De geschiedenis van Sonic The Hedgehog vastgelegd in een luxe boek


“Whether you’re looking for a detailed history, character profiles, promotional art, game packages, or even rare concept art, you’ll find it in The History of Sonic The Hedgehog!”

De droom van iedere Sonic The Hedgehog-fan? Bekijk hieronder een paar voorbeeldpagina’s uit Sonic’s eerste echte koffietafelboek. Dat zijn dus 300 pagina’s met achtergrondinformatie over al zijn spellen. Van Sonic The Hedgehog uit 1991 tot en met Sonic Generations uit 2011. (En niet alleen de reguliere spellen, volgens Sega Blog komen ook de vele spin-offs en gastoptredens aan bod). Alleen al op deze 8 pagina’s zie ik ontwerpschetsen, anekdotes over het ontwerpen van de Green Hill Zone en een interview waarin Yuji Naka vertelt over het programmeren van de loopings. Dit is, kortom, precies het soort boek waarvan ik altijd hoopte dat iemand het zou maken voor een van mijn favoriete spelseries. Sterker nog: ik vind het idee zo tof dat ik deze eigenlijk ook wil hebben – zelfs al vind ik de spellen meestal maar matig.

The History of Sonic The Hedgehog komt oorspronkelijk uit Frankrijk (de Franstalige versie is hier nog steeds te bestellen voor 30 euro), maar wordt nu dus vertaald en uitgebracht in Amerika. De verwachte releasedatum is 9 oktober en het boek is nu al te pre-orderen bij Amazon voor 32 dollar.


[g.forum]

Lees ook:Een bekend gebit in Next Gen Sonic The Hedgehog
Lees ook:Kijk dit: moderne Sonic ontmoet 16-bit Sonic in Sonic Generations
Lees ook:Een boek over de vertaling van Legend of Zelda
Lees ook:Gelekte beelden van Sonic the Hedgehog 4
Lees ook:Sonic Mania Collector’s Edition toch naar Europa

5 reacties op “De geschiedenis van Sonic The Hedgehog vastgelegd in een luxe boek

 1. Kikujiro

  Zoiets zou jij denk ik ook wel kunnen maken. Van Animal Crossing bijvoorbeeld… tegenwoordig kun je met de software van Blurb.com bijvoorbeeld naast een gedrukt boek ook een ebook voor tablets laten maken. Dit boek ziet er super uit trouwens. Eigenlijk had Nintendo zoiets moeten maken bij het jubileum van Marion en Zelda…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kikujiro

   Marion? Wie is Marion? Ik bedoelde Mario natuurlijk.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Erik

  Ik neem aan dat je wel eerst toestemming van Nintendo nodig hebt voordat je zomaar boeken over Animal Crossing mag verkopen. En je zou ook eigenlijk ontwikkelaars moeten interviewen en zo aardig gevonden worden dat je in hun schetsboeken mag snuffelen. ;) Anders is het gewoon wikipedia overschrijven.
  .
  En inderdaad, zoiets als dit had ik ook verwacht toen ik hoorde dat er een boek bij de Mario Anniversary compilatie zou zitten. Misschien niet 300 pagina’s dik, maar wel met interviews en schetsen enzo. Ik kan nog steeds nauwelijks geloven dat we uiteindelijk alleen een soort veredelde handleiding kregen. :(

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kikujiro

   Nou ja, ik zat meer te denken aan het dagboek dat je destijds bijhield. Maar inderdaad, Nintendo zal dan zeker een (groot) piece of the pie willen hebben.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Erik

    Ja dat was achteraf geen slecht idee geweest. Toen ik destijds de belangstelling peilde was die er niet echt, maar er hebben naderhand (jaren later soms nog) zoveel mensen naar geïnformeerd dat ik ze waarschijnlijk toch wel allemaal had kunnen verkopen. Een wijze les voor de volgende keer, zullen we maar zeggen. ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.