Contra (Probotector) komt naar XBLA/PSN, heet alleen geen Contra


Eerste screenshot van Hard Corps: Uprising voor XBLA en PSN. Je zou het aan de titel misschien niet zeggen, maar dit is dus gewoon een nieuwe Contra (in Europa beter bekend als Probotector). Konami noemt het een “spirituele opvolger” van Contra: Hard Corps, een spel uit 1994 voor de Sega Mega Drive. Dat was volgens kenners één van de moeilijkste spellen uit de serie, maar dit vervolg lijkt iets toegankelijker te worden. Volgens IGN kan Colonel Bahamut zelfs drie vijandelijke kogels incasseren voordat hij een leven verliest (puristen trekken nu een vies gezicht), al is er ook een Arcade Mode voor wie zin heeft om oldschool te gaan. De ontwikkeling is uitbesteed aan Guilty Gear- en BlazBlue-ontwikkelaar Arc System Works. Vooral vechtspellen dus, maar dat is nog geen reden om Hard Corps: Uprising maar meteen af te schrijven. Ga maar na: voordat ze Contra 4 maakten was het belangrijkste wapenfeit van WayForward Ping Pals voor de Nintendo DS. Eén voordeel van een vechtspel-ontwikkelaar is nu al zichtbaar: de fraaie anime-graphics. Ik heb het plaatje klikbaar gemaakt zodat je hem ook in het groot kunt bekijken. Doen, want er zitten erg veel mooie details in.

[g.forum]

Lees ook:Zie Hard Corps: Uprising voor het eerst in beweging
Lees ook:Nieuwe trailer/screenshots Hard Corps: Uprising
Lees ook:Torchlight, Hard Corps, Beyond Good & Evil HD volgende maand naar XBLA
Lees ook:Guilty Gear spin off aangekondigd voor DSiWare
Lees ook:Konami hint naar een nieuw spel met een heel beroemd logo

3 reacties op “Contra (Probotector) komt naar XBLA/PSN, heet alleen geen Contra

  1. Tom

    Ja deze is dus a meteen off topic: Erik je MOET Red dead redemption spelen. Ik speel em al een paar dagen zo lang als ik kan en deze gaat zeker meedingen en hele hoge ogen gooien voor game of the year. De sfeer, de omgeving en de levendigheid van de wereld is zo goed neergezet, ales klopt gewoon aan die game. Er zit bovendien ook een ontzettende diepgang in, iets dat in Just Cause en Call of Juarez bijvoorbeeld ontbrak.

    Oh, en als je dan toch bezig bent….kun je meteen een dagboek met tekeningen bijhouden? :)

      /   Beantwoorden  / 
    1. SISO

      omg mn broer heeft m en hij zegt dat-ie vet is! *zucht* Ik wil het ooook zien xD

        /   Beantwoorden  / 
  2. Piratus

    Hmm. Het ziet er best wel goed uit. Maar op een of andere manier ziet het er ook wel een beetje 3dachtig uit, en daar ben ik totaal geen fan van.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.