Losse DVD-speler voor de Revolution?

Ons aller Matt Casamassina viel vandaag plotseling wat vreemds op in een oud persbericht van Nintendo. Het is al veel langer bekend dat de Revolution ook gewone DVD’s kan afspelen als je er een los ‘film-afspeel-accessoire’ bij koopt. Iedereen dacht dat het om een accessoire ging dat het mogelijk maakte om DVD’s via dezelfde blauwe opening af te spelen als de games. Maar misschien toch niet. Matt’s citaat uit het persbericht:

"Two Disc Formats, One Slot: Instead of a tray, a single, innovative, self-loading media bay will play both 12-centimeter optical discs used for the new system as well as Nintendo GameCube discs. Owners will have the option of equipping a small, self-contained attachment to play movies and other DVD content."
Dat klinkt dan juist weer heel erg als een losse DVD-drive. Maar dat zou krankzinnig zijn. Nintendo was er juist zo trots op hoe klein en compact de Revolution was. Waarom zouden ze dat verpesten met een bonkige uitbreiding die eronder, erop, of ernaast geplaatst moet worden? En waarom zouden we het kopen? Als er toch weer een extra apparaat bij moet komen kunnen we net zo goed een gewone DVD-speler aanschaffen. Toch?

Bron: IGN

Zie ook:
- Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk – deel 1
- Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk – deel 2
- Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk – deel 3

Lees ook:Webchat met Shigeru Miyamoto
Lees ook:Miyamoto bevestigt Revolution functies voor Twilight Princess
Lees ook:Miyamoto: Als jij een goed idee hebt, hebben wij het geld
Lees ook:Europese winkeliers: “huidige generatie games moeten goedkoper”
Lees ook:Concept-art Revolution

18 reacties op “Losse DVD-speler voor de Revolution?

  1. Dvd speler sucks

    Bitch

      /   Beantwoorden  / 
  2. gj

    lekker voor die nintendo fans “trust the ps3″ en dat ziet er lelijk uit en de revo zi3t er zowieso al lelijk uit. en waarom de revo kopen
    ff een lijsje:

    lelijke grapix
    lelijke slechte controller daar ben je naar een paar minuten zat van. van dat als maar zwaaien.
    saaie baby spellen komen er op uit.
    online zal ook wel niet zo heel goed zijn.

    dus dan kan je het beste ps3 kopen

      /   Beantwoorden  / 
  3. gast

    Het gaat om de gameplay maar daar snap jij natuurlijk niks van.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Erik

    @ gj

    Oke, iedereen kan zn eigen mening hebben…maar voorwaarde is dat je een mening wel kan onderbouwen, goed onderbouwen bedoel ik daarmee. . . ..

    Ten eerste, lelijke graphics?..Er is nog geen enkele officiele screenshot uitgebracht door Nintendo of een andere ontwikkelaar voor de Revolution. Wel bekend is dat het niet de kracht zou hebben van zijn concurenten maar echt niet onder zou doen voor de 360 of de PS3(mogelijk gemaakt door een systeem waarbij minder kracht nodig is voor dezelfde graphics) En dan nog ene puntje…de graphics van spellen als Resident Evil 4 en Metroid Prime(:Echoes) zijn van een dusdanige kwaliteit dat deze absoluut mooi genoeg zijn, en op de Revolution worden ze nog eens gedetaileerder…(en graphics is niet met een ‘x’)

    En dan ‘de slechte controller’, jij zal hem absoluut niet persoonlijk hebben gehad..en alsje dan uit gaat van de kritiek en op/aanmerkingen op deze controller zou je weten dat deze controller juist zo goed werkt, zo precies en zo innovatief dat dit juist zal zorgen voor vernieuwende gameplay zoals die nog nooit geboden is. En dan is er natuurlijk nog de optie om met een ‘gewone’ controller te spelen, wat jij waarschijnlijk over het hoofd hebt gezien.

    Volgende punt, alleen maar baby spellen?? Heb je het nieuws wel gevolgd?? “kiddy imago voorbij??” zo lezen de titels met de aangekondigde horrorgames en FPS-games…ook over het hoofd gezien misschien?? dat zal dan wel…

    Maar dat het online “ook wel niet zo heel goed zal zijn.” is puur een gissing, en de online optie van de Nintendo: DS is zo toegankelijk en makkelijk te gebruiken dat het meerendeel van de DS bezitters ook daadwerkelijk online speelt(en dat zijn er veel, heel heel veel!) Ik denk juist dat Nintendo het heel goed gaat doen met hun online optie, als je naar de DS kijkt weten ze precies hoe ze het willen doen en gaan doen….

    Dus je kan voortaan beter eerst jezelf wat beter inlezen in gegevens over de, voor jouw, console waar je absoluut niet in geintereseerd bent voordat je er zinloze kritiek op kan geven…

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    “lelijke grapix”

    Niemand heeft nog beelden van de spellen gezien. Dus dat kun je echt nog niet zeggen.

    “lelijke slechte controller daar ben je naar een paar minuten zat van. van dat als maar zwaaien.”

    Niemand van ons heeft er al mee mogen spelen. Maar alle journalisten die hem in handen hebben gehad waren meteen enthousiast. Je mag het van mij best een slechte controller vinden, maar wacht dan in ieder geval tot je hem zelf een keer hebt uitgeprobeerd. Van “dat controlstickje op en neer bewegen” wordt je ook niet al na een paar minuten zat.

    “saaie baby spellen komen er op uit.”

    Als je Mario, Zelda en F-Zero saaie baby spellen vindt dan heb je ze waarschijnlijk nog nooit zelf gespeeld.

    “online zal ook wel niet zo heel goed zijn.”

    Want?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Darkrman

    hey “de graphics” zijn mischien nog niet getoond maar dat betekend niet dat ze mooie worden of wellllllllllll.En ik denk zelf ze zeggen mischien wel dat nintendo rev 2x zo sterk wordt als een gamecube maar als hij zo sterk wordt als een xbox verbaasd mij de prijs niet van 150 euro.Want een xbox kost nu ook al 150 beuro misschien hebben ze daarom op de 150 euro liggen loeren want als hij zo sterk wordt als een xbox waarom zouden ze de prijs dan verhogen.Plus gesproken over de graphics je zij er zijn nog geen officieele plaatjes nou hebben ze laats afbeeldingen van Sukatto Golf Pangya laten zien dussssss. trouwens die zien eruit als xbox afbeeldingen dus ik denk dat ie niet sterker wordt dan een xbox nog commentaar. ja zeker dat het geen officiele plaatjes zijn maar dan maakt het toch niet uit want dit zijn toch screenshots en zo zal het spel er haast uit zien beetje beter of slechter maakt toch niet uit

      /   Beantwoorden  / 
  7. Darkrman

    trouwens ik wil met dit bericht niet zeggen dat ik de rev slecht vind maar wel dat de graphics onder de maat zijn want als nintendo gewoon de moeite deed om de graphics in iedergeval zo optekrikken dat ze beter zijn dan die van een normale xbox dan zouw ik gerust zo’n 250 pleuro er voor neerleggen.En nu moeten jullie niet gaan zeiken ja de graphics zijn niet belangrijk maar de gameplay. Als de rev zo’n slecht beeld had als gamecube (dit is een voorbeeld niet te sirieus nemen) en je had de rev control zou je hem dan kopen ik niet weet jke warom als ik spellen speel dan moet ik iniedergeval goie je gameplay en mmoiie beeld hebben nniet fackd up beeld en goei je gameplay dan maakt de gameplay niet meer veel uit als de graphics verneukt zijn

      /   Beantwoorden  / 
  8. Darkrman

    joullie doen net als of nintendo de beste is maar dat is iets wat nintendo niet rechstreeks wil bereiken duss. ze zeggen nu al het zou mooie zij als de rev een plaatsje naast de xbox 360 of de ps3 krijgt naast een van de ander twee consoles!!!! dus hoe blij moet je met dat berciht zijn als nintendo fan volgens mij wordt nintendo van alle kanten de grond ingetrapt door hun eigensculd ook nog wel doordat ze slechte graphics hebben aangekondigdt dom dom nintendo datr hadden ze veel later moeten zeggen nu komt het voor veel mensen hard aan

      /   Beantwoorden  / 
  9. arnou

    Darkman een tip denk eerst is voor je iets zegt, kijk daarna naar de verkoop cijfers van bijv. Japan en dan zul je tot de schokkende ondekking komen dat er nog steeds heel veel mensen innovatie intressant vinden. Kom nou niet met ”die lompe Japanners” want nintendo doet het wereldwijd goed op dit moment. Nogmaals er zijn nog GEEN echte revo screens verschenen. En alles wat is laten zien voor de ps3 was nep pre renderd.

    greetz

    Ps ik ben geen fan boy ik heb zowel een playstation als een nintendo ds. Jij bent hier de grote fanboy Sonyfanboy wel te verstaan. Jij staat niet open voor nieuwe innovatieve producten tenzij het natuurlijk Sony was geweest die innovatief was….

      /   Beantwoorden  / 
  10. daniel

    maar dat zijn ze niet :)

      /   Beantwoorden  / 
  11. erik

    “weet jke warom als ik spellen speel dan moet ik iniedergeval goie je gameplay en mmoiie beeld hebben nniet fackd up beeld en goei je gameplay dan maakt de gameplay niet meer veel uit als de graphics verneukt zijn”

    Ik denk dat het eerder andersom is. De graphics maken niet veel meer uit als de gameplay vern…aggeld is.

    Een spel met slechte graphics en goede gameplay kan nog steeds heel erg de moeite waard zijn.

    Een spel met prachtige graphics maar slechte gameplay wil je echt niet spelen. Ik niet in ieder geval.

    Maar goed, ik ben opgegroeid met spelcomputers die zelfs nog geen stilstaand beeld van de gemiddelde playstation 2 game zouden kunnen weergeven (en ik speel nog steeds regelmatig op die oude consoles), dus misschien ben ik ook wat makkelijker wat dat betreft. Je moest eens weten op wat voor een crappy tv ik al die games ook zit te spelen. ;) Graphics hebben geen hoge prioriteit bij mij.

      /   Beantwoorden  / 
  12. squirtle

    En ik maar denken dat het over dvd spelers ging..

      /   Beantwoorden  / 
  13. Vincent

    Erik, ik vind dat je het beste en redelijkste overkomt van iedereen in elke discussie over de Rev. Op het net, en je hebt echt gelijk over het feit dat mensen hum mening moeten onderbouwen.

    Ik zelf vind de Rev. iets om naar uit te kijken, want ik ben persoonlijk nooit geinterreseerd geweest in de playstation-reeks, en de echte leuke games voor mij op de X360 zijn Kameo, King Kong en Halo 1 en 2, maar dan houd het ook echt op.

    Ik ben echter een grote fan van Nintendo, en de nieuwe controller lijkt me echt cool om mee te spelen. Ook heb ik gehoord dat je een extra ding aan je controller kan pluggen voor je 2e hand, waar een analoge stick opzit. Voor de mensen die de besturing met deze “afstandsbediening” niet willen, kunnen een shell kopen die lijkt op de gamecube controller, die gebruikt word voor de originele gamecube games. Ook leuk is het feit dan de Rev. klein is in vergelijking met de Playstation en al HELEMAAL de Xbox.

    Als laatste wou ik even zeggen dat iedereen die Nintendo kinderachtig vind zelf kinderachtig is en nog nooit (op) een Nintendo spel(computer) heeft gespeeld.
    Sommige games lijken niet geheel op volwassenen gericht, maar mensen die ze kinderachtig vinden hebben een serieus gebrek aan humor…

    Conclusie: Mijn mening is dat Nintendo OWND en dat ze serieuze, humoristische en allerlei andere games succesvol kunnen produceren

      /   Beantwoorden  / 
  14. Offens1

    ik denk dat jij niet eens weet waarom nintendo zo’n stekr concept heeft.

    als ouders voor hun zoon/dochter een nieuwe console kopen kijken ze echt wel naar de prijs en gaan echt geen 400€ uitgeven voor een xbox/ps3 als de revo 200€ kost.

    voor die prijs van de andere console kun je met de nintendo spellen bij kopen.

    en ik vind je zielig dat je hierkomt om te gaan zeiken. ik ga toch ook niet alle forums af van ps3/xbox360 om nintendo op te hemelen.

    only time will tell…

      /   Beantwoorden  / 
  15. Darkrman

    ik denk dat jij niet eens weet waarom nintendo zo’n stekr concept heeft.

    als ouders voor hun zoon/dochter een nieuwe console kopen kijken ze echt wel naar de prijs en gaan echt geen 400€ uitgeven voor een xbox/ps3 als de revo 200€ kost.

    Is dit tegen mij bedoelt or wat

      /   Beantwoorden  / 
  16. phd

    Het belangrijkste is dat je een goede gameplay hebt. Grafisch is het allemaal harstikke leuk om te zien, maar als het spelletje gaat vervelen is er ook geen donder meer aan.

      /   Beantwoorden  / 
  17. erik

    phd verdient een medaille!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.