wil spelletjes verkopen via de Chrome Web Store

 1. Berend Jan

  Tuurlijk wil Google dit, ze wilen dat mensen alls via het web gaan verkopen/spelen je data zoveelm ogelijk in de cloud en je hele PC via een internet frontpage. Daar is hun eigen OS chrome OS op gebaseerd. Dat kan zo snel blijven omdat er geen nutteloze ballast en bulk wordt geinstalleerd en je HD lekker leeg blijft.

  Ik voel er wel wat voor als ik een Netbook krijg waarbij ik na 10 sec na het op de knop drukken een desktop heb waarvanuit ik kan surven en informatie opzoeken dan vind ik dat geniaal.

  Of ik dat bij een “echte” PC ervaring ook zou willen dat verwacht ik niet ik vind de traagheid en “nukken” van windows / OSX / Linux ook wel een zekere charme hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Erik

  “10 sec na het op de knop drukken een desktop heb waarvanuit ik kan surven en informatie opzoeken dan vind ik dat geniaal.”
  .
  Nou dat zou ik op mijn echte pc ook wel willen hoor. ;) Weg met traagheid! Maar goed, voor het zover is (zal nog wel een paar jaar duren denk ik) lijkt dit me in ieder geval een erg elegante oplossing voor flash- en indie-spelletjes.

    /   Beantwoorden  / 
 3. drechthuis

  Alles via een extern bureaublad lijkt mij een goed idee. Op deze manier kun je vanaf iedere computer bij je gegevens en spellen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.