Steve Wiebe gaat weer proberen het wereldrecord Donkey Kong te verbreken

Iedereen die ooit de fascinerende documentaire King of Kong heeft gezien herinnert zich Steve Wiebe; een sympathieke natuurkundeleraar die in zijn garage het wereldrecord Donkey Kong wist te verbeteren. Toen hij echter een videoband van zijn prestatie naar Twin Galaxies stuurde (de organisatie die officieel alle videogame-records bijhoudt) liet regerend kampioen Billy Mitchell weten dat, helaas pindakaas, een wereldrecord alleen geldig is als het ‘live’ voor een publiek wordt gevestigd.

Wiebe neemt de uitdaging aan en slaagt er in de loop van de film inderdaad in een nieuw record te vestigen – in een arcadehal, met een publiek – waarop Billy Mitchell prompt een videoband (!) laat bezorgen van een nóg hogere Donkey Kong-score die hij ooit had gehaald. Tot Wiebe’s verbijstering wordt Billy’s videoband wel probleemloos geaccepteerd.

Sinds de release van de film heeft Steve al meerdere pogingen ondernomen om Billy’s record nogmaals te verbreken, maar tot nu nog zonder succes. Kotaku laat echter weten dat Wiebe dit jaar weer een poging gaat wagen, en wel op de E3 beurs. Het klinkt misschien een beetje kinderachtig, zo’n Donkey Kong-record, maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen die de film kent Steve stilletjes zal aanmoedigen.

…go Wiebe!

[games.blog forum]

Lees ook:The King of Kong in Donkey Kong Country Returns?
Lees ook:Nieuwe Super Meat Boy screenshots (inclusief Canabalt-level)
Lees ook:Maak kennis met Super Kong, de Super Guide-aap
Lees ook:Ontwerpschetsen voor Donkey Kong Country
Lees ook:Een hele duistere kijk op Animal Crossing

4 reacties op “Steve Wiebe gaat weer proberen het wereldrecord Donkey Kong te verbreken

  1. Shitbull55

    Die Billy is echt één van de grootste eikels die ik ooit in een documentaire gezien heb (en daarmee eigenlijk ook één van de grappigste). Je zou je bijna afvragen of het geen bedacht character is…
    Ik hoop dus echt dat Steve er in slaagt het record te verbreken…Go Steve! Go Steve!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Nee, ik heb die Billy ook weleens gezien in een andere documentaire en daar gedroeg hij zich al net zo arrogant. Zulke mensen bestaan dus echt. Ik moest vooral lachen om zijn ‘hulpje’, die nerd die eindeloos tegen hem opkeek en ook probeerde Steve nerveus te maken (toen hij bijna Billy’s record had gebroken) door zoveel mogelijk mensen om de kast heen te verzamelen. ‘Kill screen coming up! Donkey Kong kill screen in a few minutes!’

        /   Beantwoorden  / 
  2. Tom

    Die film is zo geweldig (The King of Kong). Voor iedereen die affiniteit met games heeft is dit een must-see.

    Ik ben erg benieuwd naar de youtubes die we straks (zeer waarschijnlijk) gaan zien van E3..

    It’s WeebIE

      /   Beantwoorden  / 
  3. tr0d

    Ik heb een tijdje terug een filmpje met Steve Wiebe in mijn youtube kanaal gezet waar hij in zijn kelder zit te spelen totdat de kill screen er een einde aan maakt. Ik heb Billy’s hulpje (Billy’s deciple) Brian Kuh erbij laten roepen dat er een kill screen aan zit te komen.
    http://www.youtube.com/watch?v=IBOXOM-Y-7A

    En ‘The King of Kong’ is idd een topdocu. :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.