Nintendo, Microsoft, Sony en EA in overleg gestopt met E3


Volgens Next Generation zijn Nintendo, Microsoft, Sony en EA er samen voor verantwoordelijk dat de E3 voortaan een veel kleinschaliger evenement zal worden (inmiddels bevestigd door de ESA). De presidenten van allevier de giganten hebben met elkaar om tafel gezeten, en bedacht dat als ze allevier op hetzelfde moment zouden afzeggen, geen van hen daar schade van zou ondervinden.
De belangrijkste reden is het torenhoge bedrag dat er mee gepaard gaat om prominent op de E3 aanwezig te zijn. Next Generation schat de kosten op ongeveer 20 miljoen dollar per bedrijf. En dat terwijl, voor het overgrote deel van de video-game fans (zoals jij en ik, beste lezer), een kleinschalige persconferentie, het vrijgeven van screenshots en trailers en de kans voor een paar journalisten om de nieuwe games uit te proberen grotendeels exact hetzelfde resultaat zou hebben.

Die kant lijkt de E3 volgend jaar dan ook op te gaan. The new E3Expo, zoals de show in 2007 moet gaan heten, wordt veel intiemer. Wat meer persoonlijk contact tussen de makers, de uitgevers en de journalisten. En wat minder spektakel, gratis merchandise en schaarsgeklede boothbabes. Of Nintendo, Sony, Microsoft en EA zich nu wel weer laten overhalen om mee te doen aan de E3 – nieuwe stijl is niet duidelijk.

Bron: Next Generation

Zie ook:
- E3 is niet meer
- Gaijinworks brengt ons Japanse spellen
- Twee Lunar Knights videos
- Er zijn nieuwe Bullet Witch filmpjes
- Trauma Center: Second Opinion scans

Lees ook:Xbox 360 Kinect-sensor kost €149,99
Lees ook:Sonic The Hedghehog Next Gen trailer
Lees ook:Xbox360 schaarste voorbij
Lees ook:De E3 booths van Sony, Nintendo & Microsoft
Lees ook:Heel veel Touch Detective plaatjes

8 reacties op “Nintendo, Microsoft, Sony en EA in overleg gestopt met E3

  1. mensje

    Wat een ***nieuws is dit zeg!

      /   Beantwoorden  / 
  2. denise

    good work erik ! geen meiden :P

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    “Wat een ***nieuws is dit zeg!”

    Nee, ik denk dat we achteraf tegen elkaar zullen zeggen dat het een verbetering is.

    Het zal volgend jaar allemaal een stuk overzichtelijker worden. Niet meer al het nieuws van alle consoles tegelijkertijd. Maar gewoon alles rustig gepresenteerd zodat je niet de helft mist.

    “good work erik ! geen meiden :P

    Goed he? ;)

      /   Beantwoorden  / 
  4. denise

    speciaal voor mij ?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Dennis

    waarom geen meiden? ik vond sommige meiden best leuk=(

      /   Beantwoorden  / 
  6. mensje

    “Het zal volgend jaar allemaal een stuk overzichtelijker worden. Niet meer al het nieuws van alle consoles tegelijkertijd. Maar gewoon alles rustig gepresenteerd zodat je niet de helft mist.”

    Ik wil gewoon de meiden.
    En ik wil alles in 1 keer zien, ik vind het altijd geweldig dat alle sites volstaan met nieuwe games.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Kikujiro

    Goed punt… tijdens de E3 zit ik altijd uren achter mijn computer om alle nieuwsberichten te lezen en dan nog dringt, gezien de hoeveelheid nieuws, alles maar half tot me door. Misschien dat door het stoppen met de E3, de wat meer onderbelichte games, in de toekomst meer kans op publiciteit krijgen, omdat ze niet meer te hoeven concurreren met de vloedgolf aan “tripple A” titels die vaak tijdens de E3 worden gepresenteerd.

      /   Beantwoorden  / 
  8. erik

    “Goed punt… tijdens de E3 zit ik altijd uren achter mijn computer om alle nieuwsberichten te lezen en dan nog dringt, gezien de hoeveelheid nieuws, alles maar half tot me door.”

    Precies, dat heb ik dus ook. Het is teveel tegelijk. Dat heeft ook leuke kanten, maar het is haast onvermijdelijk dat je daardoor ook dingen mist.

    “Misschien dat door het stoppen met de E3, de wat meer onderbelichte games, in de toekomst meer kans op publiciteit krijgen, omdat ze niet meer te hoeven concurreren met de vloedgolf aan “tripple A” titels die vaak tijdens de E3 worden gepresenteerd.”

    Daar hoop ik dus ook op. :)

    “Ik wil gewoon de meiden.
    En ik wil alles in 1 keer zien, ik vind het altijd geweldig dat alle sites volstaan met nieuwe games.”

    Ja, maar daarna val je wel meteen in een zwart gat qua gamenieuws. In de zomer gebeurt er meestal echt niks interessants. Met de geruchten dat de nieuwe E3 voortaan in juli plaatsvind komt daar in ieder geval al een einde aan. En sowieso… hoe meer spreiding hoe beter wat mij betreft.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.