De kapsalon die ook retrogames verkoopt


Is het een kapper of een spellenwinkel? Of een speelgoedmuseum? Of een uit de hand gelopen hobbykamer? Bekijk hieronder een korte documentaire (6 minuten) over Ruben & Bobby, een kapsalon in Kopenhagen die is volgestouwd met spelcomputers en speelgoed uit de jaren tachtig. In principe is alles te koop, maar voorwerpen waar hij een speciale band mee heeft maakt eigenaar Bobby Ågren expres zo duur dat niemand ze ooit zal kopen. Tijdens het kijken kreeg ik de indruk dat Bobby met bijna alles een speciale band heeft. Hoe zijn winkel overeind blijft is sowieso een raadsel; het pand is zo goed verstopt dat zelfs klanten die er speciaal voor naar Kopenhagen komen de ingang vaak niet kunnen vinden. En wie geen geld heeft kan ook betalen met spelcassettes of G.I.Joe-poppetjes. Tijdens het knippen is er bovendien de mogelijkheid om Rad Racer of Tetris te spelen op een oude NES. Wie de high score verbreekt krijgt 20% korting op zijn kapsel. (Ik wilde schrijven “zijn of haar kapsel”, maar iets zegt me dat Ruben & Bobby voornamelijk mannelijke klanten heeft).

Mijn favoriete moment is als de interviewer vraagt naar zijn toekomstplannen en Bobby, omringd door uitpuilende planken en vergeelde spelcomputers, antwoordt dat er nog een paar lege plekjes in de winkel zijn. Die zou hij ook wel graag opvullen. “So there’s stuff like everywhere, so it’s like… even more!” Retrofans weten wat hen te doen staat tijdens hun volgende vakantie in Denemarken.

[g.forum]

Lees ook:ADV: Vodafone luistert naar klanten bij Vast Bellen en Internet
Lees ook:Terugkijken: Nintendo Direct over Bayonetta 2
Lees ook:De multifunctionele kapsels van Bayonetta
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 195
Lees ook:Eerste screenshots van duistere Tomb Raider reboot

4 reacties op “De kapsalon die ook retrogames verkoopt

  1. Inno Vation

    Waarop baseer jij je vermoeden dat Bobby Ågren alleen mannelijke klanten heeft? uit de naam Ruben & Bobby? Zijn voorliefde voor spelcomputers en speelgoed uit de jaren tachtig? Zijn retrokapsel met matje? :D

      /   Beantwoorden  / 
  2. Randolph

    Als ik ooit naar kopenhagen ga, zoek ik die vent zeker op! Dat speelgoed is geweldig! :D Teenage mutant ninja turtle busje, hell yeah! En biker mice from mars action figures, om maar een paar te noemen :D

      /   Beantwoorden  / 
    1. Inno Vation

      Hier onder staat zijn site met adres, foto’s en video’s (klik op VIDEOER).
      .
      http://rubenogbobby.dk/site/index.php?/bobby/billeder/
      .
      Zijn wensenlijst staat er ook op (HVAD VI GERNE VIL HA’). Vreemd genoeg vraagt Bobby niet om Lego blokjes, maar wel om cult-retro 80-90er posters en het liefst met aliens of dolfijnen. :)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Randolph

        Aliens of dolfijnen :P De beste combinatie ooit!

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.