Kaz Hirai: “Ik wou dat Microsoft ons niet de hele tijd kopieerde.”

Soms kom je een uitspraak tegen die van zichzelf al zo veelzeggend is dat je er als blogger eigenlijk niks meer aan toe kunt voegen. Ik bedoel, wanneer iemand als Kaz Hirai in het official Playstation Magazine zegt:

"PSM: Sony and Microsoft seem to be taking the exact same path.

Hirai: We seem to. Every time we go down a path, we look behind and they’re right there – we just can’t shake these guys. I wish that they would come up with some strategies of their own, but they seem to be going down the path of everything we do. If you look at their strategy in other business areas as well, they tend to do that."

Wat kan ik daar dan nog aan toevoegen dat u al niet zelf bedacht had? Moet ik er echt nog op wijzen dat de Xbox360 bijvoorbeeld een jaar eerder op de markt kwam dan de PS3? Nee toch? Ik voorspel dat deze uitspraak Kaz nog lang zal blijven achtervolgen.

Bron: PSM (geciteerd op gamefaqs)
Zie ook:
- Koei opent Fatal Inertia website
- Motion sensors en rumble gaan prima samen, zegt Immersion
- Analoge PS3 controlstick veel gevoeliger dan PS2 controlstick

Lees ook:Europa wordt de belangrijkste markt voor games
Lees ook:Miyamoto over Project Café: waar rook is, is vuur
Lees ook:Kojima en Nomura ondersteunen PS3, ondanks kritiek
Lees ook:Kutaragi maakt zich zorgen
Lees ook:Kaz Hirai: 380 spellen komen nog vóór maart naar de PS3

29 reacties op “Kaz Hirai: “Ik wou dat Microsoft ons niet de hele tijd kopieerde.”

  1. Mono

    Wie is er godverdomme nou al bijna een jaar uit! die tyfus sonysukkel praat over “we kijken achter ons” en dan ziet hij helemaal niks, want microsoft ligt al mijlen ver voor!

    Jezus wat een triestelingen zijn die jappen toch ook.

      /   Beantwoorden  / 
  2. gertraaf

    -edit: dit is games.blog.nl

    jammer dat sony ook gaat modder gooien maar ach dat doet micro nu al een jaar.

    en gast boven met kuis je taal een beetje.

    micro heeft ook veel dingen na geaapt, vertical stand eyetoy enz. maar hoor je daar dingen over? nee!

    en niet alleen op console gebied apen ze andere bedrijven na. heb je de nieuwe internet explorer al gezien??! lijkt wel een beetje op firefox….

      /   Beantwoorden  / 
  3. erwin

    En dan nog durven te zeggen dat alleen microsoft met modder gooit. sukkels

      /   Beantwoorden  / 
  4. Wisse

    Wat een gedoe met die Microsoft en Sony…
    Er word echt teveel gezeurd daar. Ik hou het bij Nintendo, gewoon humoristische mario games zonder veel geruzie!

      /   Beantwoorden  / 
  5. cas_09

    daar sluit ik me helemaal bij aan, al zal het Mario-spel eerder een Zeldagame worden:P.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Wisse

    Ja, zelda spellen zijn echt het beste. Maar het gaat meer om het idee… De stijl en de sfeer van die spellen zijn gewoon geweldig.

      /   Beantwoorden  / 
  7. boe

    Yep, voor wie nog niet geloofde dat de hele hype waar de PS3 op gebaseerd is fabeltjes en leugens zijn… Hier het bewijs ;) .

      /   Beantwoorden  / 
  8. SinnardoCode

    jaja en wat doen zij? de schouderknoppen en de vierpuntdruktoets zijn die eenvoudige woorden waar die *** niet aan heeft gedacht

      /   Beantwoorden  / 
  9. ikke

    Spijtig genoeg de beste console het slachtoffer van deze lastercampagne van sony… Eind dit jaar volgt de verplettering van de japanezen (als de PS3 niet moet uitgesteld werden).

      /   Beantwoorden  / 
  10. Gannie

    Ja ach….

    Als je mini disc flopt,
    als je UMD flopt,
    als je Betamax flopt en
    als je een controller met motion sensor 6 jaar na die van MS uit brengt en
    als je een Xbox Live Cloon belooft aan je fanbase en
    als je een jaar later met een console komt (als ze het redden)

    Tja, dan moet je op een gegeven moment wel onzin uit gaan kramen wil je uberhaubt nog iemand kunnen overtuigen van je klasse hahahaha

      /   Beantwoorden  / 
  11. Wisse Jelgersma

    Haha kijk naar die foto! die kleding! die broek zit bijna tot onder zijn oksels!

    sorry mensen… moest er even uit…

      /   Beantwoorden  / 
  12. zeekoe

    die man is echt belachelijk

      /   Beantwoorden  / 
  13. mark

    hey Erik wil je me even toevoegen met Animal Crossing mijn naam is mark dorp boville en friendcode 1289 2231 6790
    Tot op Ac

      /   Beantwoorden  / 
  14. bas

    Ten eerste wil ik even kwijt dat xbox tot nu toe geowned is door sony, dus ik kan me heel goed voorstellen dat microsoft heel goed naar sony kijkt voordat ze iets doen.
    En ten tweede is het argument dat de xbox 360 al een jaar uit is, totaal geen weerlegging van het kopieren van de strategie van sony. Als je ook maar een klein beetje bedrijfskundig inzicht hebt weet je dat strategien en planningen al 5 tot 7 jaar van te voren worden gemaakt. Een eerdere lancering zegt dus niks, aangezien er ook op markt segmentatie, prijs, operationeel en nog veel meer punten strategisch gekopieerd kan worden.

      /   Beantwoorden  / 
  15. Ferry

    Haha, en je vergat de Blu-Ray speler nog, Gannie! Eindeloos vertraagd!

      /   Beantwoorden  / 
  16. psxb

    omg, wat een xbox fanboys opeens
    helemaal eens met bas

      /   Beantwoorden  / 
  17. Kikujiro

    Kaz Hirai is een grappenmaker. “Ik wou dat Microsoft ons niet de hele tijd kopieerde.” Kennelijk is Kaz niet bekend met de uitdrukking “roomser dan de paus.” Zowel voor Sony als Microsoft (maar ook Nintendo) geldt in meer of mindere mate “beter goed gejat dan slecht bedacht” (waar overigens niets mis mee is). Misschien doet Sony er verstandig aan eens wat meer de aandacht te vestigen op al die fantastische games die in de toekomst op de PS3 zullen uitkomen/schijnen uit te komen, in plaats van het eindeloze “competitor bashing” dat de laatste tijd de media overheerst. Wat mij na al dat “getrashtalk” door Sony en MS zo door het hoofd schiet… “twee honden vechten om een been, de derde loopt er ras mee heen.”…

      /   Beantwoorden  / 
  18. Q

    Sukkeltjes dat jullie zijn !
    alleen omdat ms het eerder itbrengt, hoeft het niet persee [b]niet[/b] gekopieerd te zijn! Hallo, denken jullie echt dat alles op de zelfde dag wordt uitgebracht als ontwikkelt? Nee!

    Bedrijfs-espionage is ook niet echt een onbekend fenomeen in de wereld – vooral als je de 1 na grootste portomonee in de wereld hebt is het niet moeilijk om mensen te vinden ie maar al te graag info doorspelen…

      /   Beantwoorden  / 
  19. ikke

    Dat er hier sommigen zijn die die leugens blijven geloven… brainwash noemen ze dat

      /   Beantwoorden  / 
  20. mumu

    Kaz Hirai bedoelt het product Xbox.
    Niet specifiek Xbox360.

      /   Beantwoorden  / 
  21. D

    jullie zijn de focking losers hier!!

    Sony owned microsoft!!

    De ps2 verkocht nog beter dan de 360 jonguh!!

    Dus alle zeikerds hier die niet snappen wat deze man bedoelt, en maar terugkijken naar het begin van de 360 zijn wack!! jullie snappen jezelf niet eens!!

      /   Beantwoorden  / 
  22. Pleinxix

    Als je een slechtere spelcomputer bouwt heb je ook eerder een nieuwe nodig. En een jaar eerder uitkomen met een Xbox360 is alleen een goede prestatie als die gelijkwaardig is aan de PS3. EN dat betwijfel ik.

      /   Beantwoorden  / 
  23. !nsane

    Volgens mij is sony hier de copycat…
    ze kopieren van microsoft en nintendo

      /   Beantwoorden  / 
  24. erik

    “alleen omdat ms het eerder itbrengt, hoeft het niet persee [b]niet[/b] gekopieerd te zijn! Hallo, denken jullie echt dat alles op de zelfde dag wordt uitgebracht als ontwikkelt? Nee!”

    Alleen omdat Kaz zegt dat het [b]wel[/b] zo is hoeft dus ook niet te betekenen dat Microsoft ook écht dingen van Sony heeft afgekeken. ;)

    Zoals ik het zie gaat Microsoft lekker haar eigen gang. Ze laten zich niet van de wijs brengen als bijvoorbeeld Nintendo met een nieuw soort controller komt. Ze hebben het lef om af te stappen van de door henzelf (!) gestarte trend dat een harde schijf verplicht is voor alle games, en ze blijven gewoon geld vragen voor hun online service omdat zij erin geloven dat dat de beste service garandeerd. Dat zijn allemaal voorbeelden die lijnrecht in gaan tegen alles wat (volgens Sony) standaard wordt in de volgende generatie. Je hoeft het er niet altijd mee eens te zijn, maar ze hebben wel een hele specifieke visie van wat de Xbox360 moet worden.

    Hoe Hirai aan het idee komt dat ze hun strategie hebben afgekeken van Sony is mij eerlijk gezegd een raadsel.

      /   Beantwoorden  / 
  25. Nennie

    Ik denk dat MS goed aandoet alles over te nemen, je computer, je huis , je auto, en ook je stereo toren, en niet te vergeten je robot-pet.

    Alles moet en zal microsoft worden, ik heb al jaren geen spijt van microsoft producten, ik knal die windows95 er altijd in, ahh.. zo veilig en lief, :) , goed voor je bedrijfsvoering.

    Ik bedoel wat denkt Sony nou helemaal, een trendsetter te zijn, zij waren toch eerst met die lame playstation(1), Microsoft heeft toch de xbox uitgebracht, alles was toen om.
    De ware console is XBOX tegenwoordig, XBOX want er is geen betere, :) . Lekker koekje erbij(LU) en spelen maar, met de vetste spellen ooit, Granturismo, Metal Gear Solid, God of War,op de XBOX natuurlijk, die spellen rulen echt.

    Ik bedoel je bent echt lomp als je een nieuwe processor nodig hebt om een spel te spelen, die CELL processor zuigt 6x oh nee zelf 8x. Die BLUERAY, zuigt helemaal.HD-DVD is toch veel beter, oh…en die porno op HD-DVD ziet er veel beter uit.

    Je kan beter je ideen direct doneren bij MS, dan zit je voor altijd goed, doe ik ook vanaf nu. Sony kan beter stoppen, want als dadeljk XBOX1080 uitkomt nou…jongens, bizar hoor, ik houd mijn hart vast.

    XBOX rules, geen vriendin nodig, ;)

      /   Beantwoorden  / 
  26. piet

    los van stelen en kopieren is de xbox 360 gewoon kut. Die controller is nog steeds kut en er zijn nauwelijks spellen die de moeite waard zijn.
    Als je een nintendo koopt weet je dat je originele spellen krijgt, bij xbox is het allemaal of een port avn een pc spel of gewoon een kut spel 80% van de tijd.
    Ik heb veel meer genoten van de ps2 dan mijn broertje met zijn xbox.
    probeer eens street fighter te spelen op een xbox controller.
    nog iets HD tv’s zijn veelste te duur om een xbox 360 er echt mooi uit te laten zien, dus ik zou zo ie zo nog ff wachten.

      /   Beantwoorden  / 
  27. pauline

    ja, hij heft gelijk. Sony en Microsoft doen nintendo gewoon achter. Nintendo is en blijft de enige echte “koning” van de game-industrie!!

      /   Beantwoorden  / 
  28. DonJon

    snap wel wat hij bedoeld microsoft kijkt naar ipods, besturingssysteem van apple os x, en kijk die xbox staat nu ineens ook rechtop wilt ook een eyetoy, ze kijken echt alles af ze hebben hem alleen een jaar eerder uitgebracht omdat ze dachten dat dat de enige manier was om de strijd te winnen (zodat er geen concurrent is) maar dat is juist meteen ook hun ondergang hierdoor kunnen ze niet lang genoeg afkijken van sony want die kunnen nog 1,5 jaar lekker dingen bedenken terwijl die Doos allang op de markt ligt hehe

    Wacht maar als de ps3 uit is let op binnen een maand zijn er al meer verkocht dan xbox in een jaar!! maarja daarvoor is sony ook marktleider met 80 % ofzo hehe

      /   Beantwoorden  / 
  29. imm0rtal1ty

    Xbox 360 ownt gwn iedereen!!!!!

    Wacht maar als falbe 2 uitkomt dan wilt iedere rpg fan n 360.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.