Gerucht: gelekte Prince of Persia-screenshot lijkt op Assassin’s Creed


Is dit een gelekte screenshot van de nieuwe Prince of Persia? Iemand op het officiële Ubisoft forum uploadde dit plaatje gisteren als bewijs dat de Franse ontwikkelaar hun prins nog niet is vergeten. Helaas is de geloofwaardig van zulke claims lastig te beoordelen. Aan de ene kant zijn dit soort screenshots met de juiste software eenvoudig na te maken, aan de andere kant sluit het wel goed aan op de eerder gelekte afbeeldingen van Ubisoft’s nooit uitgebrachte “Judgment is coming”-trailer (zie hieronder). Daar was de prins ook opeens veranderd in een kale spierbundel.

Als deze screenshot inderdaad authentiek is, dan heeft het Prince of Persia-team zo te zien flink wat inspiratie opgedaan bij het Assassin’s Creed-team. Zulke grote mensenmassa’s kwam de prins vroeger in ieder geval nooit tegen.

Maar wacht! Er zijn nog meer geruchten. Wie heel goed kijkt (klik erop voor groot) ziet dat de screenshot is gelabeld als POP_ZERO_2. Volgens fanatieke Ubisoft-watchers is dat een verwijzing naar Prince of Persia Zero – een reboot van de serie die zich zou afspelen in de moderne tijd. Dat idee werd uiteindelijk geschrapt, maar als we dit plaatje mogen geloven speelt Ubisoft dus nog steeds met het idee om de prins in een andere setting te plaatsen. De gameplay van PoP Zero werd destijds omschreven als “God of War Lite”


[g.forum]

Lees ook:Schattige nieuwe Prince of Persia, speciaal voor Nintendo DS
Lees ook:Jade uit Beyond Good & Evil in Prince of Persia
Lees ook:Eerste next-gen Prince of Persia trailer
Lees ook:Kijken: Prince of Persia – The Forgotten Sands in beweging
Lees ook:Screenshots van Prince of Persia: The Forgotten Sands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.