Op avontuur in Dark Souls – dag 2


Daar sta ik dan. Alleen in een onbekende wereld. De wind waait onheilspellend door de bomen en de zwarte vogel van gisteren houdt me vanaf een ruïne in de gaten. Van een ander spel zou ik nu mijn eerste missie krijgen, of op z’n minst een knipperend icoontje op de plattegrond, maar zo werkt Dark Souls niet. Hier is niemand om mij op weg te helpen. Zelfs een plattegrond vonden de makers niet nodig. Ik sta er helemaal alleen voor.

Op goed geluk begin ik dan maar te lopen. Recht vooruit, tot ik bij een trap kom die afdaalt naar een klein kerkhof. Het ziet er redelijk veilig uit, tot er onderaan de trap twee geraamtes opstaan uit hun graf.

Ik maak mij nog niet direct zorgen. Als horrorfilms mij iets hebben geleerd, is het dat levende geraamtes altijd langzaam rondschuifelen en alleen aanvallen als iemand dom genoeg is om dichtbij te komen. Hier bovenaan deze trap ben ik vast wel veilig.

Jammer alleen dat deze geraamtes blijkbaar nooit horrorfilms kijken. Ze zien mij direct en rennen met getrokken zwaard de trap op. Nog voordat ik “ho daar, wacht eens even” kan roepen beginnen ze al op mij in te hakken. Ik sla een paar keer terug, maar dat heeft weinig effect. Binnen een paar seconden val ik dood op de grond.

Misschien moet ik eerst een andere route proberen.

Bij mijn tweede poging beklim ik een smal bergpaadje. Deze route wordt bewaakt zombie-soldaten, maar die zijn gek genoeg een stuk minder gevaarlijk. Ze sneuvelen al na twee of drie zwaardslagen en hun aanvallen zijn makkelijk te blokkeren. Een van de zombies bekogelt me vanuit de verte met vuurbommen, maar zelfs die zijn verrassend makkelijk te ontwijken.

Mijn zelfvertrouwen groeit. Via het bergpaadje kom ik in een klein dorpje, en ook daar kan ik alle zombies makkelijk de baas. Het lijkt wel of ze niet echt hun best doen om mij tegen te houden. Ben ik ongemerkt zo’n goede speler geworden, of is Dark Souls echt makkelijker dan Demon’s Souls? Als ik in dit tempo door het spel blijf hollen wordt dit een kort dagboek.

Maar dan gaat het mis. Overmoedig storm ik de volgende kamer binnen en opeens ben ik omsingeld door zombies. Ze klimmen door het raam, vallen uit het plafond en komen met drie tegelijk door de deur. Nog voordat ik “oh shit” kan zeggen heb ik het eerste zwaard al tussen mijn ribben. Voor de vorm vecht ik nog even terug, maar het is al te laat. Ze zijn met teveel. Iemand gooit van dichtbij een vuurbom tegen mijn hoofd en in een zee van vlammen zak ik op de grond. “You died,” zegt het spel, vast niet voor de laatste keer.

[g.forum]

Lees ook:Op avontuur in Dark Souls – dag 4
Lees ook:Nieuwe screenshots Resident Evil: Umbrella Chronicles
Lees ook:Op avontuur in Dark Souls II – deel 1
Lees ook:Op avontuur in Dark Souls II – deel 2
Lees ook:Op avontuur in Dark Souls II – deel 3

13 reacties op “Op avontuur in Dark Souls – dag 2

  1. G.Mark

    Ahh het klinkt geweldig dit spel..

    Maar ik twijfel dus tussen Skyrim en Dark Souls als kerstcadeau.. Ik heb een klein stukje van Oblivion gespeeld en dat vond ik wel echt geniaal, de vrijheid die je had!! Geweldig..

    Ga jij Skyrim kopen Erik? op 11-11-11 ?

    Of zijn deze spellen niet vergelijkbaar? OF komt Zelda Skyward Sword ook rond kerst uit?!
    (Beetje first world problems dit.. maar toch lastig!)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

      Dark Souls is waanzinnig Mark, die kan ik je echt boven alles aanbevelen wat ik van m’n leven maar gespeeld hebt. Je snapt precies wat ik bedoel als je eerste 5 uur erop zitten :)

      Oblivion was absoluut een goed spel, en vond ik ook de moeite, maar ze zijn niet te vergelijken. Naast Skyrim ook zeker Dark Souls gaan doen. En als je al oblivion hebt kun je die net zo goed eerst uitspelen toch? :)
      Dark Souls is weer even lekker wat anders.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Erik

      Ik denk dat het weinig zin heeft om Dark Souls en Skyrim allebei te kopen. In ieder geval niet tegelijkertijd. ;) Ik ga hem voorlopig dus niet spelen. Ik heb m’n handen al vol aan één episch avonturenspel.
      .
      (Al wil ik Skyward Sword wel heel graag kopen. En Super Mario 3D Land… ik weet alleen nog niet waar ik de tijd ga vinden om ze allemaal te spelen).
      .
      En ik heb eigenlijk geen ervaring met de Elder Scrolls-serie. Ik vind het moeilijk om je een goed koopadvies te geven. Het enige wat ik kan zeggen is dat Dark Souls een heel goed spel is.

        /   Beantwoorden  / 
  2. G.Tom

    Mark, voor mij zijn de musthaves deze maand Skyrim, Assassins’s Creed Revelations en Skyward Sword. De releasedates voor deze games liggen op de 11de, de 15de en de 18de.

    Zelf zou ik Skyrim boven Dark Souls kiezen, al is het maar omdat ik héél slecht tegen m’n verlies kan.

      /   Beantwoorden  / 
  3. DivineShark

    Al lang niets meer gepost, Maar bij deze: Tip voor Erik: zoek in dit gebied naar een zombie koopman, koop zijn boog, Koop ook zo’n 200-300 pijlen.
    Als je dan een roodgeschubt monster tegenkomt: niet proberen van voren aan te vallen maar probeer een schuilplaats te vinden waar vanaf je zijn staart kan raken, Blijf dit herhalen totdat de staart eraf valt.
    Je zult een wapen ontvangen dat het spel een stuk gemakkelijker zal laten gaan.

    (minimale spoiler versie ^.^u)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Een pijl en boog zeg je? Dat wil ik! Een lange afstandswapen is precies wat ik nodig heb. Ik vanavond meteen zoeken.
      .
      En ik weet precies welk roodgeschubt monster je bedoelt… dat rotbeest!

        /   Beantwoorden  / 
  4. Randolph

    Erik, mag ik je er aan herinneren dat ik elke dag sowieso 2 keer even op de site kijk of je weer wat leuks hebt neergezet? Het duurt me nu alweer te lang :(

      /   Beantwoorden  / 
    1. Berend Jan

      Ik verwacht dat Erik erg druk is met buiten dingen doen zoals ehh WERKEN en tekeningen maken voor de site… Bovendien moet hij zich eerst door het F#CKING moeilijke spel heen worstelen voor hij erover kan schrijven :)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Randolph

        Werken…? WERKEN? Dit is toch veel belangrijker! :O

          /   Beantwoorden  / 
      2. Erik

        Ja dat laatste vooral. Ik denk dat ik het idee van een Dark Souls Dagboek maar moet laten varen. Een om-de-twee-of-drie-dagen boek lijkt me op dit moment realistischer. Het is niet zoals Animal Crossing waar ik na een kwartiertje spelen weer genoeg stof had om 3 dagen over te schrijven. Dark Souls kost *iets* meer tijd.
        .
        Maar je hebt wel een punt Randolph… ik ben het andere gamenieuws de afgelopen dagen een beetje vergeten. Kom vanmiddag nog eens kijken, dan beloof ik dat er weer een paar berichtjes staan. ;)

          /   Beantwoorden  / 
        1. Randolph

          Bedankt Erik :)
          Ik vind jouw berichten altijd interessant om te lezen, maakt eigenlijk niet uit waar ze over gaan. Ga je Skyrim straks ook spelen?

            /   Beantwoorden  / 
  5. Afello

    Wat mij betreft mag je het game nieuws laten hoor, liever een beschrijving van jouw avonturen in Dark Souls. Immers, ik weet dat dit geen spel voor mij is… maar sta al bijna op het punt hem toch aan te schaffen… net als Animal Crossing dat vreselijk bleek te zijn :P

      /   Beantwoorden  / 
    1. Das

      Haha, ik vond Animal Crossing niet per se vreselijk maar ik begrijp wat je bedoelt. Na Eriks prachtige beschrijvingen valt eigenlijk elk spel tegen ben ik bang.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.