Monkey Island 2 krijgt ook een Special Edition


Blijkbaar was de Special Edition van Secret Of Monkey Island zo’n succes dat LucasArts heeft besloten er nog één te maken. Deze keer wordt Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge opgepoetst met nieuwe handgetekende graphics. En net als bij de eerste Special Edition kan er op elk moment geschakeld worden tussen de oude en nieuwe graphics.

Maar dat is nog niet alles. Naast de vertrouwde point and click-interface kan Guybrush in deze remake voor het eerst rechtstreeks worden bestuurd. We’ve added the ability to move Guybrush around, so you feel more connected to him, aldus LucasArts. Helemaal leuk wordt de optie om LeChuck’s Revenge te spelen met commentaar van de makers op de achtergrond. Vooral als LucasArts daarvoor ook echt Ron Gilbert, Tim Schafer en Dave Grossman heeft gestrikt (wat het nieuwsbericht verontrustend genoeg niet explimiet vermeldt).

[g.forum]

Lees ook:Secret of Monkey Island krijgt een episodic vervolg op pc en WiiWare
Lees ook:De onofficiële ‘scurvy inducing 3D’ remake van Monkey Island 2
Lees ook:Wedstrijd van Telltale Games: schrijf een grap voor Monkey Island
Lees ook:Yarr, drie minuten Tales of Monkey Island!
Lees ook:Tales of Monkey Island nu in het winkelkanaal

5 reacties op “Monkey Island 2 krijgt ook een Special Edition

 1. Shitbull55

  Arrr!
  Wou alleen dat ze deze edities ook op de DS uitbrachten. Dat is toch m’n favoriete adventure-platform… Zo’n laptop speelt een beetje lastig in bed :)
  .
  Ben nu nog bezig (ja, nu nog steeds ja – m’n gaming life is echt triest aan het worden) met Tales of Monkey Island (Chapter 3 nu, op de PC weliswaar, WiiWare-versie is echt een stuk minder)…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Linkster/G.Tom

  Ondertussen ontvang ik zojuist dezelfde error als degene die er op 28 februari was op m’n PS3 Slim.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Linkster/G.Tom

   Om daar even op terug te komen, hij doet het weer, maar al m’n trophies zijn weg. Ik moet dus dadelijk weer de eerste vier hoofdstukken van Final Fantasy XIII opnieuw doen, wat ongeveer 12 uur duurt. Jee. Het vreemde is ook dat dit alleen bij Final Fantasy is, en niet bij bijvoorbeeld Ratchet and Clank of Wipeout Fury.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Erik

    Jeetje dat is bizar. Ik kan nergens iets vinden over iemand met hetzelfde probleem. Stond de datum verkeerd ingesteld ofzo? Kan me voorstellen dat je gigantisch baalt. (Een paar dagen geleden mocht ik meemaken hoe mijn Heavy Rain savegame corrupt raakte vlak voor het eindfilmpje. Later las ik op een Sony-forum dat je minstens vijf minuten (!) moet wachten als het spel vastloopt op een laadscherm. Ik had mijn PS3 na ongeveer één minuut gereset en dat mocht dus niet).

      /   Beantwoorden  / 
    1. Linkster/G.Tom

     Hij stond blijkbaar 1 of 2 minuten achter. Ik weet ook niet wat er aan de hand is, maar ik vind het wel zonde.

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.