Eerste screenshots Final Fantasy IV DS remake


Gisteren geloofde ik het niet. Een obscure Japanse website voorspelde dat Square-Enix vandaag een Final Fantasy IV remake zou onthullen voor de DS. Net zoals Final Fantasy III daarvoor zou de nieuwe versie van IV volledig in 3D uitgevoerd worden. Raar, want het is nog maar een paar maanden geleden dat Square-Enix Final Fantasy IV opnieuw heeft uitgebracht voor de GBA. Wordt er dan echt van ons verwacht dat we hetzelfde spel nu wéér gaan kopen?

Ja, blijkbaar is dat precies wat Square-Enix graag wil. Deze screenshots laten er in ieder geval geen enkele twijfel meer over bestaan dat de remake wel degelijk echt bestaat.

Het ziet er, zoals alle DS-games van Square-Enix, geweldig uit. De vraag is: hebben we met z'n allen echt zin om nog een keer op avontuur te gaan met Cecil en zijn kameraden?

Bron: NeoGAF

Zie ook:
- Metroid Prime Pinball 18 maanden later ook naar Europa
- Final Fantasy: Crystal Chronicles: Ring Of Fates trailer

Lees ook:Final Fantasy IV DS remake trailer
Lees ook:Square-Enix overweegt nog meer Final Fantasy remakes
Lees ook:Acht nieuwe Final Fantasy III screenshots
Lees ook:Meer Final Fantasy III remake scans + in betere kwaliteit
Lees ook:Remake van Final Fantasy VII aangekondigd

6 reacties op “Eerste screenshots Final Fantasy IV DS remake

  1. Wouter

    Wat raar dat Sony/Squire-Enix zo moeilijk doet over het uitbrengen van haar games op de virtual console (wat in mijn ogen veel minder tijd kost en toch een redelijke opbrengst zal hebben) maar meer tijd stopt in het oppeppen van een game zodat die weer helemaal gespeeld kan worden zonder het stempeltje retro, terwijl dat veel meer tijd kost en waarmee het niet eens zeker is of die ontwikkelingstijd wordt terug verdiend. Die paar ‘minuten’ werk voor het overzetten naar de Wii virtual-console lijkt mij veel voordeliger uitpakken voor Sony en voor Square-Enix

      /   Beantwoorden  / 
  2. Benny

    het beste spel ter wereld naar 3d? Hell YES!

      /   Beantwoorden  / 
  3. The Dude

    @Wouter: volgens mij gaan ze dat uiteindelijk ook nog wel doen, want idd easy money. Maar ze kunnen het iig niet nú doen, want dan conurreren ze met hun eigen remakes. En reken maar dat ze flink verdienen aan de remakes – relatief weinig werk voor een veel hoger bedrag dan een vc-release.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Prakash

    Deel 4 was sowieso de beste van de serie. Het is de klassieker, vind het niet meer dan terecht dat juist deze game wordt upgegraded voor de ds. Wel jammer dat Square er zoveel versies van uitbrengt.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Pallet Town

    Ik herinner nog zo goed 2 jaar geleden kocht ik FF Anthology met 4 en 5voor de PSX.
    Zo genoten..
    Dit moet ik zeker kopen..
    Ze mogen 5 ook remaken hoor XD

      /   Beantwoorden  / 
  6. emmanuelle

    lijkt cool

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.