Kijk dit: nieuwe trailer Grand Theft Auto V


Hé kijk, het is de tweede trailer (dit was de eerste) voor Grand Theft Auto V. Ontwikkelaar Rockstar onthulde vorige week al dat dit de eerste GTA zou worden met drie hoofdrolspelers, en hier komen ze alle drie voorbij.

  • Michael is degene die eruitziet als een brave huisvader. Maar vergis je niet: die grote villa heeft hij betaald door banken te beroven. Officieel is hij gepensioneerd, maar om nu nog onduidelijke redenen belandt hij toch weer in het criminele wereldje. De relatie met zijn gezin is moeizaam.
  • Trevor is Michael’s voormalige partner. Blijkbaar heeft hij zijn deel van de buit minder slim geïnvesteerd, want aan het begin van het spel woont hij in een vervallen caravan. Hij handelt vaak impulsief (zoals je ziet in de trailer) en worstelt met een drugsverslaving.
  • Franklin is degene die door Michael wordt geïntroduceerd als “the son I always wanted.” Hij heeft een onbenullig baantje bij een autodealer (hij neemt auto’s in beslag van mensen die hun rekeningen niet betalen) maar droomt van het grote geld. Een toevallige ontmoeting met Michael heeft dan ook grote gevolgen.

Spelers kunnen op ieder moment schakelen tussen de drie personages. Dat houdt ook in dat je tijdens gezamelijke missies kunt kiezen welke rol je het liefst speelt. Wil je inbreken in het gebouw, van een afstand bewakers uitschakelen met een scherpschuttersgeweer of na afloop iedereen in veiligheid brengen als bestuurder van de vluchtauto? Tussen de missies door leiden de drie mannen ieder hun eigen leven, en ook dan is het aan jou om te bepalen welke verhaallijn je het interessantst vindt. Het klinkt ontzettend ambitieus, en dan speelt GTA IV zich ook nog af in een wereld die naar verluidt groter is dan de plattegronden van GTA IV, GTA: San Andreas en Red Dead Redemption bij elkaar opgeteld. Wow!

Grand Theft Auto V staat gepland voor de lente van 2013.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Dit zijn de hoofdrolspelers van Grand Theft Auto V
Lees ook:Eén nieuwe GTA IV screenshot
Lees ook:Everyone’s A Rat! De laatste GTA IV trailer
Lees ook:Nieuwe trailer van Grand Theft Auto IV!
Lees ook:GTA 5 met een first person perspectief

6 reacties op “Kijk dit: nieuwe trailer Grand Theft Auto V

  1. RikkieR

    Toch jammer dat Nintendo en Rockstar er niet uit zijn gekomen. Maar dan wacht ik wel op de PC versie. Alleen die soundtrack van de trailer al! En het concept van het wisselen tussen de 3 hoofdrolspelers lijkt me heel tof!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wormpaul

    Ik heb er al discussie over gehad maar hoor ook graag jouw mening hierin Erik;
    .
    1) De graphics vind ik weer tegenvallen, het is bijna niet beter dan GTA 4 en de belofte dat de PS3 zoveel meer kan dan een XboX is dus nooit waarheid geworden :-(
    .
    2) Dat ze terug gaan naar dezelfde stad vind ik een rare keuze, het mag dan wel mooier/groter & nieuwer zijn het is toch een wat saaie keuze..(waar is de lef van rockstar gebleven??)
    .
    3) Het wisselen tussen de karakters kan spannend uitpakken maar ook heel saai & verwarrend, vind ik wel een gewaagde keuze maar benieuwd hoe ze dit in de praktijk gaan uitvoeren gedurende de missies..
    .
    4) De map zou groter zijn dan wat jij al noemde? Ik vond de map alleen van RDR al groot genoeg, waarom altijd groter als dat voor een gamer amper interessant is als je het niet goed vult??
    Liever had ik gezien dat ze een normale maat map hadden aangehouden maar die volledig hadden levend gemaakt (zoals in GTA4 of Batman games) in plaats van groter = beter en dan veel kale stukken erin zoals het geval al was bij GTA:SA
    .
    5) De trailer zelf deed mij niets, het stijltje ligt me niet echt lijkt wel (en vergis niet, ik heb alle delen van GTA met liefde gespeeld) en aangezien ik GTA: SA de minste vond in de serie omdat die hele “nigger” (sorry voor het woord, kan `t niet anders aanduiden) sfeer mij niet aanstond in het spel….liever zag ik ze terug gaan naar Vice City of GTA: London…
    .
    Al met al is het gewoon niet echt de game meer voor mij ben ik bang, ik heb nu pas GTA 4 aan het spelen (letterlijk sinds 2 weken) en hoewel het spel prachtige details kent is het overal sfeertje gewoon niet mijn ding (te grauw allemaal) en de hoofdpersonages totaal niet boeiend…(stomme rasta figuur, irritante bodybuilder mafkees, en dat daten met al die mensen is helemaal vervelend…)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Das

      De map van RDR leek groter dan hij was doordat je je niet echt snel voort kon bewegen.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Erik

      Hm, ik ben iets enthousiaster dan jij geloof ik.
      .
      1. Grafisch verschilt het inderdaad weinig van GTA4, maar dat stoort mij niet echt. (Ik vind dat GTA4 er nog steeds knap uitziet). Het verschil tussen de Xbox 360 en de PS3 is waarschijnlijk niet zo relevant bij multiplatformspellen. Die worden toch zo ontworpen dat ze draaien op beide systemen. Als je het echt wilt weten zou je de exclusieve spellen moeten vergelijken, maar ook dan is het duidelijk dat de PS3 en 360 elkaar niet veel ontlopen.
      .
      2. Ja okee, dat vind ik ook teleurstellend. Ik kan alleen maar hopen dat er genoeg is veranderd zodat we niet letterlijk door dezelfde straten hoeven lopen.
      .
      3. Ik heb nog nooit een GTA uitgespeeld en dat komt omdat ik altijd blijf haken bij een achtervolgingsmissie. Die vind ik niet leuk en ik ben er ook erg slecht in. Voor mij is het dus wel een fijn vooruitzicht dat ik dat onderdeel nu aan de andere personages kan overlaten. ;) Verder is het inderdaad afwachten hoe dit wordt uitgewerkt. Het klinkt alsof het schakelen niet verplicht is, dus in het slechtste geval kun je het hele spel misschien ook uitspelen met 1 personage.
      .
      4. Ik begreep dat de plattegrond zo groot is omdat je nu ook vliegtuigen kunt besturen (straaljagers zelfs, zo te zien) en die hebben nu eenmaal veel ruimte nodig. Ik vind het vooruitzicht van een hele grote wereld altijd erg opwindend, maar de uitwerking valt vaak tegen ja. Aan de andere kant: in GTA IV waren ook maar een handvol gebouwen die je van binnen kon bekijken. De techniek is er gewoon nog niet klaar voor denk ik. Desalnietemin verheug ik me er nog steeds op om dat reusachtige landschap te gaan verkennen. Het geeft een gevoel van vrijheid dat ik maar moeilijk kan verklaren.
      .
      Het daten keert trouwens niet terug, dus dat is in ieder geval goed nieuws. ;)

        /   Beantwoorden  / 
  3. Rick

    Voor meer achtergrond informatie kan je terecht bij de exclusieve preview van Game Informer:
    http://fast1195.imgur.com/grand_theft_auto_5_gi_reveal

    ‘Alles’ over de achtergronden van de personages. Maar ook de informatie over de grootte van de plattegrond wordt veel verkeerd geïnterpreteerd. In het artikel wordt gezegd dat de omgeving van binnen en buiten net zo groot als de werelden van GTA IV, GTA: San Andreas en Red Dead Redemption zijn. En daar wordt ook de onderwater-omgeving toe gerekend.

    Jammer dat terugkomst van characters als CJ, en Tommy Verceti uit het ps2-tijdperk volledig wordt uitgesloten, maar ik kijk enorm uit naar een nieuwe GTA!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Wormpaul

    Maar waarom zouden ze dat nu zo hard roepen terwijl vermoedelijk 90% van de onderwater & bovenwater omgeving niet boeiend is en ook weinig toevoegd aan het spelgenot…
    .
    Beetje irritante marketing praatjes

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.