Yar’s Revenge wordt een op Miyazaki geïnspireerde rail shooter

“A third-person arcade shooter experience in which a Yar flies through visually stunning Miyazaki-inspired landscapes while fighting a wide variety of memorable enemies. [...] If you like games like Panzer Dragoon or Star Fox, then Yar’s Revenge is right up your alley.”

Er is, zoals je ziet, een groot verschil tussen deze screenshot van Yar’s Revenge op de Atari 2600, en Atari’s omschrijving van Yar’s Revenge voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Wat in 1981 begon als een primitief schietspelletje (1 schip, 1 kogel, 1 vijand) moet in 2011 een Star Fox-achtige rail shooter worden met omgevingen die zijn geïnspireerd door de tekenstijl van Studio Ghibli’s belangrijkste regisseur. The Big Download heeft meer informatie. Het klinkt allemaal erg veelbelovend, al wil ik toch benadrukken dat het originele Yar’s Revenge echt een verschrikkelijk spel was. Speel hier een gratis flash-versie als je me niet gelooft. Zelfs een retrofreak als ik kon er na een minuut niet meer tegen. Bekijk hieronder ook de teaser van de 2011-versie. Nog geen echte spelbeelden, maar inderdaad wel omgevingen die eruitzien als een fraaie Japanse tekenfilm.


Mis ook niet dit jaren tachtig reclamespotje voor het origineel. Hopelijk ziet Atari kans om dat geweldige liedje ergens in het nieuwe spel te verwerken!

[g.forum]

Lees ook:Atari’s Yar’s Revenge-remake lijkt op Starfox
Lees ook:Nieuwe screenshots van Yar’s Revenge
Lees ook:Atari-klassieker Haunted House krijgt een remake
Lees ook:Kirby Super Star Ultra aangekondigd voor DS
Lees ook:OMG! The Fancy Pants Adventures naar XBLA en PSN

0 reacties op “Yar’s Revenge wordt een op Miyazaki geïnspireerde rail shooter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.