Kuru Kuru Kururin met een ronddraaiende limousine

roundabout
Een van de leukste spellen op de GameBoy Advance vond ik vroeger Kuru Kuru Kururin. Een vrolijk Japans puzzelspel waarin je een ronddraaiende stok (volgens de handleiding een helikopter) door een doolhof loodste. Bekijk anders even een filmpje om te zien wat ik bedoel. De stok draaide automatisch rond en daar moest jij dan je timing op aanpassen. Een simpele besturing (alleen de vierpuntsdruktoets) voelde daardoor toch heel elegant en complex. Kuru Kuru Kururin was een van die zeldzame puzzelspellen waarin ik met plezier oude levels herspeelde, gewoon omdat het zo lekker voelde als je in één soepele beweging langs alle hindernissen kon manoeuvreren. Ik hoop nog steeds dat deze titel een keer wordt toegevoegd aan de Nintendo eShop.

Ik vertel dit omdat ontwikkelaar No Goblin een puzzelspel heeft aangekondigd dat verdacht veel lijkt op Kuru Kuru Kururin. De helikopter is vervangen door een ronddraaiende limousine en het abstracte doolhof door een realistische stad, maar verder voelde de onderstaande trailer meteen vertrouwd. Ik krijg haast zin om mijn Kururin-spelcassette weer eens op te zoeken. Het enige echte verschil is dat deze limousine ook kan springen, waardoor Roundabout soms iets wegheeft van een platformspel. Hopelijk maakt dat de levels niet te makkelijk.

Roundabout verschijnt volgend jaar voor “personal computer and video game consoles.” Met andere woorden: voor de pc en minimaal 2 spelcomputers.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Nintendo Of Europe watch
Lees ook:Online spelletje: Sola Rola
Lees ook:Online spelletje: Survivoo!
Lees ook:Augmented Reality Shooter ARHrrr brengt de zombies naar je keukentafel
Lees ook:Online spelletje: Rings and Sticks

Eén reactie op “Kuru Kuru Kururin met een ronddraaiende limousine

  1. The Dude

    Kuru kuru kururin was echt heel vet en dit ziet er idd uit als eentje van hetzelfde soort, maar dat geknal tegen alles aan is wel een groot verschil. Want Kuru was, zoals dat bij een goeie puzzlegame hoort, niet bepaald ‘forgiving’.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.