Tomb Raider en FF VII als illegale Famicom games


Soms denk ik dat de beste spellen op de Famicom de niet-gelicenseerde, illegale cartridges waren. Insert credit ontdekte een Japanse site met een enorme lijst exotische en verrassende 8bit-ports. Alle teksten in het Japans, maar er zijn veel screenshots! Dus neem eens een kijkje als je benieuwd bent hoe Dragon Quest VIII eruit zou zien op de NES/Famicom. Of Zelda: A Link To The Past. Of wat te denken van Golden Axe? Tomb Raider! Chrono Trigger en Diablo II. Een spel gebaseerd op de film Titanic. Het is bizar hoe professioneel alles eruit ziet, inclusief cartridges en artwork. Blijkbaar was er echt een markt voor dit spul.

Hier is een Engelstalige recensie van Final Fantasy VII op de Famicom. De schrijver heeft het hele spel uitgespeeld en de makers zijn er serieus in geslaagd het complete verhaal te brengen. Indrukwekkend!

Extra vaag: een Super Mario World spel voor de Sega Mega Drive. Het ziet er verrassend goed uit! Jammer dat ik het nooit zal spelen.

De openingsscene van Final Fantasy VII op de NES. Het eerste gevecht duurt wel érg lang, ik heb op een gegeven moment maar een gedeelte van de video geskipt.

Bron: insert credit

Zie ook:
- Unannounced is een platformer én een puzzlegame
- Commodore 64 spellen naar Virtual Console

Lees ook:Acht nieuwe Final Fantasy III screenshots
Lees ook:Final Fantasy XII spin-off komt naar de DS
Lees ook:Meer Final Fantasy III remake scans + in betere kwaliteit
Lees ook:Een paar nieuwe foto’s van Final Fantasy XIII
Lees ook:Nieuwe trailers Final Fantasy XIII en Final Fantasy Versus XIII

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.