Kijk dit: Shinji en Suda praten over Shadows of the Damned


Ja okee, het is leuk om het langverwachte Shadows of the Damned eindelijk in beweging te zien, maar de echte reden om dit filmpje te bekijken zijn de bizarre interviewfragmenten: Suda Goichi en Shinji Mikami (allebei in leren jack) dwalen door een donker bos, proberen elkaar te wurgen en worden achterna gezeten door een demoon. EA heeft zelfs twee ‘stoere’ voice-overs ingehuurd zodat twee Japanse nerds opeens praten met raspende actieheldstemmen. Het is een merkwaardig stukje marketing. Zijn Suda en Shinji echt al zo beroemd dat de gemiddelde gamer begrijpt waar dit over gaat? EA denkt duidelijk van wel; behalve een terloopse opmerking over Resident Evil 4 wordt nergens uitgelegd van welke games je deze twee mafkezen zou kunnen kennen.

En Shadows of the Damned? Het ziet er lekker uit, maar ik ben nog niet helemaal overtuigd. En dat komt, eerlijk gezegd, ook door dit filmpje. Ik bedoel: de manier waarop Suda en Shinji op het einde alles opsommen wat hun spel “vreemd” en “edgy” maakt, het voelt een beetje geforceerd. De punk rock spirit van Killer7 en No More Heroes zat voor mij niet in de ondeugende grapjes, maar meer in het gevoel dat er een onderliggende boodschap was voor wie maar diep genoeg groef. Misschien heb ik Suda 51 al die tijd overschat en was hij nooit meer dan een grappenmaker, maar ik hoop stiekem toch dat Shadows of the Damned later dit jaar iets dieper gaat dan dit filmpje suggereert. Zelfs al is Big Boner inderdaad een grappige naam voor een geweer.

[g.forum]

Lees ook:2D Minigames in Shadows of the Damned
Lees ook:Gametrailers bespreekt Shadows of the Damned
Lees ook:Screenshots van Mikami’s en Suda51′s helse schietspel
Lees ook:De toilet humor van Shadows of the Damned
Lees ook:Onheilspellende nieuwe Shadows of the Damned-trailer

3 reacties op “Kijk dit: Shinji en Suda praten over Shadows of the Damned

  1. Berend Jan

    Dat heupschot met die big boner is wel een geweldige Animatie anders :) .
    .
    .
    .
    .
    Leuk reclame filmpje die waarschijnlijk op alle Blogs gezet gaat worden maar in de “echte” wereld waarschijnlijk nutteloos alhoewel het nooit heel duur kan zijn 2 jappen in een suf decor… ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Abel

    Volgens mij kunnen Suda51 en Shinji best wel engels praten.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.