Persbericht Playstation 3 te optimistisch

Lente. Het persbericht van Sony zei vorig jaar echt lente. Het bedrijf bereidde zich voor op een Playstation 3 release in de lente van 2006. De lente begint in maart en eindigt in juni. Gaat het Sony echt lukken om in die periode een Playstation 3 console in de winkels te hebben?

The Inquirer gelooft er niks van. Zij staan in contact met verschillende bedrijven die op dit moment keihard bezig zijn om de hardware van de PS3 te perfectioneren en te debuggen. Voor een bedrijf dat zijn spelcomputer graag af zou hebben in Mei (op tijd voor de E3) zou je verwachten dat op dit moment de hardware toch wel grotendeels klaar is. De nadruk zou nu op de ontwikkeling van de games moeten liggen.

Maar niks daarvan. Zowel de hardware (de console zelf) als de software (de games) zijn nog lang niet klaar. Als dat wel zo was dan zou men heus wel wat filmpjes van PS3-games in actie hebben laten zien op de CES. Sony is niet zoals Nintendo, die alles bewust zo lang mogelijk geheim willen houden. Als Sony iets af heeft laten ze het gewoon zien. Het feit dat we ook op de CES alleen maar pre-rendered video’s te zien kregen zegt mij dat nog geen enkel spel blijkbaar ver genoeg in ontwikkeling is om er al normale spelbeelden van te laten zien.

Er stond wel een Playstation 3 op de CES. De console zelf. Verstopt achter glas kon iedereen zijn glanzende uiterlijk bewonderen. Volgens The Inquirer was die PS3 echter alleen maar een leeg omhulsel. Er zou nog geen werkende electronica in gezeten hebben. "Het goede nieuws is dat ze mooi glommen, en dat was het wel zo’n beetje."

Als Sony morgen alle bugs in de hardware gefixt zou hebben. Dan zou het misschien mogelijk zijn om de Playstation 3 in hele kleine hoeveelheden in mei in de winkels te hebben. Dat is de tijd die nodig is voor productie, adverteren, transport, noem maar op. Mei. Als ze morgen klaar waren en er absoluut niks mis ging.

Maar Sony is morgen nog niet klaar. De bronnen van The Inquirer voorspellen dat het debuggen nog wel een paar maanden zal duren. In feite zeggen ze dat we minimaal 4 maanden bij dat optimistische scenario op mogen tellen. Mei + 4 maanden… dan hebben we het dus over een mogelijke releasedatum in September. Sony zelf heeft nog niet gereageerd om de geruchten te ontkennen of bevestigen.

Bron: The Inquirer
Persbericht: Sony Computer Entertainment Inc. to launch its next generation computer entertainment system, Playstation 3 in spring 2006

Zie ook:
Playstation 3 wordt populair ondanks hoge prijs
Nieuw ontwerp voor Playstation 3 controller?
Ken Kutaragi wordt verstandig

Lees ook:Playstation 3 productie gaat vanaf juni van start
Lees ook:President van Namco Bandai: PS3 release in de lente onmogelijk
Lees ook:Sony geeft toe: als het tegenzit komt PS3 misschien vertraagd uit
Lees ook:PlayStation Home begint morgen
Lees ook:Playstation 3 en Revolution pas eind 2006

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.