Kutaragi maakt zich zorgen


Het is alsof Ken Kutaragi de onvermijdelijke tekorten bij de PS3 launch wil beperken door zoveel mogelijk mensen te ontmoedigen er één te halen. Hoe anders moet ik het interpreteren als hij in een interview zegt: "Als u me nu zou vragen of de kwaliteit van Sony’s hardwareproductie achteruit is gegaan, dan zou ik moeten antwoorden dat dat misschien inderdaad wel zo is."
De uitspraak kwam vlak na het nieuws dat Sony er bij lange na niet in is geslaagd om voldoende BluRay laserdiodes te produceren voor de lancering van de PS3. Maar het is bijvoorbeeld ook nog niet zolang geleden dat Sony een grote partij laptop-batterijen terug moest roepen vanwege oververhittingsgevaar. Ken heeft dus wel een punt.

Toen Reginald Fils-Aime in dienst kwam bij Nintendo was het verfrissend om eindelijk eens iemand te horen toegeven dat Nintendo in het (recente) verleden fouten had gemaakt. Die openhartigheid heeft Nintendo geen windeieren gelegd. In combinatie met een groot aantal echte veranderingen heeft de hele wereld nu veel meer vertrouwen in het bedrijf dan, pak ‘m beet, drie jaar geleden. Misschien hoopte Kutaragi met zijn uitspraken op een soortgelijk effect nu het vertrouwen in Sony steeds verder begint af te nemen? (Investors will have to start considering the possibility in the future that the game division will not produce any real profits at all.)

Maar waar Reggie’s bekentenis kwam met de belofte dat alles beter zou worden, voelt Kutaragi’s openhartigheid vooral aan als het zoveelste slechtnieuws bericht. Wanneer wordt het weer eens leuk om een Sony-supporter te zijn?

Bron: gamesindustry.biz

Zie ook:
- Voor negenhonderd Euro aan de slag in november
- Sonic The Hedghehog Next Gen trailer
- Lair maakt ook gebruik van PS3 tilt sensors
- Sony Benelux reageert op uitstel. "In Maart gaan we volledig los!"

Lees ook:Ken Kutaragi wordt verstandig
Lees ook:Sony en Namco vormen nieuw bedrijf om PS3 games te ontwikkelen
Lees ook:Hoe Ken Kutaragi Grand Theft Auto IV kwijtraakte
Lees ook:Playstation 3 wordt populair ondanks hoge prijs
Lees ook:PS3 boomerang controller futuristisch maar niet gebruiksvriendelijk

2 reacties op “Kutaragi maakt zich zorgen

  1. Kevin

    Het is idd een hele tijd geleden dat er goed nieuws was over Sony en de PS3..

    Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat aflopen..

      /   Beantwoorden  / 
  2. Prakash

    Sony zit tijdelijk in de hoek waar de klappen vallen. Is op zich niet zo erg als ze ervan leren (in ieder geval voor de volgende ronde). De malaise van Sony heeft niet alleen met de ps3 te maken, maar het gehele bedrijf is toe aan een cultuurverandering om weer het sterke aantrekkelijke Sony merk te worden van een aantal jaar terug.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.