Beyond Good & Evil krijgt HD-makeover


Beyond Good & Evil komt terug! Ik herhaal: Beyond Good & Evil komt terug! Niet het langverwachte vervolg (dat volgens de laatste geruchten nog steeds in ontwikkeling is met een klein ontwikkelteam), maar het originele spel. Ubisoft kondigde vandaag een remake aan voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Beyond Good & Evil HD draait op 1080p, textures worden opgepoetst en personages krijgen meer polygonen. Omdat het spel er in 2003 ook al goed uitzag gok ik dat het met een paar van zulke kleine aanpassingen nog steeds heel aardig mee kan komen. Mis hem niet!

De vraag waar Ubisoft-watchers zich nu over buigen is wat deze aankondiging precies betekent. Is het vervolg al bijna klaar en deze remake bedoeld om nieuwe gamers klaar te stomen voor Jade’s tweede avontuur? Of hangt het lot van Beyond Good & Evil 2 juist af van het succes van deze remake? Als in: misschien wil Ubisoft wel peilen of gamers inmiddels al belangstelling hebben voor de franchise. Het eerste spel flopte ondanks de lovende recensies en een bescheiden budgetprijsje genadeloos. Ik kan me voorstellen dat Ubisoft dat geen tweede keer wil meemaken.

[g.forum]

Lees ook:Beyond Good & Evil 2 bestaat echt, Pey’J en Jade in trailer
Lees ook:Jade uit Beyond Good & Evil in Prince of Persia
Lees ook:Beyond Good and Evil 2 leeft! Nieuwe trailer
Lees ook:Zijn dit beelden uit Beyond Good & Evil 2?
Lees ook:Gerucht: Ubisoft werkt aan Beyond Good & Evil sequel

13 reacties op “Beyond Good & Evil krijgt HD-makeover

  1. Inno Vation

    Ik heb Beyond Good & Evil destijds op de Gamecube gespeeld, maar pas nadat het in de budgetbakken lag.
    Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen, waarom het spel toen een flop werd. De belangrijkste oorzaak was toch de bedroefende marketing, ondanks de lovende recenties. Ten tweede zag de boxart (een vrouw met een fototoestel) niet bepaald uitnodigend uit.En niet te vergeten, Ubisoft bracht in diezelfde tijd ook Prince of Persia Sands of Time en Splinter Cell uit. Zelfs XIII had nog meer succes dacht ik.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Inno Vation

    Erik, ik heb nog lopen denken waarom Ubisoft nu met juist deze remake komt. Michel Ancel heeft het altijd gezien als een eerste deel uit een trilogie. Dus dan sluit deel 2 daar mooi op aan.
    De timing is trouwens ook een stuk beter nu, want Beyond Good & Evil heeft nu al een cult status gekregen.

    Om even terug te komen op de bedroefende marketing, Ubisoft’s European managing director Alaine Corre zei daarover later;”The game play was there, the technical excellence was there but perhaps the target audience was not there.”

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Beyond Good & Evil verdiende zeker een groter publiek, maar meneer Ubisoft mag zijn hand ook wel iets meer in eigen boezem steken. Ja het was een goed spel, maar het was ook erg kort. Dat stond ook in iedere recensie (terecht!) en mede daardoor heb ik toen een tijdje getwijfeld of ik het wel moest kopen. Achteraf ben ik blij dat ik het gedaan heb, maar het was wel bizar hoe dat avontuur halverwege in een stroomversnelling kwam. Voor de eerste parels moest je nog complete dungeons uitspelen en sidequests oplossen, maar later struikelde je zowat over die dingen.
      .
      Met wat meer dungeons had BG&E overal negsns en tienen gekregen, waarna het vast ook wel iets beter had verkocht.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        Was BG&E sowieso niet standaard al wat goedkoper?

          /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Fantastische game was dit. Zeker één van mijn favoriete Gamecube games. Hopelijk is dit inderdaad de voorbode voor BG&E2. Volgens mij óók één van de eerste Nederlandstalig games waarbij gebruik werd gemaakt van fatsoenlijke stemacteurs.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Gulzt

    Voor mij ook een van m’n favoriete single player games. Ik word zeker enthousiast van dit nieuws.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Tom

    Ja, vet! Samen met Ico en SOTC, en alle nieuwe games die komen wordt dit een hele leuke game-tijd.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Wormpaul

    Spel toen der tijd al op de PC gespeelt en vond `t nergens “tekort” aanvoelen, als je `t vergelijkt met games die nu op de Ps3 uitkomen dan had BG&E een goede lengte die nu niet zal opvallen.

    Voor de rest klopt `t wat Erik zegt, de parels waren nergens in verhouding en sommige onderdelen van `t spel voelde ook niet helemaal goed aan (racen in `t water, MGS stukjes) maar al met al blijft het gewoon een heel goed & sfeervol spel.

    Zal `t niet opnieuw kopen voor de Ps3 maar ben blij dat andere mensen nu `t ook kunnen spelen ;-)

    In `t kader van spellen die ook een remake verdienen;

    * Jet Set Radio
    * Little King Story (prachtig spel op de Wii, maar geflopt)
    * Okami (nu met Move besturing)
    * Outcast (zou die graag met HD beelden zien)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      Ja, waar blijft Jet Set Radio eigenlijk?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Inno Vation

        Begin dit jaar dook een plaatje op van het Xbox 360 dashboard. Hierop stond een lijstje met recent gespeelde games, en daartussen stond de titel Jet Set Radio. Dus Sega kan er best mee bezig zijn.

          /   Beantwoorden  / 
  7. KGB

    Ik had ‘m paar jaar geleden voor een paar euro uit de budgetbak opgepikt. Ik vond ‘t een hele toffe game, waar gewoon de hele sfeer klopte.
    Maar wat me nog steeds ‘t meeste bij staat is de fantastische soundtrack. Nog steeds heb ik geen spel meer gespeeld waarin de muziek zo goed en sfeervol is.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Epke

    Ik heb em ook, maar ik heb em destijds gekocht toen ik nog niet zo oud was (10), en vond hem toen best wel moeilijk (dat sluipen) en heb em daarna nooit weer gespeeld. Maar het lokt me ook niet meer echt aan aangezien ik het een beetje een saai stealth spel vond waarbij ik splintercell echt zo veel leuker vond/vind.

    Ik weet nog wel het eerste stukje, het vechten tegen vreemde dingen met je stok. Kwam later niks meer van terug, was best wel teleurgesteld.

    Dat ie nu weer uitgebracht wordt kan me niet zoveel schelen want ik heb het origineel toch al, en ik geil niet zo hard op graphics dat ik em moet hebben.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.