EA betaalt man om tatoeage van hun logo op zijn rug te laten zetten

BMEzine heeft een paar honderd foto’s van zogenaamde "geek tattoo’s". Denk daarbij aan apestaartjes, linux-pinguins, mario’s en zelda’s, pacman-spookjes, space-invaders en het beroemde ouderwetse Konami logo. Maar de meest opvallende foto is van een man met het Electronic Arts logo op zijn rug. Wat bezielde hem?

Mensen nemen een tattoo omdat een afbeelding speciale betekenis voor hen heeft. In het geval van een videogame tattoo, moet het wel van een spel zijn waar ze hele goede herinneringen aan hebben.
Een tatoeage van een videogame-personage is eigenlijk een pure liefdesverklaring, een beter woord kan ik er niet voor verzinnen. Het heeft iets heel eerlijks. Mensen denken er echt goed over na welke afbeeldingen ze voor altijd bij zich willen dragen. Als ze dan kiezen voor een afbeelding van een spel, moeten ze ook echt hele mooie uren met dat spel beleefd hebben. Een tattoo reserveer je exclusief voor je favoriete game aller tijden. Niemand zal een game character op zijn arm laten zetten omdat ze het een "best wel leuke game" vonden.

En ik kan het me wel voorstellen. Waarom ook niet? Voor mensen die er mee zijn opgegroeid hebben die poppetjes ook een speciale betekenis. Dat geldt ook voor de boeken die je vroeger las, de films die je bekeek en de muziek waar je naar luisterde. Die vergeet je de rest van je leven niet meer. Waarom zou dat niet ook voor games tellen? Het is gewoon een teken dat het medium volwassen wordt.

Maar dan kom ik toch weer terug bij de EA-tatoeage. Met alle respect, maar EA is toch bij uitstek het bedrijf dat voor de "best wel leuke" games zorgt. Games van EA zijn niet vooruitstrevend of vernieuwend. Ze bekijken gewoon wat op dit moment populair is, en ze maken daar, met groot succes, hun eigen versie van. Niks mis mee ook. Het is een grote industrie, dus er is ook plaats genoeg voor de Electronic Arts van deze wereld. Gezien de verkoopcijfers is er een duidelijke behoefte aan.

Maar zullen er ook "EA fans" bestaan? Mensen die al bij voorbaat interesse hebben als ze horen dat een spel van Electronic Arts afkomstig is? Ik kan het me haast niet voorstellen. Persoonlijk heb ik zulke mensen in ieder geval nog nooit ontmoet. EA-spellen hebben onderling niets met elkaar gemeen. Geen eigen identiteit. Dus waarom zou iemand een tatoeage met het EA-logo op zijn rug willen?

Om dezelfde reden dat graffiti-kunstenaars PSP’s op de muren van Amerika schilderen: voor geld. "I got this Electronics Art tattoo back in March. The company paid for it and took some footage of it and me for possible use in a game at some later point but I haven’t heard back from them since."

Bij mij laat het toch een nare smaak in mijn mond achter als ik zoiets lees. Een bedrijf dat iets koopt dat eerst nog puur en eerlijk was, en het dan verandert in de zoveelste manier om reclame te maken en geld te verdienen. Het is niet oprecht meer. Deze tatoeage maakt dat alle andere game-tattoo’s vanaf nu toch iets van hun glans verliezen. Het is al honderden keren eerder gebeurd in de geschiedenis. En met het groeien van de game-industrie zal het in de toekomst ook alleen nog maar vaker gebeuren. Misschien zullen zullen we er wel gewoon aan moeten wennen. Vol angst en beven wacht ik op wat komen gaat.

De bewuste foto: EA-logo
De hele gallery: BMEzine

Zie ook:
Europa wordt de belangrijkste markt voor games
Gevaarlijke games
Playstation 3 e-mail adres al te koop

Lees ook:Welk spel is het populairste deze kerst?
Lees ook:‘s Werelds grootste 3DS-fan gevonden
Lees ook:Meer dan 30 launch games? Only Sony
Lees ook:EA maakt spel over Dante’s Inferno
Lees ook:Twee filmpjes My Sims op de DS

3 reacties op “EA betaalt man om tatoeage van hun logo op zijn rug te laten zetten

  1. Karel

    Ik had een heel groot logo verwacht, maar nee het is een heel kleintje. Zo schokkend is dit niet.
    Zo kan ik iemand die “kerrigan” van het ras de zerg (starcraft) op zijn rug heeft, vele malen grote dan dit kleine logo.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Het is niet zozeer het formaat dat ik schokkend vind…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Yoshi-

    Je moet wel een heel laag zelfbeeld hebben wil je een tatoo van EA op je lichaam plaatsen.
    EA is een van ‘s werelds laagste gamedevelopers met hun trieste bullshit spellen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.