De Bob Ross game, kan het echt waar zijn?

Het moest wel een 1 april grap zijn, dacht ik. Hoe geweldig ik het idee ook vind, ik heb er nog steeds moeite mee om te geloven dat iemand echt een computerspel over Bob Ross op de markt zou brengen. Maar inmiddels is het alweer 3 april, en ik heb nog steeds niemand horen toegeven dat het maar een grap was. Zou het dan toch?

Volgens de makers hebben ze het bericht zelfs bewust rond 1 april naar buiten gebracht om van de extra aandacht te profiteren. Maar ze menen het wel degelijk serieus, zeggen ze. Ik twijfel nog steeds, maar ik hoop vurig dat het waar is. Mocht later alsnog bekend worden dat het allemaal maar een flauwe grap was, dan was dit bericht van mij gewoon een happy little mistake.
Wat ook niet helpt is dat ik dit plaatje al eens eerder voorbij had zien komen, waarvan ik zeker weet dat het een grap is. (Verzonnen door twee Nederlanders zelfs, lees er hier alles over). Maar dat was een maand geleden, en staat blijkbaar los van dit nieuwe bericht.

"Bob Ross Inc. heeft in maart 2006 officieel aangekondigd dat ze de AGFRAG Entertainment Group de exclusieve rechten hebben gelicenseerd om computerspellen te maken die zijn gebaseerd op Bob Ross’ creatieve, unieke en makkelijk te leren schildertechnieken en zijn TV Show.

De Bob Ross videogame, momenteel nog zonder titel, staat gepland om ontwikkeld te worden voor de PC, de Nintendo DS en voor Nintendo’s nieuwe next-gen spelcomputer die later dit jaar verschijnt en nu nog bekend staat onder de codenaam Revolution. Een releasedatum is nog niet bekend. AGFRAG is momenteel bezig om een uitgever te vinden."

Het spel bestaat dus nog niet, er is nog geen enkele regel code voor geschreven. AGFRAG is alleen van plan om het spel te maken, ze hebben toestemming gekregen van de Bob Ross stichting, en ze zoeken nu een uitgever om het project te financiëren. Dat laatste moet wel lukken denk ik. Overal waar ik dit bericht tegenkom is de meest gehoorde reactie "Was het maar echt waar, ik zou het meteen kopen!" Als het goed wordt aangepakt heeft een Bob Ross game beslist potentie om uit te groeien tot een populair spel.

Het meest overtuigende "bewijs" tenslotte, is dat het nu ook staat vermeld op de official Bob Ross homepage van de Bob Ross stichting. Die stichting bestaat voornamelijk uit vrienden en familieleden. Ik kan me niet voorstellen dat zij hun geliefde Bob Ross (de man is helaas alweer 10 jaar geleden overleden) zouden gebruiken voor een 1 april grap.

Als je dit leest en je hebt werkelijk geen idee wie toch die Bob Ross is waar ik het de hele tijd over heb, bekijk dan het bovenstaande filmpje eens. Elf minuten uit een aflevering van The joy of painting, zoals de show van Bob Ross heette. Ik garandeer je dat je de volle 11 minuten gehypnotiseerd naar het filmpje zal kijken. Dit is geniale televisie.

Hoe dat komt ligt aan een combinatie van factoren. Bob Ross maakte natuurlijk vreselijk kitschy schilderijen. Maar wat hij doet, doet hij wel goed. En de schilderijen zijn beslist knap gemaakt. Om te zien hoe hij ze maakt (en hoe simpel dat is!) blijft zelfs na 400 afleveringen ronduit fascinerend.

Daarnaast is het ook gewoon een sympathieke man. Iedereen zou hem wel als grootvader willen hebben. Hij kan ongelooflijk gepassioneerd vertellen over zijn schilderijen. Je merkt aan alles dat hij het oprecht meent. Hij doet het niet voor het geld of op bekend te worden, nee Bob Ross wil echt dat iedereen de joy van het painting ontdekt. En hij geniet er echt van om zijn kwasten droog te meppen. ("Hehe, just beat the devil out of it!")

Het was ook een low budget (om niet te zeggen no budget) programma, wat in dit geval briljant uitpakte. Geen drukke decors, geen storende muziekjes. Gewoon Bob Ross, een doek en een camera. Meer was er niet nodig.

En dan is er natuurlijk nog die stem. Mijn god, die stem! Zo warm en geruststellend. In de regio waar ik woon wordt het helaas niet meer uitgezonden, maar ik ben vroeger heel wat luie zondagmiddagen op de bank in slaap gevallen terwijl ik naar zijn prachtige stem luisterde. Ik kan hem echt uren horen praten over Van Dyke brown, Dark Sienna en zijn Happy Little Trees.

Als de game dat gevoel zelfs maar een klein beetje weet te benaderen, dan wordt het zonder enige twijfel een groot succes. Dit spel zou voor het westen kunnen doen wat Dr. Kawashima’s Brain Training voor Japan heeft gedaan. Als Nintendo slim is sluiten ze snel een exclusiviteitscontract af met AGFRAG.

Ik hou mijn hart vast en ik hoop op een dag samen met Bob Ross te kunnen gaan schilderen op de Revolution.

Bronnen:
AGFRAG
The Joy of Painting

Win een Nintendo DS + Animal Crossing: Wild World!

Zie ook:
- Revolution controller net zo belangrijk als analoge stick en muis
- Red Steel, de eerste Revolution screenshots
- De Revolution zit nog vol verrassingen
- Tingle RPG gecancelled, online Zelda wordt nog overwogen
- Twilight Princess, duurt 100 uur, meer dungeons dan ooit en Revolution-functionaliteit "anders dan je zou verwachten"
- Bekijk hier het Zelda: Phantom Hourglass filmpje (direct feed)
- Geheugen van Revolution kan uitgebreid worden via USB poorten
- Iwata belooft goedkope Revolution games
- Iwata: fan van Will Wright, geen concurrent van Sony

Lees ook:Nintendo Power bevestigt Bob Ross Game
Lees ook:Happy Little Trees
Lees ook:Tony Hawk Downhill Jam als Revolution launchtitle
Lees ook:Drie nieuwe Red Steel screenshots. Geen bloed?
Lees ook:Belangrijk Nintendo-nieuws op 9 februari! (Revolution?)

7 reacties op “De Bob Ross game, kan het echt waar zijn?

  1. Hegel

    Nog nooit van gehoord maar ik heb je video bekeken en ik vergat inderdaad bijna 11 minuten lang alles om me heen. Kan nie wachten op dit spel!

      /   Beantwoorden  / 
  2. mumu

    Wat hij doet is niet simpel, toch?
    :)

    Hij weet de meest ingenieuze technieken om iets realistisch te schilderen. Ik ben + was al fan ^_^ (en beetje vergeten)

    Maar erik is de nederlandsche bob ross! :)
    (licht en donker in AC-schilderingen zijn altijd erg goed gelukt, ik ben fan ^^)

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Is het je nooit opgevallen hoe vaak hij dingen zegt als: “it’s amazing how easy this is.” of “This is really simple, all you have to do is…” :p

    Het ding met zijn schilderijen is dat je ziet hoe hij ze maakt, en dat ziet er heel knap uit. En het is ook gewoon leuk om zo te schilderen. Maar als je ze zonder die voorkennis ziet hangen op een hotelkamer of waar dan ook, dan vallen ze amper op. Het is voor de schilderkunst wat liftmuziek is voor de muziekkunst. Ik ben een fan van de persoon, niet van zijn schilderijen. :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. wes

    Ik hoop dat het met echt commentaar van Bob is. Vroeger op zondagochtend na het uitgaan zette ik zijn show altijd aan met de tv op sleep. Dan liet ik me door die zwoele stem in slaap praten.

    Ik vind het echt kunst wat hij doet, met minimale inspanning binnen een half uur een prachtig schilderij.

      /   Beantwoorden  / 
  5. mariska

    bob ross = tha man. echt super ^_^

      /   Beantwoorden  / 
  6. Mylène

    :O ik keek ook wel eens naar hem. Als hij schilderde had ik ook zin om mijn penseel op te pakken en die landschappen na te schilderen. Hij deed het altijd zo makkelijk lijken en hij moedigde je de hele tijd aan:D. Hij schilderde zo veel bomen;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.